havadurum

Akgün "Açıklamaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok"

1075

 Eceabat Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında, Şahinbey Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasının feshi ve Şahinbey Parkı`nın `Gazi Mustafa Kemal Atatürk Parkı` olarak değiştirilme önergesi verilmişti. Oy çokluğu ile kabul edilen önergeler Eceabat Belediye başkanı Adem Ejder tarafından Ağustos ayı meclis toplantısında yeniden görüşülmek üzere gündeme alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan Ağustos ayı meclis toplantısında Şahinbey Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması feshedilirken, Şahinbey Parkı isminin ise oy birliğiyle ‘Şehitler Parkı’ olarak değiştirilmesine karar verildi. CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Şahinbey’in ilçeye hiçbir katkı sunmadığı ve Eceabat halkının her yerde bulunan Şahinbey Belediyesi isminden rahatsızlık duydukları için fesih önergesini sundukları açıklamasında bulunmuşlardı. Üyeler, Belediye Başkanı Ejder’in park isminin ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk Parkı’  ismi olarak değiştirilmesi önergesine ‘ret’ oyu vermesini de eleştirmişlerdi. Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada kardeş şehir anlaşmasının feshini yargıya taşıyacağını belirtmişti. Atatürk isminin şehitlerle kıyaslanmasını kınayan Ejder, açıklamada Büyükçekmece Belediyesi ile ilgili de iddialarda bulunmuştu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından Eceabat’a 5 milyon TL yatırım bedelli sahil düzenleme projesinin CHP Eceabat ilçe teşkilatının girişimleri ile CHP Çanakkale Milletvekili ve parti liderlerinin baskısı sonucu engellendiğini iddia etmişti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün’den Ejder’in iddialarına yanıt geldi. Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan Akgün, açıklamaların gerçekle hiçbir alakası olmadığını belirtti. Projenin abartıldığı gibi 5 Milyon TL değil, 500-600 Bin TL civarında olduğunu ifade eden Akgün; Ne İlçe Başkanının, ne de Milletvekilinin bana bir tek kelime söylemediğini kendim söylüyorum. Söylemediler ve söyleyemezler. Çünkü bu işler siyaset işi değil. Bu belediyeciliktir” dedi.  

 “Açıklamaların uzaktan yakından gerçekle alakası yok”

Yapılan açıklamanın ve basında yer alan haberlerin hiçbir tanesinin hiçbir gerçekle ilgisi olmadığını belirten Akgün; “Büyükçekmece, Eceabat ya da Hasan Akgün Eceabat ilişkisi ile ilgili haberlerin uzaktan yakından, gerçekle hiçbir ilgisi ve alakası yok. Ne İlçe Bakanı, ne de bir Milletvekili bana bir şey söyledi. Hiç kimse de söyleyemez. Biz 1994’ten beri kardeş şehiriz. Kardeş şehirlerin siyaseti zırt pırt değişmez. Benim adım Hasan Akgün, Ben 47 yıldır Türkiye Belediyeciliğine hem yurt dışında, hem yurt içinde hizmet vermiş bir kişiyim. Böyle basit işlerle uğraşmam. Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Küçük Kordonun yapımını bana bir iki defa söylemişti. Projesini yaptırttık. Proje bedeli 5 Milyon TL falan değildir. 500-600 Bin TL tutar. Hepsi abartı paramız yok. Belki malzemeyi biz vereceğiz, yapımını Eceabat yapacak. Orasını pejmudelikten kurtaracağız. O nedenle o yapılan açıklamaların ve haberlerin düzeltilmesi lazım. İlçe Başkanlığından, Milletvekillerinden sanki bana baskı yapılmış bizde bunlardan vazgeçmişiz. Benim kardeş şehir projelerime kimse karışamaz” dedi. 
 
“Bana bir şey söylemediler ve söyleyemezler”
Kimsenin kendisine konu ile alakalı bir şey söylemediğini ifade eden Akgün; “Biz kendisi ile aile dostuyuz. Partisi falan beni ilgilendirmez. Dün, MHP’liydi, bugün Ak Partili, hangi partiden seçime girerse oradan seçilir.  Ne İlçe Başkanının, ne de Milletvekilinin bana bir tek kelime söylemediğini kendim söylüyorum. Söylemediler ve söyleyemezler. Çünkü bu işler siyaset işi değil. Bu belediyeciliktir. Yurt dışında 19 yıllık kardeş şehrim var. Yurt içinde kardeş şehirlik olmaz ama Eceabat ile Gelibolu ile 1990’lu yıllardan bu yana çok yakın ilişkisi olan bir belediyeyiz. Onun için kimse kusura bakmasın. Partiler beni ilgilendirmez. Beni Belediye Başkanı ve orada yaşayan halk ilgilendir” dedi.  
 
“Ben işin gerçeğini söylüyorum”
Ejder’in açıklamayı neden yaptığını bilemediğini belirten Akgün son olarak; “Her bir karışından şehit ve gazi kanı bulunan özellikle Eceabat’ta, eğer biz bir hizmet yapabilirsek bundan şeref ve gurur duyarız. Benim de dedem orada yatıyor.  Eceabat’ta biz bir iş yapacağız CHP İlçe Başkanı ya da CHP’li bir Milletvekili buna karşı çıkacak. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Çünkü o kişilerin hiçbir tanesi en ufak bir şey bu güne kadar söylememişlerdir. Tarafıma ne CHP ilçe başkanlığından, ne CHP’li milletvekillerinden ne de CHP yönetiminden herhangi bir baskı yapılmadığı gibi bu konuda tek bir söz dahi edilmemiştir. Adem bey bu açıklamayı yapmışsa niye yapmış, neden yapmış bilmem. Kendisi bana bir şey sormadı. Bende ona sormuyorum ama ben işin gerçeğini söylüyorum. O kadar şehit ve gazi kanı ile bulanmış vatan parçasında hizmet vermek ibadettir, kutsallıktır” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş