havadurum
Ensar İlyasoğlu

ensarilyasoglu@gmail.com

Alçaklık yenilecek, barış kazanacak

Tarihsel olarak tükenmiş, çürümüş, kokuşmuş, bir düzeni baskı şiddet zor ve zulüm araçlarını kullanarak sürdürmek isteyen alçaklığın, saraylarında saltanatlarını sürekli kılmak isteyen küçük bir azınlığın yarattığı iklim; güdülediği güdümlediği, koruyup kolladığı çetelerin Ankara'da barış isteyenlere giriştiği bu kanlı saldırıyı unutmayacağız.

775

 “Her türlü teröre karşıyız” açıklamalarıyla bildikleri bütün örgütlerin adlarını sıralayarak yapılan açıklamaların, bu kanlı saldırıya karşı duyulan nefreti ve öfkeyi genelleyip yumuşatmaya çalışmak olduğunun bilincindeyiz.

Neredeyse katliama uğrayanları suçlu göstermek isteyen siyasi iradenin bu ifadelerini kınıyoruz, bu kez örtbas edemeyeceksiniz, iki elimiz yakanızda olacak.

Bu çabalarınız tükenişinizin, bitişinizin önüne geçemeyecektir.

Bu katliamı gerçekleştirenlerin, iplerini elinde tutanların ve bu senaryoyu yazan karanlık güçlerin yargı önüne çıkarılmasına değin olayın siyasi sorumluluğu hükümete aittir.

Diyarbakır’ın, Suruç’un, hatta 1977 1 Mayıs’ının ve benzer bütün cinayetlerin halka karşı yapılan toplu katliamların izlerini Ankara Garı’nda ortaya çıkmış olarak görüyoruz.

Yaralılar, yardım bekleyenler, yerlerde can çekişenler, ambulans beklerken biber gazlarıyla, tazyikli sularla ve havaya sıkılan kurşunlarla paniği arttırma görüntülerini ve bunun emrini verenleri, uygulayanları, suçluları gizleyenleri asla unutmayacağız.

Yarattıkları kaos ortamından iktidar çıkarmak isteyen, ahlaksız politikaları, savaş konseptinden medet uman oligarşik çeteyi yeniden ortaya çıkan kontra güçlerin tertip ve provokasyonlarla elde etmek istedikleri sonucun farkındayız ve buna izin vermeyeceğiz.

Ankara’da yitirdiğimiz Çanakkale EMEP İl Başkanı Ercan Adsız ve katledilen diğer tüm devrimci, demokrat, yurtsever, barış savunucusu dostlarımızın yoldaşlarımızın anılarını unutmayacağız.

Yaralanan dostlarımızın bir an önce aramıza dönmesini umarak, bu alçaklığın hesabını soracağımızı yineliyoruz.

Çabalarınız boşunadır, hiçbir baskı ve zulüm  sizi kurtaramayacaktır; halklar kazanacak, umut kazanacak, barış kazanacak ve hepiniz bugün yok etmeye çalıştığınız hukukun  yerine gerçek, adil ve adaletli bir hukukun önünde hesap vereceksiniz.

Bu katliamlara hayır demek için ilan edilen genel greve, genel direnişe bulunduğumuz her alanda katılalım destek sunalım, güç verelim.