havadurum

Ali Koç esti, yağdı!

343
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Yıllık Mali ve İdari Genel Kurulu, Ankara`da yapıldı. Genel kurul öncesi, Kulüpler Birliği`nin federasyona ilettiği 4 madde eksenli metin ve TFF`nin Kulüpler Birliği`ne cevabından dolayı hararetli bir toplantı olması bekleniyordu. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yayıncı kuruluşla yaşanan krizde ve diğer başlıklarda Fenerbahçe`nin öne atıldığını, tek sorumlu tutulduğunu iddia etti. Başkan Koç`un açıklamalarından kesitler.
 
"Çözülmeyecek sorun yoktur..."
Ben TFF Başkanı veya yönetim kurulunda olsaydım Türk futbolunun kulüplerinin ciddi serzenişlerinin olduğu bu ortamda bu genel kuruldan çok önce gelin oturalım, konuşalım derdim. Diyalogla çözülemeyecek sorun yoktur.

"En gerilerdeyiz..."
Türk futbolu; adil ortamdan uzak, finansal olarak çökmüş durumda. Ligimiz, Avrupa`daki belki de en yaşlı liglerden biri, genç oyuncu oynatma konusunda en gerilerdeyiz.

"Yayıncı kuruluşla anlaşma yok..."
2021-2022 sezonu için yayıncı kuruluşla bir anlaşma yok. Geçen sezon da bu dönemde yine anlaşma yoktu. Bizler geçen yıl kabul etmedik ama hukuken muhatap olmadığımız için federasyonumuz onların rakamını kabul etti.
 
"O da belli değil..."
Başkan Ali Koç, konuşmasının devamında TFF Başkanı Nihat Özdemir`e dönerek: "Hep yayıncı kuruluşun istediği oluyor. Bu nasıl bir düzendir. Yapılan indirimlerin tutarı 394 milyon dolar. 2021-2022 sezonu için yayıncı kuruluştan ne ödeneceği belli değil, ne zaman belli olacak o da belli değil" diye konuştu.
 
"Şahsıma mal edildi..."
İki hafta önce, 19 kulübün yaptığı açıklama şahsıma mal edildi. Çok yazıktır ki TFF yönetiminde olan bazı arkadaşlar, son derece ahlaksızca bazı kulüpleri arayıp `Ali Koç`un kuyruğuna takılmayın.` dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş