havadurum

Altın piyasası bayramı bekliyor

432

 Ramazan ayı Çanakkale’de altın piyasasını da etkiledi. Kuyumcular, altın piyasasındaki hareketliliğin artması için Ramazan Bayramı’nı bekliyor. Koçak Gold`un Çanakkale bayiliğini yapan Atanur Ülker ile piyasadaki son gelişmeleri konuştuk. Çanakkale OLAY gazetesine demeçlerde bulunan Ülker, özellikle çeyrek altın satışlarında artış beklendiğini belirtti. 


 
“Bayrama hazırlık yapıyoruz”
Ramazan ayının genellikle durgun geçtiğini söyleyen Ülker, bayram hazırlıklarına başlanıldığını belirterek; “ Ramazan ayının olağan bir durgunluğu var zaten. Üç haftayı geride bıraktık, bizim şanssızlığımız Ramazan ayının babalar gününe denk gelmesi oldu. O yüzden babalar gününden bir beklentimiz yok şuanda. Ama önümüzdeki hafta gelenek göreneklerimize uygun bir şekilde hediyeleşmenin olduğu bir bayram geliyor. Önümüzdeki haftanın bu anlamda iyi olacağını düşünüyorum. Biz de hazırlığımız ona göre yaptık. İnşallah beklediğimiz gibi olur. Fiyatların gevşemesi de bunda etkili olacaktır. Altın gram fiyatı şuanda 142 lira. Bunun düşmesi de biraz daha ivme kazandırır diye umuyoruz” dedi. 
 
“Vatandaşlar ellerindeki altınları çıkarıyor”
Haziran ayında vatandaşların genellikle ellerinde bulunan altınları takas ettiğini söyleyen Ülker,  “Şuanda vatandaşlarımız genelde ellerinde bulunan altınları elinden çıkarıyor. Fiyat yükseldiğinde altınları elinden çıkaran çok insan oldu. Borcu olanlar ödemesi gerekenler, bileziklerini cumhuriyet altınlarını, çeyrek altınlarını elinden çıkardı. Satışımız beklediğimiz gibi normal seyrinde değil ama düşüş bekliyoruz. Bayramdan sonra hem sezonun açılmasını bekliyoruz. Fiyatlar çok yükselmezse satışlarımız daha fazla artar. Düğün sezonumuzda başladı, bunun etkisi de büyük olacak” diye konuştu. Son olarak mevcut altın fiyatları hakkında bilgi veren Ülker, “Fiyatlar son iki üç ay içerisinde gerçekten iyi. Gram altınımız 142 TL, çeyrek altınımız 238 TL, yaklaşık bir ay öncesinde 250 TL’ye satıyorduk. Bu tür fiyat düşmeleri satın alımlar için uygun zamanlardır. Bunlar gerçekten iyi fiyatlar bayramdan sonra çeyrek altınların alım satım oranlarının yükseleceğini düşünüyoruz. Yoğun bir zamana gireceğiz” dedi. 
(Şebnem Özer)
Paylaş