havadurum

Altınok; "GBT'mde silinen herhangi bir sicil kaydı yok"

594

 AKP Kepez Belde Başkanı Alper Altınok kendisi ve aile şirketleri hakkında maksatlı olarak karalama kampanyası yürütüldüğü gerekçesi ile açıklamada bulundu. Altınok, bir süredir siyasi kimliği bahane edilerek şahsı ve ticari şirketi üzerinden itibarsızlaştırma operasyonları düzenlendiğini açıkladı. ‘GBT’ tartışması başlatıp şahsında algı yaratmaya çalışıldığını belirten Altınok; Allah’ıma çok şükür sicil kaydımız temiz, ‘bizi kendileriyle karıştırmasınlar’ diye geldik bugüne kadar” dedi. Haberlerde çıkan iddialarla ilgili adli makamlara başvuracağını belirten Altınok; “Kişi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Yeri de bağımsız mahkemelerdir” dedi.

 
“İftiralara tepkisiz kalamazdım”
Şahsı ve ailesi için atılan iftiralara tepkisiz kalamayacağını belirten Altınok; “Ak Parti içinde bugüne kadar büyük bir özveriyle elimden gelenin azamisini göstererek partim ve ülkem için mücadele ettim. Hain FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele konusunda taviz vermeden, kararlı bir şekilde kökünün kazınması hususunda gereken her şeyin yapılması gerektiğini savundum, savunmaya da devam ediyorum. Zaten Şahsımın 15 Temmuz hain kalkışmadan sonra AK Parti Kepez Belde Başkanlığının tevdi edilmesi de yukarıda belirttiğim kararlılığın bir göstergesidir. Fakat söz konusu olan, her birine ailemin ferdi olarak baktığım,  onlarca insanın ekmek yediği şirket çalışanlarımızın iftiralar karşısında duyduğu üzüntüye tepkisiz kalamazdım. Çünkü, maksatlı olarak yalan, iftira saldırılar öyle boyuta geldi ki, birlikte ekmek bölüştüğüm insanların ‘daha ne kadar sabır’ sözlerine kulak tıkayamazdım. İtibarımızla oynanmasına izin veremezdim” dedi.   

“Korkacak, saklayacak bir şeyimiz yok”
GBT’sinde silinen herhangi bir sicil kaydı olmadığını ifade eden Altınok; “Kaldı ki bu göreve getirilirken ve sonrası genel bilgi taraması, güvenlik kurumları tarafından en titiz biçimde yerine getirilip AK Parti yetkili organlarıyla paylaşılmıştır. Bilinçli olarak söz edilen GBT’em de ne silinen nede mevcut hiçbir kayıt yoktur. Son olarak İl başkanlığı adaylık süresince yalan yanlış bilgiler tehdit ve şantajlar işe yaramayınca şahsıma ait kişisel bilgiler Ak Parti ile yakından uzaktan alakası olmayan şahıslar tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Fakat bizim korkacak, saklayacak bir şeyimiz olmadığı için bu haysiyet cellatlığı yapanlardan korkmuyor ve milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak da yılmadan, usanmadan mücadele edeceğimizi tekrar tekrar ifade ediyoruz” dedi.  
 
“Kişi iddiasını ispatlamakla mükelleftir”
Siyaseten de olsa hiçbir basın kuruluşu ve fikir adamının kişilerin itibarıyla oynayamayacağını dile getiren Altınok;  “Özel şirket bilgilerini alenen paylaşamaz, hedef gösteremez’ ilkesinin gazetecilik temel kuralı olduğunun bilincinde olmakla birlikte gerek Türk Ceza Kanunu, gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Evrensel İlkelerinde açıkça yer verilmektedir. FETÖ /PDY Terör örgütü propagandası mahiyetinde beyanlarda bulunan kişi ile de mücadelemizi hukuk içinde insani ve vicdani ilkeler çerçevesinde yürüteceğimin bilinmesini isterim. Devletimizin yapacağı soruşturma sonrasında bu kimselere gereken cezayı vereceğinden de zerre şüphemiz yoktur.  Büyük bir gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki, bırakın şahsımı ailemden dahi hiç kimsenin FETÖ /PDY terör örgütüyle ya da herhangi bir yasadışı örgütle en ufak bir bağı yoktur. AK Parti teşkilatlarından verilen talimat dışına da hiçbir zaman çıkmadım. Esasen bu gerçekler AK Partili gözüken gerçekte kendi menfaatlerini her şeyin üstünde tutan bir avuç acizi korkutmaktadır. Onlarla da gereken mücadele verilecek AK Parti arınacaktır. Bugün itibarıyla,  her zaman savunduğum ve daima güvendiğim Yüce Türk Adaleti önünde hakkımızı arama lüzumu hasıl olmuştur. Kişi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Yeri de bağımsız mahkemelerdir” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş