havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Aman da aman, 2022 gelmiş!

2342
Aman da aman, 2022 gelmiş! Kadir Kenar`da geri gelmiş! Biraz uzun bir tatil oldu ama kusura bakmayın. 2021 kapatmaya nefesim yetmedi arkadaş. Ama olsun, şimdi anladım ki 2021 bana aşı gibi gelmiş. Bildiğin kafadan aşılanmışım ki, 2022`de geri dönebildim çok şükür. 
Birbirimizi özledik mi bilmiyorum. Ama ben daha ilk satırlarda yazı yazmayı ve sizlerle dertleşmeyi özlediğimi çok iyi anlamadım. Çanakkale gibi küçük ama güzel bir memleketin insanları da gazetecileri de narin oluyor işte, yapacak bir şey yok! (Bu arada hadi ağzımız tatlan-sın diye bi elma yıkayayım dedim elime yapıştı. Dışına zamk sürmüşler, gres yağımı bilmiyorum. Aman diyeyim, elmaları soymadan yemeyin. Sap ve kıç kısımlarını da iyice temizleyin.)
 
Bak daha elmadan bir ısırık bile almadım. Siz de soyun bir elma, hadi beraber yiyelim. Sonra da ne yazacaksak beraber yazalım olur mu.
 
(elma molası)
 
Bugün kahvede konuştuklarımızla mı başlasak diyorum. Mesela Çanakkale Belediyesi suya yüzde 36 zam yaptı arkadaş! Olur mu bu kadar diye tartışıyoruz. Haklıyız tabi ki. Ülgür Başkan da biliyor bunu ki, özür dileyerek yaptı zammı. Ne yapsın, elektriğe gelen zamlar var. Benzine mazota gelen zamlar var. Yine belediyede çalışan yüzlerce kişiye gelen zamlar var ki, aman aman. Napsın adam.. İflas ettik, belediyeyi tatile çıkarıyorum mu desin. Hadi onun hali vakti yerinde, idare eder. Ya çalışanlar? Nasıl elma iyi geldi bana. Hadi ısırmaya devam o zaman. 
 
Bak arkadaş ya, ulaşıma da zam yaptı belediye! Belediye değil aslında da neyse. Kooperatif var. Adamlar iki yıldır zararına çalışmışlardı. Mazot, işçi gideri, amortismanlar derken arabalar eskidi adamların cebi para görmedi. Ama olsun biz halkız, zam yapanı sevmeyiz. Sevemeyeceğiz işte. Herkes başının çaresine baksın, sevgisiz de yaşanır bu devirde ama parasız olmaz.. Zaten yarımız 65`lik para verdiğimiz de yok. Gariban öğrenciler de olmasa, otobüsleri de tatile gönderir kurtulurduk. Küçük yer yürürüz beya. Hem sağlık acısından da on numara olur. Cuma pazarına kadar gidip gelemeyecek miyiz!
 
Bu kahvenin muhabbeti açmamıştır şimdi sizi biliyorum. Beni de açmadı. Elma yemeye devam o zaman. Bakın biz yaşlılar karanlıkta oturmayı çocukluğumuzdan öğrendik. Kıbrıs barış harekatında günlerce karartmalarda yaşadık. Gene yaşarız ne olacak. Hem erken yatarız. Daha sağlıklı. Elektriğe zam gelmiş, gelirse gelsin. Suya gelmiş, sokak çeşmeleri neyimizi yetmiyor. Evde adam başı birer battaniyemiz de mi yok. Doğalgaz da ne? Niye yakalım ki. Hava da lodos, ohhh...
 
Bak işte, kahveyi beğenmedik erkenden eve geldik. Dırdırlarda başladı. Birde kafamızın içindeki cınlamalar. Hadi buyurun. Şu ocağın 15`i geleydi de, zamlı maaşlarımızı bir görseydik. İçimiz ısınırdı be! Az kaldı ama. Artık bu zamlı maaşlarımızı sıkı sıkı tutalım. Öyle bir günde yok olmasın. Sıcaklığını hissedelim. Bakın ne kadar iyi gelecek. Çekelim bankadan, koyalım cebimize. Cüzdana falan değil ha, zaten cüzdana küçük gelir! Hissetmeyiz. Ön cebe, ön cebe! Şişkinlik yapsın şöyle.. 
 
Yok arkadaş ben bir daha sizinle beraber yazalım demem. Beni de yoldan çıkardınız ya. Hadi bir iki gün sonra tekrar görüşüz. Söz sizi yalnız bırakmayacağım.