havadurum

Asılsız FETÖ suçlaması yılan hikayesine döndü!

2473

 Ayvacık’ta 2016 yılında FETÖ suçlaması ile açığa alınan Ayvacık Devlet Hastanesi Laboratuvar Teknisyeni Turgay Karakoç, FETÖ ile herhangi bir bağlantısının olmadığı, sendikal faaliyetleri nedeni ile kendisine kurum amirlerince böyle bir suçlama yöneltildiği açıklamasında bulunmuştu. Konu ile ilgili olarak CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Karakoç’un suçsuz olduğunun ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yazısı ile de ispatlamasına rağmen sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma yapılıp yapılmadığı hakkında BİMER’e yazılı başvuruda bulunduğunu belirtti. Milletvekili Erkek, BİMER başvurusunda; “Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesi’nde Laboratuvar Teknisyeni olarak yaklaşık 2 yıldır çalışan toplamda 10 yıllık memuriyeti olan Mehmet Turgay Karakoç’un kurum amirlerince asılsız FETÖ ihbarı sonucunda KHK ile ihraç edildiği anlaşıldı. 1 Eylül 2016 tarihli 672 sayılı KHK ile memuriyetten ihraç edilen sağlık personeli Karakoç suçsuz olduğunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yazısı ile de ispatlamasına rağmen, hakkında asılsız FETÖ ihbarında bulunan Ayvacık Devlet Hastanesi’nin müdürleri ve eski başhekimi hakkında hiçbir işlem yapılmadığı iddia ediliyor. Hastane yöneticilerinin asılsız ihbarını hiç sorgulamadan dakikalar içinde işleme koyarak Turgay Karakoç’u memuriyetten açığa alan Ayvacık eski Kaymakamı Salih Gelgeç, 1 Aralık 2016 tarihli Kararname ile görevden alınarak Gaziantep Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanmıştı. Eski Kaymakam yeni görevine başlatılmadan FETÖ/PDY kapsamında bylock kullandığı tespiti ile açığa alındığı birçok basın yayın organında yer almış ve iddia edilmişti. Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tezcan Sezgin, şahsın şikayeti üzerine ön inceleme yürüten eski Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, yine başka bir öninceleme yürüten eski Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, eski Sağlık Müdürü Kenan Eliuz ve son olarak Ayvacık Devlet Hastanesi eski Başhekimi Yavuz Adanur`un da görevden alındığı basın yayın organlarında yer alan haberlerde belirtilmektedir” dedi. 

 
Bu iddialar doğru mu? 
Erkek BİMER başvurusunda; “Yine medyada yer alan haberlerde Turgay Karakoç, "bu kadar görevden alma olmasına rağmen, sorunun kaynağı olan ve asılsız FETÖ ihbarı yaparak görevini açıkça kötüye kullanan Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesi’nin mevcut iki müdürü Serdar Taşdemir, Kezban Başaran ve eski Başhekimi Yavuz Adanur hakkında hiçbir işlem başlatılmamıştır" diyerek ihbarda bulunan iki kişi hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını vurgulamaktadır. Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Aynı olayda doğrudan ya da dolaylı ilgisi olan kişilerin çoğu görevden alınırken, bahsi geçen iki kişi hakkında idari ya da hukuki herhangi bir işlem yürütülmekte midir? Yürütülmekteyse son durumu nedir? Yürütülmüyorsa bunun nedenleri nelerdir? Bu kişilerle ilgili herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Bu kişilerin korunduğu iddiaları doğru mudur?” sorularına yer verdi. 
 
İşte Erkek’e gelen yanıt
Erkek’in sorularına BİMER’den;  “İlgi başvurunuz Müdürlüğümüzce incelenmiş olup, başvuruda yer alan iddialar ve ilgililer hakkında Çanakkale Valiliği tarafından Ön İnceleme başlatıldığı Valilik Makamınca 13/01/2017 tarih ve 2017/06 sayılı “Soruşturma İzni Verilmemesine” dair karar verildiği, kararın ilgili tarafından itiraz edilmesi üzerine İzmir Bölge İdare Mahkemesi tarafından 28/03/2017 tarih ve karar ile yapılan itirazın reddine karar verildiğinden kararın kesinleştiği tespit edilmiştir. Ayrıca, Çanakkale Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğünün 25.11.2016 gün ve 9903 sayılı onayına istinaden yaptırılan İdari ve Disiplin Soruşturması neticesinde başvurunuzda yer alan ilgililer hakkında İdari ve Disiplin yönünden herhangi bir işleme gerek olmadığı kanaatine varılmıştır” yanıtı geldi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş