havadurum

Atatürk'e hakarete tepkiler büyüyor

1092

 TVNET kanalında Mustafa Kemal Atatürk ve Prof. Dr. Afet İnan’a hakaret edilmesine tepki gösteren Çanakkaleliler, geçtiğimiz Perşembe günü İskele Meydanı’nda bir araya gelerek tepkilerini dile getirdiler. ADD Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP’li Meclis üyeleri, sendika ve siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Burada açıklamada bulunan ADD Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın; “Çok kalabalık değiliz, ancak İstanbul’dan Samsun’a hareket ederken Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında da çok insan yoktu. Sivas Kongresi’nde de yoktu, ama biz onlar sayesinde bugün buradayız. Bundan 3-4 gün önce, adı TVNET olan bir televizyonda derin terbiyesizlik adlı bir programda tarih biliminin ve tarihçilerin değil, ruh sağlığı ve hastalıkları anabilim dalının acilen ilgilenmesi gereken iki edepsiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli isimlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve yalnızca onu değil, yüce Türk ulusunun manevi kızı olan, Türk tarihçisi Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça iftiralarda bulunan, kendini bilmez müptezeller Süleyman Yeşilyurt ve Mustafa Armağan, açıkça suç işlemişlerdir. Biz Atatürkçü vatanseverleri kasten yaralayan, üzen, inciten bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi, bir yandan da yüce Türk ulusunun değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Bunun tek adı vardır. O da halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama sureti ile bölmektir. Bu işin suç ortağı da, söz konusu televizyon kanalı ve sahipleridir” dedi. 

 
“Çok gördük senin gibi şarlatanları”
Mustafa Armağan’ın Çanakkale ile ilgili sözlerini hatırlatan Akyalçın; “Gizli FETÖ’cü olduğu dillere destan olmuş, ipleri başkalarının elinde olan bu tescilli Atatürk düşmanı Mustafa Armağan kimdir? Yakın geçmişte bu kişi Edirne’ye gitmiştir. Ancak maşa, Edirne’de rahat rahat Atatürk’e, bağımsızlık savaşımıza, Çanakkale Savaşımıza hakaret edememiştir. Vatansever Edirneliler tarafından buna izin verilmemiştir. Efendilerinin verdiği görevi layığı ile yapamamış olmasından gerek, ertesi gün, ‘Din bir okula gittim Edirne’de. Okul ele geçirilmiş. Kanton gibi. Kemalist kanton. MEB uyansın. Acilen Edirne ve Çanakkale’yi kurtarma seferberliği başlatılması gerekiyor. Acilen el atılmazsa, güzelim Edirne’miz, güzelim Çanakkale’miz, Kemalist sözde aydınların elinde can verecek. Edirne’ye, Çanakkale’ye sahip çık Türkiye’m’ türünden zırvalıklarını yayınlamıştır. Vakıflarda çocuklara tecavüz edilirken gıkı çıkmayan sözde tarihçi, Edirne’yi, Çanakkale’yi Kemalistlerin elinden kurtaracakmış. Hadi oradan sahtekar. Yüreğin yetiyorsa gel de kurtar. Bak, Çanakkale İskele Meydanı Kemalistlerle, vatanseverler ile dolu. Seni bekliyorlar. Yüreğini, beynini satmayan bizler, çok gördük senin gibi şarlatanları. Ağababalarınıza ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten bu coğrafyayı sen iyi tanımıyorsun anlaşılan, tarihçi bozuntusu, Atatürk düşmanı” dedi. 
 
“Siz mi yeneceksiniz”
Cumhuriyetin manevi değerleri ile oynayanların emperyalistler ile aynı noktada olduğunu ifade eden Akyalçın; “Bir televizyon kanalında palavralar sallayan şarlatanlar hatırlatırız ki, Türkiye sınırları emperyalist işgalcilere karşı verilmiş onurlu bir bağımsızlık savaşı sonucunda kanla çizildi. Ey, iftiracı cahiller, hainler, şunu sizlere hatırlatırız, Atatürk’le, Cumhuriyetle ve vatanımızın manevi değerleri ile oynamaya kalkanları, bu toprakların çocukları tükürükle boğarlar. Cumhuriyetimizi kurarak, uygar bir dünyanın parçası, yani adam olmamızı sağlayan, insanlık tarihinin en büyük siması yüce önderimiz Atatürk ile ilgili söyledikleriniz, yıllardır bölücülerin, gericileri, yiyicilerin ve dış güçlere maşalık edenlerin sözleri ile bire bir aynıdır. Bunları görmediğimizi düşünüyorsanız, yanılırsınız. Sizlerin hizmetçilik yaptığınız merkezlerdeki patronlarınızı da çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Asıl hedeflerinizin iplerinizi ellerine teslim ettiğiniz kuklacılarınıza yaranmak için o küçücük çaplarınızla, Atatürk’ü yıpratmak, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk ulusunu yok etmek olduğunu bizler çok iyi görüyoruz. Zavallılar, büyük Atatürk’ü, bu toprakların insanlarını 1938’den önce 7 düvel yenemedi. 1939’dan sonra siz mi yeneceksiniz. Gerçek gücünüzü artık herkes gördü” dedi.
 
“Görevinizi yerine getirmeye çağırıyoruz”
Cumhuriyet savcılarını göreve davet eden Akyalçın; “Vatana ihanetin nedeni olmaz, olamaz. Sadece bedeli olur. Cumhuriyet savcıları neredesiniz? Görev unvanınızın önüne boşuna Cumhuriyet yazılmadı. Bugün ülkemizde Cumhuriyete ve onun kurucusu Atatürk’e karşı edepsizce, şerefsizce suçlar işleniyor. Artık halkımızın, yani bizlerin sabrı taşmıştır. Bunu görmüyor musunuz? Sizleri Çanakkale İskele Meydanı’ndan bütün bunları görmeye ve gereğini yapmaya, yani görevinizi yerine getirmeye çağırıyoruz. Lütfen görevinizi yapın. Cumhuriyet savcısı olmak kolay bir iş değildir. Zor ve sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Türkiye’miz yerli işbirlikçileri ile birlikte organize bir şekilde emperyalistlerin kıskacına düşürülmeye çalışılmaktadır. Bunun görüyoruz, farkındayız ve de kurtuluş için gereğini yapmaya hazırız. Çok ama çok iyi biliyoruz, bundan çıkışın yolu Kuvayı Milliye ve Atatürk’tür” dedi.   
(Oya Koyuncu)
Paylaş