havadurum

Av. Şarlan, yeniden başkan

1236

 Çanakkale Barosu tarafından düzenlenen 34’üncü Genel Kuruluna yeniden aday olan Av. Bülent Şarlan, 4’üncü kez Çanakkale Baro Başkanlığına seçildi.  Çanakkale Barosu Olağan Genel Kurulu, merkez ve ilçelerden çok sayıda avukatın katılımıyla gerçekleşti. Av. Cengiz Tuğral’ın Divan Başkanlığını yaptığı Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. İki gün süren Genel Kurul heyecanının ilk gününde Başkan Av. Bülent Şarlan, 2016-2018 döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeniden güven tazeleyen Şarlan, Genel Kurul’da konuşma yaptı. Çanakkale’nin kadınlarının, çocuklarının, doğasının, canlılarının, engellilerinin de unutulmadığını belirten Av. Şarlan, yapılan projeleri anlattı. Son iki yıl içinde düzenlenen yüzlerce program ve projeyi görsellerle paylaşan Av. Şarlan, Baro çalışanlarına, ilçe temsilcilerine, komisyon başkanlarına ve yönetim kuruluna katılımları için teşekkür etti. 

 
“‘Aile Barosu’ kimliğimizle örnek bir mesleki dayanışma sergileyeceğiz”
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, hukuk, demokrasi, adalet, yargı bağımsızlığı, Atatürk İlke ve Devrimleri ile Cumhuriyet birikimlerinden asla vazgeçemeyeceklerini belirterek; “Meslektaşlarımızın layık gördüğü bu kutsal görevin sorumluluğunun bilincindeyiz. Avukatlarımızın kazanımlarının ve haklarının takipçisi olacağız. Yeni dönemde komisyonlarımız daha etkin ve güçlü olacaktır. İhtiyaçlara göre yeni komisyonlar oluşturacağız. Çanakkale avukatları arasında daha sıkı bir ilişki ve dayanışma ağı kuracak, ‘Aile Barosu’ kimliğimizle örnek bir mesleki dayanışma sergileyeceğiz.” dedi. 
 
Baro Başkanı Av. Şarlan’ın yeni ekibi belirlendi
Av. Bülent Şarlan, 4’üncü kez aldığı görevle Çanakkale Barosu tarihinde görev süresi bakımından başkanlık rekoruna imza attı. Seçimler neticesinde yeni Yönetim Kurulu’nda Av. Hande Keskin Toprak, Av. İbrahim Cem Erbil, Av. Sinan Koşik, Av. Pelin Turhan Erkan, Av. Şennur Tarak, Av. Kemal Bırakma, Av. Selahattin Mutlu, Av. Enes Çetin, Av. Bihter Bilir İzmirli ve Av. Sahra Yıldız Hıdımoğlu yer aldı. Çanakkale Barosu Denetleme Kuruluna, Av. Muzaffer Varlı Türker, Av. Cahide Pınar Kaptan ve Av. Mehmet Tutkun seçildi. Baro Disiplin Kurulu ise Av. Ebru Değirmenci Hüsmenoğlu, Av. Tacettin Öz, Av. Filiz Karadeniz, Av. Arda Bozkurt ve Av. Kamran Duygun Şatıroğlu’ndan oluştu. Türkiye Barolar Birliği Delegeliği ise Av. Hakan Öztürk, Av. Şerefnur Çakır Demirtaş ve Av. Adnan Güler’e verildi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş