havadurum

Av sezonu açıldı... Sofralar balıkla dolacak

1274

 Balık fiyatları, av sezonunun başlamasıyla birlikte düştü. Balık sezonunu açılmasıyla birlikte fiyatların düşmesi vatandaşın ekonomisini biraz olsun rahatlattı. Özellikle birbiri ardına gelen zamlarla birlikte vatandaşın alım gücü iyice düştü. Kırmızı et fiyatlarının da cebe ateş gibi düşmesi, balıktaki rağbeti arttırdı. Balıkçılar, balık fiyatlarının daha da düşeceğini söylediler. Balıkçı esnafı, çeşitlilik ne kadar artarsa, fiyatların da o kadar düşeceğini ifade ettiler. Bu sezon bol balık olacağını söyleyen balıkçılar, vatandaşın alım gücünün düşük olmasına rağmen balığın bol bol tüketileceğini belirttiler.

 
“Vatandaşın bol bol balık tüketeceğini düşünüyoruz”
Refik Varol; “Bir eylül itibariyle gırgırların sezonu açıldı, balık fiyatları düştü. Fakat şuanda fiyatlar istenilen seviyeye gerilemedi. İstanbul, Bursa ve İzmir gibi büyükşehirler ilk önce balığa rağbet gösterdi. Yaklaşık bir aya kadar fiyatlar oturduğu zaman, balık fiyatları da istenilen seviyeye gerileyecektir. Sardalye 15, hamsi 15, istavrit 15 liraya kadar gerileyecek. İstavrit, iki gün önce 40 liradan satılıyordu, şuanda 25 lira oldu. Geçtiğimiz sezon oldukça bol balık tüketildi. Bu sezon da balığın bol olacağını, vatandaşın bol bol balık tüketeceğini düşünüyoruz” dedi.
 
“Fiyatlar daha da düşecek”        
Balıkçı Melih Kayıkçı; “Av sezonunun başlamasıyla birlikte balık çeşitleri çoğaldı. Balık çeşitliliğinin artmasıyla da fiyatlar düştü. Fakat fiyatların daha da düşeceğine inanıyorum. Çünkü geçen yılki gibi bu yılda bol balık olacak. Yani fiyatlar burada kalmayacak. 25 lira olan balık fiyatı, 10-15 liraya kadar düşecek” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş