havadurum

Avukatlar galada buluştu

2115

 Çanakkale Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerini ‘Avukatlar Galası’ ile noktaladı. Cumartesi günü Truva Otel’inde düzenlenen Gala, konuşmaların ardından 25’inci ve 40’încı yılını dolduran avukatlara plaket verilmesiyle devam etti. Galada, 25’inci ve 40’ıncı yılını dolduran avukatlara ödülleri Çanakkale Belediye Başkanvekili Adnan Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Arslan, Yargıtay Üyesi Hakim Erdem Merici, Av. Erdoğan Doğan ve Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan tarafından verildi. Şarlan, burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Çanakkale Barosunun bir aile barosu olduğunu vurgulayan Av. Şarlan, bir aile olabilmenin en önemli özelliğinin ise, iyi günde, kötü günde bir arada olmak ve bu duyguları paylaşmak olduğunu söyledi.  Şarlan; “Çanakkale Barosu, bir aile barosudur. Aile barosu olduğumuzu her platformda dile getiriyorum. Aile barosu demek, iyi günde, kötü günde, özel günlerde, üzüntümüzde, sevincimizde, her zaman bir arada olmak ve bu duyguları paylaşmak demektir. Yaptığımız meslek, özel bir meslek. Bu meslekte çok özel günlerimiz geçiyor. Burada, başarılarımız var, sevinçlerimiz var, üzüntülerimiz var. Onun için aile barosun anlayışının her zaman üzerinde durmaya çalıştık, her platformda dile getirdik. Biz, bu ailenin içerisine hâkimlerimiz, savcılarımız, meslektaşlarımızı, adliye çalışanlarını, baro personelini, avukat bürolarındaki yardımcı arkadaşlarımızı ve herkesi kabul ediyoruz” dedi.

 
“Çanakkale barosu meslektaşlarıyla, her zaman çalışıyor”
Çanakkale Barosunda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Av. Şarlan, bu sene düzenlenen etkinliklere de değinerek; “Bu büyük ailenin içerisinde olmaktan her zaman mutluluk duydum, gurur duydum. Çanakkale barosu faaliyetlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da etkin bir şekilde devam etti ve hala daha devam ediyor. 5 Nisan Avukatları Gününü bu sene 9 güne yaydık ve toplam 26 etkinlikle her alanda olmaya gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bunları yaparken de paneller, seminerler, yarışmalar ve programlar var. Çanakkale barosu meslektaşlarıyla, komisyonlarıyla, kurumlarıyla, personeliyle hep çalışıyor, çalışmaya da devam ediyor. Sizlerin gerçek yüzü olmaya, her platformda özen gösteriyor, çaba sarf ediyoruz. Çocuk komisyonumuzda çocuklara, kadın komisyonumuzda kadınlara, çevre komisyonumuzda çevreye, ormanlara olan duyarlılığımızı devam ettiriyoruz. Bunları, bu komisyonlardaki meslektaşlarımız sayesinde yapıyoruz. Öncelikle bu konuda emek harcayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
“Her zaman için adalet, adalet için avukat”
Av. Şarlan; “Bu akşam aramızda olamayan meslek büyüklerimiz var, onlara da Allahtan rahmet diliyorum. Sağlık sorunlarıyla uğraşan meslektaşlarımız var, onlara da acil şifalar diliyorum. Meslek büyüklerimize, üstatlarımıza sağlıklı ve uzun yaşamlar diliyorum. Sizler adına her zaman güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. ‘Her zaman için adalet, adalet için avukat’ dedik. Avukat, bağımsız, tarafsız yargının bir unsuru olarak faaliyetlerimize bundan sonra da devam edeceğiz. Bu akşam burada meslekte 25 yılını 40 yılını dolduran meslektaşlarımıza plaketlerini takdim edeceğiz. Bu meslekte 25 yıl, 40 yıl ve hatta 50 yılını dolduran meslektaşlarımız oluyor. Bütün meslektaşlarımı, huzurunuzda kutluyorum tebrik ediyorum. Bu akşam bizlerle birlikte olduğunuz için, Çanakkale Barosu ve Yönetim Kurulu adına sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
“Barolar adaletten ve hukukun üstünlüğünden yana taraftır”
Çanakkale Barosunun Avukatlar Galasında bulunan ve mesleğinde 40’ıncı yılını dolduran Av. Osman Sultuybek; “Barolar bağımsız ve tarafsızdır. Ancak cumhuriyetimizin temel ilkelerine inanan, adaletin, hukukun üstünlüğüne her zaman inanmış ve bu yolda da her zaman taraf olmuştur. Sayın baro başkanım bu yolda da taraftır. Hukuktan, hukukun üstünlüğünden her zaman taraf olmuştur ve olacağına da inancımız tamdır” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş