havadurum

Ayşenur Yazıcıoğlu yine A Klasmanı

818

 Buna göre, Ayşenur Yazıcıoğlu A kategorisinde, Münevver Özemre ve Burak Yılmaz B kategorisinde, Mirhan Ateşer ile Sabri Gündüz C kategorisinde hakem olarak görev yapacaklar. Yeni sezondaki klasmanlarda Türkiye genelinden A’da 34, B’de 58 ve C’de 213 hakem bulunuyor. Çanakkale’den Mustafa Arda ise ülke genilinden 40 kişinin yer aldığı Hakem Değerlendiricileri listesinde bulunuyor. Çanakkale Basketbol Hakemlerini 2020-2021 sezonunda da değişik kategorilerdeki liglerde yine zorluk seviyesi yüksek maçlar bekliyor. Çanakkale’nin A Klasmanı Hakemi Ayşenur Yazıcıoğlu, geçen sezon pek çok önemli ve kritik müsabakada başarıyla görev yapmıştı.

 

Basketbol’da ligler 26 Eylül’de ....

Basketbol’da liglerin başlangıç tarihi açıklandı. Protokole göre, ING Basketbol Süper Ligi 26 Eylül`de start alacak.  Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi`nin 3 Ekim, Türkiye Basketbol Ligi`nin ise 16 Ekim`de başlaması planlandı.

 

Tüm ihtimaller düşünüldü

TBF, yayımladığı protokolle liglerin başlamasıyla ilgili çeşitli senaryoları da paylaştı. Bütün alternatiflerin hazırlandığı protokole göre, eğer ING Basketbol Süper Ligi 26 Eylül`de başlayamazsa ya da ilk 8 hafta içinde müsabakalar süresiz durdurulursa, "Kısaltılmış Sezon Süreci" (2. Etap) devreye girecek. 2. Etap ise 9 Ocak`ta başlayacak. İlk iki etapta sıkıntı yaşanması durumunda, "Sezonu Sonuçlandırma Süreci" (3.Etap) kısmına geçilecek. 3. Etap için oynanma kararı verilmesi durumunda tarih daha sonra açıklanacak. 2020-2021 sezonu normal lig müsabakaları başladıktan sonra herhangi bir etapta müsabakaların durması ve devamına imkan kalmadığına karar verilmesi durumunda ise "Beyaz Sezon" ilan edilecek. Diğer ligler için de bu prosedür geçerli olacak.

 

Özel maçlar 1 Eylül`de başlayacak

TBF, yayımladığı protokolle kulüplerin hazırlık maçı takvimini de belirledi. Buna göre, çalışmalarına başlayacak kulüpler, 1 Eylül  2020 Salı gününden  itibaren hazırlık maçı organize edebilecek.

 

48 saat önce test yapılacak

TBF, maçlardan önceki Kovid-19 testlerinin kurallarını da açıkladı.Teknik heyet, sporcular ve saha görevlileri, maçlardan 48 saat önce Covid-19 testine girecek. Test sonuçlarına göre maçların ertelenme kriterleri de bu protokolde belirlendi.

Haber Merkezi

Paylaş