havadurum

Ayvacık'ta asırlık gelenek sürüyor

501

 Ayvacık’ta tarihi asırlar öncesine dayanan Geleneksel Ayvacık Hayvan ve Emtia Panayırı açıldı. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık panayırının yıllardır bölgeye hayat veren bir gelenek olduğunu ifade ederek, "Farklı etkinliklere bölgemizin ihtiyacı büyük.’’ dedi. Ayvacık Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen panayıra ilginin yoğun olması bekleniyor. Panayırı gezen Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin panayırda bulunan esnafları gezerek sattıkları ürünler hakkında bilgi aldı ve hayırlı kazançlar diledi.


Kültürümüze Sahip Çıkıyoruz
Asırlık panayırı gezen Belediye Başkanı Şahin, bu yörede yaşayan halkın oldukça zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek; “İlçemizde yaptığımız bu etkinliklerle ilçemizden çeşitli nedenlerden dolayı göç etmiş aileleri de kurulan bu panayır sayesinde bir araya getiriyoruz. Burada yaşayan halk bu panayır sayesinde alışverişini yapıyor, bir birini göremeyen dostlar, aileler birbirlerini görüp hasret gideriyorlar” dedi.
 
Panayırlar kurulan bölgelere canlılık kazandırır
İlçede asırlardan bu yana kurulan panayıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yüzlerce esnafın katılıp, ürünlerini satarak, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Şahin; ”Panayıra mal satmak için gelen esnafın çeşitliliği bir yana, geldikleri yerler de çeşitlidir. Anadolu’nun çeşitli illerinden, ilçelerinden buraya gelmiş. Panayıra gelen esnafların içinde Ayvacık panayırını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyenler var.  Çanakkale’den, Balıkesir’den, Manisa’dan, İzmir’den, İzmit’ten, Tekirdağ’dan, Aydın’dan gelenler var” şeklinde konuştu. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş