havadurum

BAL'da Yükselme ve Düşme sistemi

806

 1.  2019–2020 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 9 takım yükselecek.

2.  11 grupta, 152 takımın katılımıyla oynanacak grup müsabakaları çift devreli lig ve puan usulüne göre yapılacak olup,  maçlar sonunda gruplarında birinci olan takımlar Play Off oynayacaklar. Play Off karşılaşmaları sonunda 11 grup birincisinden 9’u TFF 3.Lig’e yükselmeye hak kazanacak. 
3.  Play Off müsabakaları tarafsız sahalarda, tek maç eleme sistemine göre 3 kademede oynanacak.
BAL’da 2 (iki) takımla temsil edilen İl’ler;
(Afyon, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Hatay, Kayseri, K.Maraş, Kırklareli, Malatya, Muğla, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Zonguldak, Yalova ve Düzce):
 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir biri de küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir biri de küme düşmezse, ilin yerel liginde birinci olan takım BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL’da kalır. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel ligin birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşer, diğer takım TFF 3.Lig’e de yükselmez ve küme de düşmezse, ilin yerel liginde birinci olan takım BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımda küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a yükselir. 
(Haber Merkezi)
Paylaş