havadurum

BAL takım sayısı 4'e çıkıyor !

2042

 Yerel liglerde gelişmeler şöyle;

 

1. 2020-2021 sezonunda Çanakkale’yi BAL’da Bigaspor, Bozcaadaspor ve Biga Adaspor’un temsil etmesi kesinleşti. Edinilen bilgiye göre; SAL’da ikinci durumda olan Ezinespor’un da bu haktan yararlanacağı bilgisine ulaşıldı.

 

2. Bigaspor, 3 puan kriteri nedeniyle 3.Lig hakkından yararlanamadığı için Tahkim Kurulu’na başvurmaya hazırlanıyor. Türkiye’de itirazların son mercii olan Tahkim Kurulu’ndan çıkacak karar merakla beklenecek.

 

3. Yeni sezonda takım sayısının fazlalaşması nedeniyle Çanakkale Süper Amatör Ligi 2 gruptan meydana gelecek. Buna karşın, Çanakkale 1.Amatör Ligi’nde 3 ya da 4 grup oluşturulacak. 1 sezon için Çanakkale 2.Amatör Ligi kaldırılacak.

 

4. Genel anlamda düşme kaldırıldığı için Hastanebayırıspor 2020-2021 sezonunda yine Çanakkale Süper Amatör Lig’de yer alacak. SAL’dan kendi isteği ile çekilen Gökçeadaspor’un durumu ise TFF ve kulüp yetkilileri ile yapılacak görüşmeden sonra netlik kazanacak.

 

5. 2020-2021 sezonunda Çanakkale 2.Amatör Ligi oynanmayacağı için, 1.Amatör Lige veda eden Arslancaspor ve Yeşil Bayramiçspor yine Çanakkale 1.Amatör Lig’de mücadele verecek.

 

 

6. Ancak, Yeşil Bayramiçspor, futbol branşında faaliyetlerine son verdi. Yeşil-Beyazlı Kulüp sadece Voleybol dalında faal olacağını açıkladı.

Bayramiç futbolunu yeni sezonda, kurulma aşamasını tamamlayacak Bayramiç Belediyespor, Çanakkale 1.Amatör Lig’de yer alarak, temsil edecek.

(Zeynep KOCAMAN)

 

OLAY FARKI !

Gazetemizin Spor Yorumcusu Cahit Göveren, 2 Temmuz 2020 tarihinde yazdığı “BAL’a 4 Çanakkale Takımı” yorumunda” bugünkü statü ve kriterleri önceden görmüş ve uygulanacak sistemle ilgili teşhiste bulunmuştu.

BAL`a 4 Çanakkale takımı (02.07.2020)

Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligin kulüp sayısında artış olabilir. TFF ve İl Tertip Kurulu`nca Alt Liglerle ilgili alınacak kararlarda, takımların menfaat ve hedeflerinin gözetilmesi bekleniyor.

 Sona eren sezonda Çanakkale’yi Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Bigaspor ile Bozcaadaspor temsil etti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm Alt Ligleri sona erdirmesinin ardından, futbolun unsurları şimdi de yeni sezonda BAL’da hangi takımların yer alacağını tartışmaya başladılar. Bir görüşe göre senaryo şöyle; 2020-2021 sezonunda Bigaspor ile Bozcaadaspor yine BAL takımı olarak kalacak. Bu 2 takıma Çanakkale Süper Amatör Lig’den Biga Adasor ile Ezinespor da eklenecek. Çünkü; Çanakkale Süper Amatör Ligini, sona ermiş şekliyle lider kapatan Biga Adaspor ve oynanması durumunda liderliğe yükselme ihtimali olan Ezinespor bu haktan yararlanarak, BAL takımı olacaklar. Dolayısıyla BAL’dan düşme olmayacağı gibi, BAL’a SAL’dan 2 takım daha terfi ettirilecek. Ayrıca, Çanakkale Süper Amatör Lig’de, tıpkı 1.Amatör Lig’de olduğu gibi düşme de olmayacak.  

Cahit Göveren

Spor Yorumcusu

Paylaş