havadurum

BES yönetiminden açığa alınan üyesi için CHP'ye ziyaret...

501

 İstanbul’dan Çanakkale SGK İl Müdürlüğüne atanan BES üyesi Ayşegül Gürler’in, açığa alınması ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere BES Çanakkale Yönetim Kurulu,  İl Başkanı Nejat Önder’i ziyaret etti. Ziyarette BES Çanakkale Şube Başkanı Salih Ersoy’a, BES Mali Sekreteri Mehmet Ağca, açığa alınan BES üyesi Ayşegül Gürler ile BES üyesi Mahmut Can’ın yanı sıra TÜM BEL-SEN Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder de eşlik etti. Ziyarette konuşan BES Çanakkale Şube Başkanı Salih Ersoy; “Temel olarak Başbakanlık Genelgesi ile başlayan ve 15 Temmuz OHAL ile devam eden onun ardından çıkan KHK’lar ile hızlı adımlar atılmaya başlandı. Burada AKP’nin yaptığı önemli politika kamu kurumlarında sendikal mücadele eden insanları itibarsızlaştırması. Bununla birlikte sendikalı olmanın artık bir tehlike olduğunun gösterilmeye çalışılması, insanların korkutulması. Uzun süredir Çanakkale’de de görevden alınan sendika Başkanları, yöneticileri ve üyeleri var. Son dönemde geçen haftada yaşadığımız SGK’da yüzün üzerinde kişi kırkı bizim yönetici ve üyemiz olmak üzere görevinden alındı. Sadece 137. Ve 138. Maddeye dayanak gösterilerek görevden alındıkları yazı geliyor. Bunun dışında hiçbir suç ya da delil belirtilmiyor. Çalışan memurlar sadece nu yazı ile görevden alınıyor. Açık ve net olarak buna karşı duruş sergiliyoruz. Çanakkale’de de SGK’da görevli Ayşegül arkadaşımız grevden alındı.  Bir hafta üzerin-dedir açıkta. Buna karşı ilgili yerlere resmi başvuruları yaptık. Ancak artık ok yaydan çıkmış durumda. Artık hukuk işlemiyor. Bizde bunun için meclisteki partilere başvurup onlar ile birlikte bu işin yanında olmalarını istiyoruz” dedi. 

“Sadece görevde bulunmam sakıncalı ibaresi var”

Ziyarette konuşan açığa alınan BES üyesi Ayşegül Gürler, kendisine tebliğ edilen tebligatta herhangi bir neden sunulmadığını ve sadece görevde bulunması sakıncalıdır ibaresi bulunduğunu belirterek; “Sendika tarafından Danıştay’a davamız açıldı. Ben İstanbul’dan geldim İstanbul’da hazırlanan listenin içerisindeyim. Ben bir haftadır burada görev yapıyorum. Ama listeler İstanbul’da hazırlanmış. Bilgilerimiz CHP tarafından alındı. Sonuçta siyasi bir saldırı burada olmamızın nedeni de bizimde siyasi bir karşı duruş göstermemiz. Şu anda Danıştay’dan davamız açıldı ve bekliyoruz. Sadece görevde bulunmam sakıncalı ibaresi yer alıyor. Başka hiçbir gerekçe gösterilmiyor” dedi. 

“Beraber yürüyüp beraber ıslanıyorlardı”
Konu ile ilgili destek sunacaklarını ifade eden CHP İl Başkanı Nejat Önder ise; “Daha öncede alınan iki profesör geldiler ve hiçbir açıklayıcı bilgi yok.  Onlar Ankara’ya başvurduğunda kendilerine Rektörlüğe başvurmaları gerektiği söyleniyor. Benim defterimi düren burası. Öç alma gibi sebepler ile de bunlar yapılıyor. Yazıta baktığımda hiçbir gerekçe yok. Şunu biliyoruz ki 15 Temmuz’a kadar beraber yürüyüp beraber ıslanıyorlardı. Şu anda ülkeyi ne hale getirdiler. Şu anda da sivil bir darbe hazırlanıyor. OHAL’i üç ay daha uzattılar” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş