havadurum

BİLİNÇALTI NEDİR, DÜŞÜNCELERİMİZİ YENİDEN PROGRAMLAYABİLİR MİYİZ?

2520

Bilinçaltı, biz farkında olmadan beynimizin bilinç dışı çalışan, vücudumuzdaki istemsiz kaslarını yöneten, bütün duyularımızla algıladığımız her şeyi, adeta bir bilgisayarın yazılım programı gibi kaydeden ve gerektiğinde kullanmak üzere bilince veren parçasıdır. Bilinçaltı, uyurken bile çalışan eşsiz bir sistemdir. Bilinçaltının ana hedefi bedeni kollamak, korumak, hayatta tutmak ve devamlılığını sağlamaktır. Bilinçaltı kısa ve net tanımıyla tüm programın yazıldığı en büyük alandır. Bilinçaltımız bilincimizin inandığı ve doğru olarak kabul ettiği bütün emirleri uygular. Reflekslerimiz, sinir sistemi, cesaret, hırs, sabır, aşk irade, özgüven gibi duyguları bilinçaltı yönetir.

Yıllarca araştırmalara konu olmuş, sosyal bir varlık olan insanın, korunma sistemi olan bilinçaltı çevreden gelen uyaranlarla şekillenir. Bilinçaltı anne karnından itibaren şekillenmeye başlar. Bilinçli aklın devrede olmadığı, bebeklikten çocuk yaşa kadar olan evrede oluşan uyaranlar kişinin inançları haline gelir. Bilinçaltı bütün bilgileri depolar.

Bu bilgilerle insanın kişiliği ve davranışları oluşur. Bilinçaltının hedefi, hayatta ve güvende tutmaktır. Bunu da refleks hareketler ve otomatik davranışlarla sağlar. Küçüklüğünde elini sobada yakmış bir çocuk, hayatı boyunca sobadan uzak durur. Çocukken boğulma tehlikesi geçiren biri, sudan korkup yüzme öğrenemez. Tüm bunlar çevresel uyaranlar ve reflekslerle öğrenilir.

Bilinçaltı temizliği, bilinçaltında depo edilmiş olan yanlış inançları, tam tersiyle yani doğru inançlarla değiştirmektir. Yani bilinçaltı temizliği denildiğinde, bilinçaltındaki bilgiyi, herhangi bir bilgisayar verisi siler gibi silmek demek değildir. Tüm inançları tamamen değiştirmek demek de değildir.

Kendinize güveni olmayan bir bireysiniz. Bu yapınızı değiştirmek ve kendine güvenen biri olmak istiyorsunuz. Böyle olursanız daha mutlu bir insan olacağınızı düşünüyorsunuz. Kendinize güveninizin olmama nedeni yanlış inancınız. Bu inancı olumlu yönde değiştirmeniz mümkün. Ancak ``kendinize güveniniz olmadığından bilinçaltınızı temizlemelisiniz`` dediklerinde aslında kendinize güveninizin olamadığına dair yanlış inancınızı, doğru olanıyla değiştirilmesi anlatılmaktadır.

Yani bilinçaltınızda geçmişten kaynaklanan ve kayıt edilen algınızı değiştirmeniz mümkündür. Bu şekilde bilinçaltına kaydedilen`` olumsuz davranışlar, olumsuz tepki ve düşüncelerin, davranış şeklinin`` değiştirilmesi mümkündür.

OLUMLAMA NEDİR?

 Gün içinde olumlu ya da olumsuz bir çok olay ve düşünceyle karşılaşıyoruz. Bu olaylar bazen bir günümüze, bazen bir ayımıza ve bazen yıllarımıza bile etki edebiliyor. Olumlu düşünceler zihnimiz ve hayatımız için iyidir. Peki ya olumsuz olanlar?

Olumlamalar burada devreye girmektedir. Olumlamalar, yaşadığımız olaylardan ve bilinçaltında barındırdığımız "olumsuz" düşüncelerden kurtulmak, onları kabullenmek ve arkamızda bırakıp ileriye bakmak için bir düşünme biçimidir.

``Mistik Yol`` isimli youtube kanalından olumlama videolarını bulabilir ve meditasyon yapar gibi bu videoları dinleyebilirsiniz. Kulaklığınızı takın ve stresten bir süre uzaklaşınJ