havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

BİZE BİR ŞEYLER OLDU

Gerçekten bizlere bir şeyler oldu. Kim yaptı? Niçin yaptı, neden yaptı top yekûn Türk Halkına nasıl becerildi anlamak gerçekten güç. Kimin oyunu, kimin projesi, kimin tezgâhı son 14 yılda hepimiz, kimliğimizi, kişiliğimizi, karakterimizi değiştirdik. Hangi akıl, hangi zekâ bu işi başarabildiyse onu gerçekten kutlamak gerek.

957

                 14 yıl önce haftada bir-iki terörizme şehit verdiğimizde, ülkemizin her yanından gösteriler, toplantılar, coşkulu lanetlemeler, yerini günde 8-10 terörizme şehit verdiğimiz bugünlerde ne ses, ne seda çıkıyor, ne oldu bize.

                150 Vakıftan birinde bir cinsel taciz olayı oluyor. Aile bakanından, ampul parti yöneticilerine kadar vakfı savunmayı, cinsel tacize tercih ediyorlar. Hepimiz Ensar’ız diye haykırıyorlar. Bu yetmezmiş gibi Fen ve ilim yuvası gözbebeğimiz (ÇOMÜ) Çanakkale Onsekizmart Üniversitemize Ensar Kütüphanesi açan ampul kafalı avukat Bülent Turan’ı alkışlıyoruz gerçekten bize ne oldu?

                Yakında (ÇOMÜ) ilahiyat Fakültesine bağlı Üroloji kürsüsü kurulup, her bir uzuv için münasip olan şifa ayetlerini kitabının yazarı cübbeli Ahmet Hoca’nın adı verilirse şaşmayın. Viagra yerine okunmuş suyu erkek serpiştirsin ölü diriliyor, kitap kapış kapış satış rekoru kırıyor. 14 yılda nasıl oldu, insanın aklı karışıyor, nasıl becerdiler bu işi, ne oldu bizlere.

                Cari dış döviz açığımızı yüzde 15 kapatın bakanlarımızdan başarı ödülü alan ülkemizde ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolar, bakan çocuğunun 20 bin lira aylık kiradaki rezidansında 7 çelik kasa, para sayma makinaları, bakanın kolunda 700 bin liralık kol saati, delilsizliğinde takipsizlik verilen büyük hayırsever ekonomist Reza Zarrab pardon Rıza Bey Amerika’da yakalanıp hapse tıkıldı. Sahip çıkıp (ÇOMÜ)ye iktisat kürsüsü kurup hepimiz Rıza’yız deyip kurdele kesmeliyiz. (ÇOMÜ) eski rektörü 5 adet cami yaptı yaranamadı paralelci oldu, mahkemelerde süründürecekler, Bir Allah’ın kulu sahip çıkmadı, yarın bunlara da sahip çıkan olmaz, bize ne oldu Allah’ım.

                Hoşçakalınız.