havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

BOZDURDUM DOLARI

Boynuma taktım keyif yuları, gece gündüz o yatık bu yastık altlarını alt üt ettim dolar denen nesneyi bulamadım. Aklıma hanımların dolar günleri geldi. Meğer o günden itibaren dolar günlerini Türk lirasına çevirmişler. Ülkemize yerli paramıza itibar kazandırmanın şerefini yaşıyorlarmış.

552

 

 

                Aklıma şeytan girdi, döviz bürosundan 200 dolar aldım, T.C. yazan bankadan yani tam milli, yarı milli olmayan yerli bankadan 200 doları Türk liramıza çevirdim. Biraz zarar ettim ama bu katkı pek elit olmasa da vatandaşlık görevimi yerine getirmenin gururu içinde banka makbuzunu boynuma astım dışarı çıktım.

                Köşe başındaki simitçi boynumdaki makbuza baktı helal olsun abi, simitleri benden deyip 2 simit poşete koydu. 2 simit çok birini bırakayım dedim senin gibi vatansevere 2 simit dahi az dedi.

                Simitleri yiye yiye giderken çorbacı Ali usta gördü, hayrola bu ne deyince döviz bozdurdum onun makbuzu deyince kolumdan tutup zorla çorbacı dükkânına soktu. Çorbalar benden abi demez mi? Çorban nasıl olsun deyince kelle paça olsun içine birazda beyin doğrarsan beynime faydası olsun dedim.

                Çorbacıdan çıktım berber Şakir 100 dolar bozdurana bedava tıraş diye camına levha asmış, Şakir saç sakal mı diye sordum, yalnız sakal 100 dolar, saç sakal olursa 200 dolar bozdurmak lazım deyince tam bana uygun düşer , makbuzu gösterdim tama abi ama tarihi bugün olacak tarihini görebilirmiyim dedi, gösterdim, tamam dedi, bazı açık gözler eski tarihli makbuzla geliyorlar, ben yutarmıyım? abi kaçın kurasıyız biz dedi ve güzelce tıraş oldum.

                Sen ve esen kalın…