havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

BUGÜN 2 KASIM

Geleceğimiz belirlendi. Olasılıkları dünden bugüne nasıl bir ülkede yaşayacağımızı üç aşağı beş yukarı paylaşmayı, birazda falcılık, biraz görünen köy kılavuz istemez inancıyla tespite çalışalım.

554

 1- Cumhuriyete demokrasiye, hukuka, inanç kazandı? Veya eski tas eski hamam tellaklar dahi değişmedi.

2- 3 aydaki terör olayları iktidar partisi oylarını yüzde 40,1’den, yüzde 50’yi aştırdı? Ya da halk uyandı oyarlı yüzde 40’ın altında kaldı.
3- Partini eş başkanı muhtarları hizaya soktu? Veya artık eşbakının eski sihri kayboldu.
4- Kendi kendimize ve komşularla kavga son bulacak? Veya ayrışma, kavga yahular devam edecek.
5- Cumhurbaşkanı saraydan 1000 kişiyle ülke yönetime devam edecek? Veya tıpış tıpış Çankaya Köşküne çıkıp cumhuriyeti yöneltecek.
6- Resmi ve devlete ait kurum ve kuruluşların yanı sıra özel sektöre ait şirket ve ticarethaneler ampul kafalı yandaş kayyumlar aracılığıyla el konulacak? Veya kamu ve özel kurum ve kuruluşlar yetenekli kamu personeli ve sahiplerince işletilecek.
7-12 Eylül 1982 anayasasıyla yöneten başbakan utanç duygusunu utanmadan, sıkılmadan söyleyecek? ya da yüzde 10 barajı, YÖK, milli olmaktan çıkıp din eksenli eğitimden vaz geçilecek
8- 17-25 Aralık dosyalar tozlu raflarda saklanmaya devam edilecek? Veya Türk adaletince adil karar bağlanacak.
9- Önce yandaş medya zengin iş adamı yetiştirmeye devam edilecek? Veya önce Türkiye, Türk halkının refah ve mutluluğu olacak.
10- Ülkemiz 4-5 şiddetinde devamlı sarsıntılara maruz kalıp atlatacak? Veya 9 şiddetinde sarsıntıya kendini bulacak.
Hoşçakalınız.