havadurum

Bahçeşehir Koleji, Çanakkale'de... "Çanakkale'ye hizmet etmek için geliyoruz"

3191

 Ülkenin en bilinen ve en köklü kolejlerinden olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Çanakkale’de eğitim öğretim çalışmalarına devam edecek. Sonraki dönem Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sarıcaeli Kampusunda açılacak olan Bahçeşehir Koleji için tanıtım lansmanı düzenlendi. Tanıtım lansmanına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile eğitimciler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Lansman toplantısının açılışında Çanakkale ile ilgili sunum yapıldı, kolejin müzik öğretmenleri tarafından ‘Çanakkale Türküsü’ seslendirildi. Sunum ve türkü dinletisinin ardından Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü folklor grubu tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Program kapsamında yapılan bilgilendirmede kampusun, 43 bin 975 metre kare alan içerisinde yer aldığı belirtildi. Bilgilendirmede, 54 sınıf, 350 kişilik konferans salonu, 550 metrekare kapalı spor salonu, fizik, kimya, biyoloji, resim, müzik ve görsel sanatlar gibi dersliklerin bulunduğu açıklandı. Lansmanda Çanakkale Kampusu Kurucu Temsilcisi Hicran Yıldırım, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel konuşma yaptı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yücel, Avrupa`nın en büyük eğitim kurumlarından olduklarını söyledi. Yücel, İstanbul`daki üniversitelerinin yanında, Amerika Washington`da bir Amerikan üniversitesi, Almanya`nın başkenti Berlin`de Alman üniversitesi, Gürcistan Batum`da, Kıbrıs`ta üniversiteleri olan Kanada`da, Hong Kong`ta okul ve merkezleri olan büyük bir camia olduklarını ifade etti. Yücel; “Çocuk yetiştiriyoruz, insan yetiştiriyoruz, bilim üretiyoruz, araştırma yapıyoruz, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek istiyoruz. Yolumuz belli, gideceğimiz yer belli. Değerlerimizle, medeniyet ve kültürümüzle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal`in gösterdiği o muasır medeniyet düzeyine ulaşma hedefimiz var” dedi. 

 
“Bilim aydınlığında ilerleyen, modern eğitim anlayışımızla mutlu bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz”
Çanakkale Kampusu Kurucu Temsilcisi Hicran Yıldırım; “Bahçeşehir Kolejinin misyonlarından yola çıkarak, Çanakkale’mizde de insanlığa değer katan, mutlu, üretken, özgüveni yüksek,  fark yaratan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çanakkale, kahramanlık destanının yazıldığı bir şehirdir. Şehit kanlarıyla sulanmış ecdat memleketidir. Bu önemli coğrafyada, tarihimizin mirasıyla atalarımıza layık evlatlar yetiştirmek istiyoruz. Tarihine, kültürüne, vatanına, değerlerine sahip çıkan, bilim aydınlığında ilerleyen, modern eğitim anlayışımızla yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bahçeşehir Koleji, ailesinin bir ferdi olarak eğitimde dünya markası olma yönünde vizyonumuz doğrultusunda güvenin baş tacı olduğu ve eğitimde sürekli gelişimi temel alan bir anlayış içerisindeyiz. Bu anlayışla fark yaratmak üzere anaokulu, ilkokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi kademelerinin konulacağı Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampusu 2019-2020 eğitim-öğreti yılında açılıyor. Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampusu üzerinde ÇOMÜ Sarıceeli Yerleşkesi içerisinde toplam 43 bin 975 metre kare alan içerisinde, 54 sınıf 350 kişilik konferans salonu, 550 metrekare kapalı spor salonu, fizik, kimya, biyoloji, resim, müzik ve görsel sanatlar dersi bulunmaktadır. Eğitim bir ülkenin bağışıklık sistemidir. Beynini, benliğini, geleceğin gençliğini ne kadar doğru, güçlü, bilimin ışığında ve kararlılıkla beslersen yurdunda harika kurumlar yaratan Enver Yücel gibi liderler yetişir” dedi. 

“Amacımız çocuklarımıza kaliteli eğitimi ulaştırmaya çalışmak”
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise Çanakkale kampüsünün ve bu yıl kuruma katılacak yeni kampüslerin açılmasıyla eylül ayından itibaren 130 okulla, 130 kampüsle Türkiye`ye hizmet vermeye başlayacaklarını aktardı. Bunun yaklaşık 100 bin öğrenci ve 15 binin üzerinde eğitimci anlamına geldiğini belirten Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ; “Bahçeşehir Koleji olarak bizim yeni okullar açarken, yeni kampuslara imza atarken en büyük motivasyonumuz, Türkiye`nin dört bir yanında bugün olduğu gibi Çanakkale`den Silopi`ye, Trabzon`dan Antalya`ya, en doğusundan en batısında, en kuzeyinden en güneyine çocuklarımıza kaliteli eğitimi ulaştırmaya çalışmak. 18 Mart`ta biz Türk ulusu olarak başka bir mesaj verdik. Savaş herkes için çok yıkıcı, çok bitirici, yok edici ve hatta çoğu zaman insanlık onurunun da ayaklar altına alınmasına neden olan bir süreç. Ama biz Türk ulusu olarak tüm dünyaya şunu gösterdik. İnsanlık onuru ayaklar altında değil, biz sadece kendi askerimiz için değil, bizim karşımızda düşman olarak savaşan askerlerin onurunu da koruduk. Savaş esiri olduğunda da şehir olduğunda da öldüğünde de bu topraklara gömüldüğünde de. Bence bu çok kıymetli” ifadelerini kullandı. 

“Ülkemize ve insanlığa hizmet etmek istiyoruz”
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel; “Anaokulundan, üniversiteye kadar dünyanın da sayılı eğitim gruplarından birisiyiz. Ne yapıyoruz? Çocuk yetiştiriyoruz, insan yetiştiriyoruz, bilim üretiyoruz, araştırma yapıyoruz, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek istiyoruz. Yolumuz belli, gideceğimiz yer belli. Değerlerimizle, medeniyet ve kültürümüzle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal`in gösterdiği o muasır medeniyet düzeyine ulaşma hedefimiz var. ÇOMÜ kampusunun gelecekte Türkiye`nin en iyi kampuslarından biri olabileceğini görüyorum. Bu kampusu Türkiye`de kolej, lise anlamında daha neler yapabileceğini bugünden görüyorum, çünkü okulu üniversite sahiplenmiş, vilayet sahiplenmiş, halk sahiplenmiş. Bunları çoğu yerde bulamıyoruz. Bunlar bize ne getirecek. Biz artık eğitimin nasıl olabileceğini, gelecek nereye gidiyor bunları düşünebiliyoruz, görebiliyoruz. Eğer biz ülke olarak değişen bu dünyaya ayak uyduramazsak, buna ayak uydurabilecek nesiller ve çocuklar yetiştiremezsek, 4`üncü endüstri devrimi denen bu çağdan onu da ıskalarız. Sanayi Devrimi`ni yakalayamadık. Şimdi bu çağı yakalamamız lazım” dedi. 
(Yusuf Sonkurt - Baykal Sağlam)
Paylaş