havadurum

Bakan Eroğlu; "Çanakkale'ye 20 tesis kazandırdık"

614

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale’de 16 tesisin temel atma törenine katılırken aynı anda da 4 tesisin de açılışını yaptı. Dün, Çanakkale’ye gelen Bakan Eroğlu, gün içinde çeşitli etkinliklere katılırken öğle sıraları İÇDAŞ Kongre Merkezinde yapılan Temel Atma ve Toplu Açılış törenine katıldı. 3’ünün Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 1’inin Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’ye kazandırılacağına dikkat çekildi. Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, MHP İl Başkanı Hakan Pınar, daire müdürleriyle çok sayıda çiftçi katıldı. İÇDAŞ Kongre Merkezinde yapılan törende, AKP Çanakkale Milletvekili Turan, Vali Tavlı ve Bakan Eroğlu konuşma yaptılar. Konuşmalarda, Orman ve Su İşleri Bakanlığının en çok yatırım yaptığı ilin Çanakkale olduğu vurgulandı. Bakan Eroğlu öncülüğünde 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye de ORKÖY sertifikası verdi. Eroğlu, ayrıca karabiber, erguvan, oya, biberiye, servi, defne ve fıstıkçamı türlerinden oluşan toplam 3 bin fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

 
“Türkiye’de ne varsa Çanakkale’de benzeri var”
Çanakkale’nin marka il olduğunun altını çizen AKP Milletvekili Turan; “Her zaman ifade ediyoruz, Çanakkale bir marka kenttir. Bu marka kentin alt başlıkları var. Bazı iller var, tek başına bir değeri var. Ama Çanakkale’den tarihi alın turizm var, turizmi alın sanayi var, sanayiyi alın kültür var. Çanakkale’de her şey var. Türkiye’de ne varsa benzeri Çanakkale’de var. Bizler, her türlü altyapıyı hazırlarken, binaları, yolları ve köprüleri yaparken ihmal etmeyeceğimiz bir değerimiz var. 25 yıl içerisinde Orman Bakanlığımızın Çanakkale’mize ve Türkiye’mize yaptığı yatırımları saymakla sıralayamayız. Çanakkale Belediyesi başka bir partiye mensup olmasına rağmen bu şehrin tüm belediyelerine, tüm vatandaşlarına ayrım gözetmeksizin her türlü hizmeti yapmak boynumuzun borcudur. Eskiden her bir açılışta ayrı ayrı temel atılırdı ama şuanda tüm bu açılışlara yetişemediğimizden dolayı açılışları toplu yapmaya çalışıyoruz. Bazı zamanlarda iddialarda bulundular ‘çevreye zarar veriyorlar, Kaz Dağlarını hırpalıyorlar’ diye. Hayır arkadaşlar her yaptığımız çalışmayı bilerek yapıyoruz” dedi. 
 
“Çanakkale, en önemli destinasyonlardan biri oldu”
İÇDAŞ Kongre Merkezinde yapılan Temel Atma ve Toplu Açılış töreninde konuşan Vali Orhan Tavlı; “Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ilimizde yapılan hizmetlerin ve yapılacak olan tesislerimizin Çanakkale’mize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz son yıllarda birçok alanda hızla gelişmektedir. İhracatımız, kalkınmamız, sosyal gelişmemiz, altyapı yatırımlarımız tüm dünyanın gözünü kamaştırmaktadır. Son dönemde ülkemizin, yenileşme, özüne dönme ve özgüvenli atılımları da tüm dünya tarafından dikkatle takip edilmektedir. Türkiye, borç alan değil borç veren, hibe veren, yardım eden ve mazlumlara kucak açan ülke konumuna gelmiştir. Hükümetimiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız, 2018 yılını ‘Troya Yılı’ ilan ederek tüm dünyada yürütülen tanıtım kampanyası sayesinde Çanakkale, dünya kültür turlarının önde gelen destinasyonlarının biri haline gelmeye başladı” dedi.

“Troya Müzesi bölgemiz turizmine büyük katkı sağlayacaktır”
Yaptığı konuşmada Çanakkale’ye yapılan yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Tavlı; “Yine bakanlığımızın Troya Tarihi Milli Parkı bölgesindeki altyapı yatırımları ve düzenlemeleriyle önümüzdeki aylarda açacağımız Troya Müzesinin bölgemiz turizmine de yapacağı katkı çok büyük olacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca ilimizin tabiat turizmi mastır planı ile uygulama eylem planı yapılmış ve uygulamaya geçmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle yapımı hızla devam eden 1915 Çanakkale Köprümüzün temelini atan, bugüne kadar yapılan önemli yatırımları ilimize kazandıran ve 2018 Troya Yılını himaye ederek Çanakkale’mizin dünya çapında tanıtımına vesile olan başta Sayın  Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza ve bakanlığımız görev alanındaki birçok yatırıma imza atan sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
“Hedefimiz, buradaki toplam turist sayısını 5 milyona çıkarmak”
Toplu Açılış ve Temel Atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu; “Bugün buraya heybemiz dolu olarak geldik ve inşallah Çanakkale’mize faydalı olacak açılışları ve temel atmaları gerçekleştireceğiz. Biz de Çanakkale sevdalısı olarak burada çok güzel yatırımlara imzamızı attık. Daha önce Gelibolu Yarımadası Milli Parkı da bize aitti ama şimdi onu Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devrettik. Burada toplam 20 tesisi Çanakkale’ye kazandıracağız ayrıca Çanakkale, turizm açısından dünyanın en gözde mekanlarından biri olacak. Hedefimiz, buradaki toplam turist sayısını 5 milyona çıkarmak ve aynı zamanda turizmden de büyük gelir elden etmektir. Şimdi Çanakkale’ye 20 tesis kazandıracağız. Bakın şimdiye kadar bir seferde 6 barajın temelini birden atacağız” dedi.
 
“Çanakkale’ye 17 milyar TL’lik yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadık”
Daha önceden en çok yatırımı yapan bakanlığın, Orman ve Su İleri Bakanlığı olduğunu söyleyen Eroğlu, bu rekorunu 1915 köprüsüyle Ulaştırma Bakanlığına kaptırdığını dile getirerek; “Hükümetimiz döneminde Çanakkale’ye 17 milyar TL’lik yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadık. Orman ve Su İşleri Bakanı olarak burada en büyük yatırımları yapan bakanlık olma şerefini taşıyordum ama şimdi inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü yatırımıyla Ulaştırma Bakanlığı bizi geçecek. Bakın, 18 baraj ve 7 gölet inşa ettik. Şimdi 6 baraj ve 3 göletin bazıları inşa safhasında bazılarının da temelini atacağız. Çanakkale’de doğru dürüst sulama yoktu. Burada 429 bin dekar araziyi modern sulama sistemiyle sulamaya açtık. Çiftçilerimizin her yıl ilave 281 milyon TL gelir artışı oldu. En son geçen sene 2 Nisan’da geldiğim zaman 1 milyar 50 milyon TL yatırım bedeli olan 82 müjde verdik. Bunlardan da 59’unu bitirdik” ifadelerini kullandı. 
 
“Hedef, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesi arasında olmak”
Yaptığı konuşmada 24 Haziran seçimlerine de değinen Eroğlu; “Türkiye üzerindeki oyunu bozmak için 24 Haziran`da seçim yapılacak. Bu milletin seçimi. Bu büyük bir seçim. Bu parti seçimi değil. İstiklalimiz, devletimizin bekası ve istikbalimiz için yapılacak bir seçim bunu herkes böyle bilsin. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe düşmanlar yeni planlar uygulamaya başladı. Amerika ve Avrupa`dan seçimi provoke etmek amacıyla çok sayıda tweet atılıyor. Bizim seçimden size ne? Biz sizin seçiminize karışıyor muyuz? Ama onlar karışıyor. Çünkü Türkiye güçlendiği zaman küresel bir güç olacak. Hedefimiz küresel bir güç olmak. Hedef, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmek” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş