havadurum

Bakan Kasapoğlu "Biga ve Çanakkale için çıtayı daha da yukarıya çıkaracağız"

1000

 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi temel atma töreni ve açılış töreni kapsamında Biga’ya geldi. Biga’nın Göktepe köyünde kurulan Biga Ticaret Borsası binası ve Zahireciler Sitesi temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu; “Gerek şahsım, gerek bakanlığımdaki çalışma arkadaşlarımla Biga için, Çanakkale için her gün çıtayı nasıl daha yukarı taşırız, bunun gayreti içerisindeyiz. Temel atma törenine AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören kapsamında yapılan konuşmaların ardından protokol heyeti tarafından butona basılarak temel atma programını devam etti. Daha sonra Biga`nın restorasyonu tamamlanan tarihi Çarşı Camii`ne geçildi. Öğle namazını burada kılan Bakan Kasapoğlu ve protokol mensupları, daha sonra sokak ortasında kurulan stantlarda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Yapılan ikramlar sonrası Çarşı Camii önünde geçildi ve okunan dualarla birlikte tarihi cami yeniden hizmete açıldı. Bakan Kasapoğlu, Biga`daki programına gün boyu devam ederek Gençlik Merkezi Açılışı’nı gerçekleştirdi. Törenin ardından heyeti Biga Belediyesi`nde ziyaret gerçekleştirdi.

 
“Biga’mız Çanakkale’mizin parlayan yıldızıdır”
Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan tören kapsamında konuşma yapan AKP Grup Başkanvekili Turan, Çanakkale`nin meseleleriyle titizlikle ilgilenmeye devam ettiklerini vurgulayarak; “Yazın Biga`mız başta olmak üzere köy köy ilçe ilçe tüm bölgemizi gezdik. Sorunlarımızı dertlerimizi not ettik. Bunları Ankara`ya götürdük. Ankara`da ara vermeden her hafta sosyal sorumluluğu olan bir grubumuzla bir araya geliyoruz. Ticaret borsamız, muhtarlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisimiz her hafta Çanakkale meclisi ve bir Çanakkaleli grup ile oturup yazınki tespitlerimiz başta olmak üzere sorunlarımızı Ankara`daki ilgililerle görüşmeye çalışıyoruz. Bugün de Çanakkale`mizin en özel ilçesi olan Biga`mızdayız. Çanakkale`miz tarihimizin emaneti, Cumhuriyet`in ön sözü fakat Biga`mız da Çanakkale`mizin parlayan yıldızıdır. Sanayide ve tarımda bambaşka ilçe. Osmanlı`nın sancağı Milli Mücadele de özel kahramanların olduğu çok kıymetli bir ilçemiz. Bugünkü temel atma projemiz ile Biga`mızın aslında ne kadar özel bir yer olduğunu gördük" dedi.
 
“Gençlerimizi, çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek için önemli uygulamaları birlikte yapacağız”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çanakkale`de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Değerli dostumuz Bülent Bey, sağ olsun her bir araya gelişlerimizde, Çanakkale`nin gençlerini, Çanakkale`nin spor geleceğini, Çanakkale ile ilgili, Biga ile ilgili ve tüm ilçelerimiz ile ilgili konuları gündeme getirdi. Biz de gerek şahsım, gerek bakanlığımdaki çalışma arkadaşlarımla Biga için, Çanakkale için her gün çıtayı nasıl daha yukarı taşırız, bunun gayreti içerisindeyiz. İşte bu sebeple bugünümüzü az önce başkanımızın da dediği gibi, hem tarihimizde hem medeniyetimizde, bu coğrafyada eşsiz yeri olan Biga`mıza ayırdık. İnşallah 1 ay içerisinde gerek bu temeli atma, gerek sonraki açılışlarla yarınlarımızı daha aydınlık kılmak, gençlerimizi çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek adına çok önemli uygulamaları hep birlikte sizlerle paylaşacağız. Bu sevinçleri birlikte yaşayacağız inşallah" ifadelelerini kullandı.
 
“Gelin spor tesislerini hep birlikte kullanalım”
Biga’da Gençlik Merkezinin açılışına katılan Bakan Kasapoğlu, sporsuz bir Türkiye düşünülemeyeceğini belirterek; “Sporsuz bir Türkiye düşünülemez. Yarınların şampiyonlarını yetiştirmek için zihnen ve beden sağlıklı bir toplum olmak için buna mecburuz. O yüzden sizlerden özellikle istirhamım, gelin bu spor tesislerini hep birlikte kullanalım. Engellerle karşılaşırsanız, birtakım kısıtlamalara maruz kalırsanız lütfen bunları bize bildirin. Bizler de bu engelleri kaldırmak için sizlerin yanınızdayız. Bunu da özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş