havadurum

Bakan Yardımcısı Yavuz'dan ÇTB Başkanı Üzen'e ziyaret

882
16-25 Eylül 2022 tarihlerinde Çanakkale`de gerçekleşecek olan Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında kenti ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen`i ziyaret etti. Ziyarette Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz beraberinde Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz, Bakanlık temsilcileri ve festival sorumluları yer aldı. 
 
"Birçok üründe Türkiye`yi doyuran il biziz"
Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Sayın Bakan`a Ticaret Borsasına teşriflerinden dolayı selam ve saygılarını sunarak sözlerine başladı. Başkan Üzen, "Çanakkale yüzyıllardan beri savaşlarla, kahramanlıklarla, destanlarla, medeniyetlerle, tarihsel değerleriyle anılır. Ancak, Çanakkale`miz aynı zamanda Tarımda bir Marka Kenttir. İlimiz, bitkisel üretimde, çeşitlilik ve üretim miktarları bakımından Türkiye`nin en önemli illerinden biridir. İlimizde 111 çeşit ürün üretilmekte olup, 65 tanesi ekonomik değere haiz ürünlerdir. Bunlardan 48 ürün, üretim miktarı bakımından Türkiye`de ilk on sırada yer almaktadır. Çanakkale aynı zamanda yüzyıllardır zeytinciliğin, süt ürünlerinin, meyveciliğin ve deniz ürünlerinin de vatanı. Ülkemizin bir çok tarımsal ürününde üretim şampiyonu. Birçok üründe Türkiye`yi doyuran il biziz. Yine Çanakkale bunların yanında kaliteli, markalı, dünya standartlarında bir çok tarımsal ihraç ürününün de üretim merkezi. Yine Çanakkale özellikle Adalarımız ülkemizin organik gıda üretiminde pilot bölge. Çok kaliteli, çok iyi izlenen ve çok iyi bilinen birçok organik ürünün merkezi Çanakkale" dedi. Üzen, ayrıca Bakan Yardımcısı Yavuz`a yaptığı brinfingte Çanakkale`nin makro projelerine ilişkin de detaylı bilgilendirmede bulundu.
 
"Doğası ve iklimiyle de çok keyifli ve çok ciddi bir potansiyele sahip"
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz; Türkiye`nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere 5 şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırılacak olan "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri" kapsamında "Troya Kültür Yolu Festivali`nin" 16 Eylül`de başladığını dile getirdi. Yavuz; Türkiye`nin doğusundan ve batısından iki şehri de kültür yollarına eklenmesinin kararlaştırıldığını belirterek, "Doğu`dan Diyarbakır, batıdan da Çanakkale`yi kültür yolları rotasına dahil ettik. Çanakkale, Türkiye`nin her bölgesinde çok sevilen, herkesin millî duygularını kabartan bir yer. Ayrıca doğası ve iklimiyle de çok keyifli ve çok ciddi bir potansiyele sahip" diye belirtti. Yavuz, "Kültür ve Turizm Bakanlığınca Çanakkale`de düzenlenecek festival, sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 100`den fazla etkinliği sanatseverlerle buluşturacak. 40`tan fazla mekânda yapılacak etkinliklerde 1000`den fazla sanatçı yer alacak. Troya, Lidya, Roma, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti`nin izlerini taşıyan Çanakkale tüm Çanakkalelilere ve Boğaz`a yolu düşenlere 10 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler yaşatacak" dedi.
 
"Festival, büyük ses getirecek"
Borsa Başkanı Üzen, Kültür Bakanlığı öncülüğünde tüm Türkiye`ye hatta Dünya`ya örnek olacak bir festivalin Çanakkale`de gerçekleşmesinden son derece memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Bizlerde Çanakkale Ticaret Borsası olarak tarımın ve turizmin sinerji içerisinde yürütülmesi için bugüne kadar değerli paydaşlarımız ile yoğun emek harcadık. Çanakkale`nin marka değerinin arttırılmasına uğraş verdik. Bu festivalin de ilimizi ulusal ve uluslar arası arenada tanıtımı açısından büyük ses getirecektir. Festival Çanakkale`nin sanatta, kültürde tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sunacaktır. Tüm hemşerilerimizi, tüm üyelerimizi kültür ve sanatseverleri, festival coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz" sözlerine yer verdi. Ziyaretin sonunda Borsa Başkanı Üzen, günüm anısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz`a minyatür Truva Atı takdiminde bulundu.
(Atilla Akın)
Paylaş