havadurum

Balık sezonu bereketiyle açıldı

1868

 Geçen yıl durgun geçen balık sezonu, bu yıl hareketli. Av yasağının kalkmasıyla birlikte bollaşan balıklar, tezgahları doldurdu. Balıkçılar, gazetemiz Çanakkale OLAY’a balık sezonunu değerlendirdiler. Bu yıl balık sezonun bol geçeceğini söyleyen balıkçılar, vatandaşların balığa doyacaklarını belirttiler. Özellikle palamutun bu yıl, oldukça bol olduğunu ifade eden balıkçılar, vatandaşların da balığa yoğun ilgi gösterdiklerini söylediler. Balıkçı Ali Kemal Dinçer, geçen yıl oldukça kötü bir balık sezonu geçtiğini ancak bu yıl, balık sezonunun geçen yıla göre hareketli geçeceğini söyledi. Balıkçı Melih Kayıkçı; “Palamut giderek bollaşıyor. Gayet bereketli bir sezon geçiyor. Umarız bu yıl böyle devam eder. Geçen yıl neredeyse hiç balıkçılık olmadı, fiyatlar yüksekti, vatandaşın ilgisi azdı. Ancak bu yıl tezgahlara olan ilgi gözle görülür bir şekilde arttı” dedi. 

 
“Geçen yıl çok sıkıntı çektiğimiz palamut balığı bu yıl, 10-15-20 liradan satılıyor”
Bu yıl balıkçılığın hareketli geçtiğini, vatandaşların da balığa yoğun ilgi gösterdiklerini söyleyen balıkçı Ali Kemal Dinçer; “Bu yıl balık, bol geçiyor. Özellikle palamut balığı tezgahların büyük kısmını kaplıyor. Bu da vatandaşların palamut balığına yönelmesine neden oluyor. Balığın fiyatı da son derece uygundur. Geçen yıl çok sıkıntı çektiğimiz palamut balığı bu yıl, 10-15-20 liradan satılıyor. İstavrit, tekir, sardalye gibi balık çeşitleri de bol. Palamut balığının yanı sıra diğer balık fiyatları da uygun. Vatandaşlar da balık almaya özen gösteriyorlar. Geçen yıl fiyatlardan dolayı çok rağbet yoktu ama bu yıl ilgi gayet yüksek” dedi. 
 
“Balıklar büyümeye, fiyatlar düşmeye, vatandaşların ilgisi artmaya başladı”
Karadeniz ve İstanbul Bölgesinde kuvvetli bir balıkçılık olduğunu söyleyen Melih Kayıkçı; “Balıklar büyümeye başladı, fiyatlar düşmeye başladı. Bu yıl oldukça bol balık sezonu geçireceğiz. Palamut da giderek bollaşıyor. Gayet bereketli bir sezon geçiyor. Umarız bu yıl böyle devam eder. Geçen yıl neredeyse hiç balıkçılık olmadı, fiyatlar yüksekti, vatandaşın ilgisi azdı. Şuan Karadeniz’de, İstanbul’da çok kuvvetli balıkçılık oluyor. O balıklar, bu tarafa gelince Çanakkale Bölgesi de gayet güzel bir balık sezonu geçirir” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş