havadurum

Balık sezonu bolluk ve bereketiyle başladı

370

 Av yasağının 1 Eylül’den itibaren sona ermesiyle tezgâhlarda balık bolluğu yaşandı. Hemen her çeşit balık tezgâhlardaki yerini alırken, fiyatlarda da yarı yarıya düşüş yaşandı. Balık hali satıcıları sezona bol balıkla başladıklarını belirterek, önümüzdeki haftadan itibaren bolluğun daha da artarak, fiyatlarında düşeceğini ifade ettiler. Kurban bayramından yeni çıkılması sebebi ile satışların normal olduğunu belirten satıcılar, önümüzdeki haftadan itibaren vatandaşların balığa daha fazla rağbet etmeye başlayacaklarını beklediklerini ifade ettiler. 

Fiyatların düşmesi ve sezonun bol balıkla açılmasının sevindirici bulan satıcılar sezonun açılmasını şu şekilde değerlendirdiler; 

“Önümüzdeki haftadan itibaren artış bekliyoruz
Tuncay Dinç; Sezonun başlaması ile balıklarda da ucuzluk başladı. Palamut 10 lira, sardalye 10, istavrit 10 liraya kadar düştü. Şu an gidişat iyi sezon bollukla başladı. Çeşitler daha da artacak. İleride artacak ve daha da bolluk olacak. Balıkların fiyatları da yarı yarıya düştü. Karadeniz Mezgit’i 15 liraya kadar geriledi. Kurban bayramından yeni çıkıldı. İnsanlarda şu an et var. İşler normal gidiyor. Ama önümüzde ki haftadan itibaren satışlarda artış bekliyoruz. Çeşitlerimizde aratacak. Hem insanların yüzü gülecek, hem de bizim satışlarımız artacak. Denizden bolluk ve bereket bekliyoruz. Sezon iyi başladı. 

Uskumru, istavrit, palamut her çeşit balık var
Cengiz Karagül; Henüz tam rağbet yok. Kurbandan yeni çıkıldı. Kayıklar bundan sonra çalışır vaziyette olur diye umut ediyoruz. Fiyatlar düştü, gayet iyi daha da düşeceğini tahmin ediyoruz. Çeşitte bol, her şey geliyor. Uskumru, istavrit, palamut, her şey var. 

Fiyatlar yarı yarıya düştü
Ümit Kayıkçı; Sezon gayet güzel başladı. Çeşitler arttı, fiyatlar oldukça düştü. Bu sene uskumruda bir bolluk var. Ümidimiz de uskumruda bolluğun devam etmesi. Fiyatlar aşağı yukarı yarı yarıya düştü. Örneğin sardalye geçen hafta 20-25 lira civarındaydı şu anda ise 10 lira, İstavrit aynı şekilde 20’den 10 liraya düştü. Fiyatlar yarı yarıya düştü. Vatandaş da sezonun açılması ile beraber gelmeye başladı. Ancak önümüzde ki haftadan itibaren hem balığın bollaşacağını, hem de vatandaşların daha yoğun gelmeye başlayacağını ümit ediyoruz.” 
(Eren Aşnaz)
Paylaş