havadurum

Balıkçılar, havaların soğumasını bekliyor

3203

 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağının ardından tezgahlarda balık çeşitliliği arttı. Balık sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşın talebi de balığa yöneldi. Kırmızı et ve tavuk fiyatlarının alım gücünü zorladığı bugünlerde balık çeşitleri, sofraları süslemeye başladı. Balıkçılar, gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptıkları değerlendirmelerde, bu sezon bol bol balık tüketileceğini söylediler. Şuanda havaların sıcak ilerlemesinden dolayı balığın az olduğunu söyleyen balıkçılar, havaların soğumaya başlamasından itibaren hem taze hem de ucuz balığın tezgahlarda bulunacağını ifade ettiler. 

 
“Bu sezon, güzel bir balık sezonu geçireceğiz”
Balıkçı Kemal Dinçer; “Bu sezon, güzel bir balık sezonu geçireceğiz. Ancak havaların soğuması gerekiyor. Lüfer, palamut, çinakop balığı gibi balıklar, soğuk hava balığıdır. Dolayısıyla havalar soğumadan balık sektörü istediği verimi alamaz. Şuanda böyle devam edeceğiz ama havalar soğuduğu zaman bol bol balık tüketeceğiz. Fiyatlar uygun vatandaşın ilgisi iyi. Fiyatlar daha da düşecektir” ifadelerini kullandı. 
 
“Fiyatlar düşünce beklediğimiz alışveriş olacaktır”
Balıkçı Cengiz Karagül; “Geçtiğimiz yıl palamut balığı bol olmuştu ama bu yıl yok, olmayacağını da düşünüyoruz. Palamutta bu sıkıntı normal. Çünkü palamut, iki yıl oluyorsa, bir yıl olmuyor, bu gayet normal. Bu yıl çinakopun bol olacağını düşünüyoruz. Hamsi var, istavrit var, sardalye var. Ancak, şuanda fiyatlar biraz yüksek. Bu da havaların esmemesinden kaynaklanıyor. Havalar esmeye başladığı andan itibaren balık bol olacak, fiyatlar da düşecektir. Vatandaşlar da fiyatların biraz yüksek olmasından dolayı beklediğimiz kadar rağbet gösteremiyorlar. Fiyatlar düşünce beklediğimiz alışveriş olacaktır. Havalar istediğimiz koşullara gelirse, bu kış da bol bol balık tüketebileceğiz. 
 
“Havalar soğumaya başladığı zaman, vatandaş taze ve ucuz balık tüketecek”
Balıkçı Doğan Uyar; “Balık sezonu güzel geçecek. Şuanda palamut yok, bu da havaların esmemesinden kaynaklanıyor. Balık soğuk suyu sevdiği için sıcak suda balık avlayamıyoruz. Havalar soğumaya başladığı zaman, tezgahlarımızda bol balık olur, vatandaş da hem taze hem de ucuz balık tüketebilir. Fiyatlar şimdilik uygun. Sardalye 15, istavrit 20, hamsi 20, uskumru 40 liradan satışa sunuluyor. En pahalı balık çeşidi, 130 lira ile lüferdir. Fakat lüferin bu fiyatı da normal. Zaten çoğu balıkçı da tezgahında lüfer bulundurmuyor. Umarım tahmin ettiğimiz gibi güzel bir sezon geçiririz, bol bol balık tüketebiliriz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş