havadurum

Balıkçıların yüzü gülüyor..

891

 Av yasağının kalkmasıyla birlikte özellikle palamut ve hamsi balığına olan ilgi balık piyasasının hareketlenmesine neden oldu. Balıkçılar, bu yıl vatandaşların bol bol balık tüketeceğini ifade ettiler. Gazetemiz Çanakkale OLAY’a balık sezonunu değerlendiren balıkçılar, bu yıl balık piyasasında yaşanan hareketliliğin devam etmesi temennisinde bulundular. Fiyat bakımından balıkların rağbet gördüğünü söyleyen balıkçılar, yalnızca son günlerde rüzgarlım hava şartlarından dolayı fiyatlarda 5-10 liralık artış olduğunu belirttiler. Balıkçı Melih Kayıkçı; “Bu durum yaklaşık bir hafta daha devam eder. Daha sonra fiyatlar eski haline döner. Biz balıkçılar olarak, vatandaşları balık yemekten vazgeçmemelerini öneriyoruz” dedi. Balıkçı Refik Varol ise; “Özellikle av yasağının kalkmasıyla birlikte işlerimiz yoluna girmeye başladı. Sezon başında da vatandaşların bu sezon bol bol balık tüketeceğini söylemiştik” ifadelerini kullandı. 

“Fiyatlar, bir hafta sonra normale dönecektir”

Balıkçı Melih Kayıkçı; “Son günlerde havalar rüzgarlı olduğu için balıkçılar, balığa çıkmakta zorlandılar ve balıklar az çıktı. Dolayısıyla fiyatlar da pahalılaştı. Fakat fiyatlar, son günler de pahalı olsa da vatandaşlar balık tercihinden vazgeçmiyorlar. Sarıkanat 40 lirayken 50 lira oldu. Lüfer 70 liraydı, 80 lira oldu. Hava şartlarından dolayı balık fiyatlarında da 5-10 lira gibi oynama oldu. Bu durum yaklaşık bir hafta daha devam eder. Daha sonra fiyatlar eski haline döner. Biz balıkçılar olarak, vatandaşları balık yemekten vazgeçmemelerini öneriyoruz” dedi. 
 
“Bu yıl, geçen yıla göre oldukça hareketli bir sezon geçiriyoruz”
Balıkçı esnafı Refik Varol; “Balık piyasası bu yıl oldukça hareketli geçiyor. Özellikle geçen yıl, oldukça durgun bir sezon geçirmiştik. Vatandaşların alım gücü de düşük olduğu için geçen yıl balıktan verim alamadık. Ancak bu yıl, balığa büyük rağbet var.  Son dönemde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların alım gücü daha da düştü ama balık fiyatları uygun olduğu için vatandaşlar balık tüketmeye devam ediyorlar. Özellikle av yasağının kalkmasıyla birlikte işlerimiz yoluna girmeye başladı. Sezon başında da vatandaşların bu sezon bol bol balık tüketeceğini söylemiştik. Bu konuda yanılmadık” dedi. (Baykal Sağlam)
Paylaş