havadurum

Balkan; "Doğa katliamını durdurmalıyız"

854

 İyi Parti Çanakkale Milletvekili Adayı İsmet Balkan, Çan’da devreye girmesi plânlanan Çan 2 Termik Santrali, Termik Santraller, Atikhisar Barajı ve Kaz Dağlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak Çanakkale’nin çevre değerleriyle ilgili hassasiyetini dile getirdi. Termik santrallerle kirli havanın kara bulut gibi kentin üstüne çökeceğini dile getiren Balkan, aynı şekilde Atikhisar’da içme sularımızın tehdit altında olduğunu söyledi. 

 
“Kaz Dağlarında tehdit halen devam ediyor”
Çanakkale’nin çok hassas, tarihi ve kültürel öneminin dışında bakir, doğal bir yaşam alanı olduğunu belirten İyi Parti Milletvekili Adayı Balkan, “Balıkesir-Çanakkale Plânlama Bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Plânı,  kısa adıyla ‘İmar Nazım Plânı’ değişikliği, Çanakkale’de çevre değerlerini açıkçası olumsuz etkilemiştir. Biga Yarımadasına kurulması plânlanan termik santraller var. Çan’da bu yıl hizmete girmesi plânlanan Çan 2 Termik Santrali ile birlikte toplam beş adet kömür santrali, Çanakkale’mizin üzerine kara bir bulut gibi çökecek.  Aynı şekilde baraj havzamız da tehlikede. İçme suyumuz tehlikede. Kaz dağlarında tehdit halen devam ediyor” dedi. 
 
“Kaybetmek üzere olduğumuz tabiatı geri kazanacağız”
Bunlara artık dur deme vaktinin geldiğini ifade eden Balkan; “İktidar, her şeyi kirlettiği gibi havamızı, suyumuzu, doğamızı da katletti. Çanakkale’nin bu doğallığının bozulmasına öncelikle bir insan olarak, bir turizmci olarak, bir siyasetçi olarak gönlüm razı değildir. Kaz Dağları ile ilgili görüşümü daha öncede söyledim. Tamamının ‘Milli Park’ ilan edilmesi gerekiyor. Biz, İyi Parti olarak, sağlıklı ve çevre değerleriyle de turizmde de örnek alınabilecek bir Çanakkale istiyoruz. Bunun için demografik, sosyal, ekonomik ve bölgesel sınıflandırmalara göre, sağlık politikalarına girdi sağlayan bir ‘Karar Destek Sistemi’ kuracağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak kaybetmek üzere olduğumuz bu doğa harikası tabiatı geri kazanacağız. Yoksa bir gün tabiat bizden intikamını çok ağır bir şekilde alacaktır. İyi Parti Milletvekili Adayı olarak buradan söz veriyorum; Seçildiğim takdirde bu olumsuzlukların giderilmesi için canla başla çalışacağım." dedi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş