havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Bankamatik DANIŞMANLAR (!)

2801
DEĞERLİ okurlarım, iki hafta önce TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK, meclisin bugüne kadar izlemiş olduğu personel politikasından oldukça rahatsız olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) de bugünlerde işsizlik azaldı diye bir açıklama yapmaz mı(!).. Aklıma, Meclis Başkanlığının ‘bankamatik danışmanları (!)’ geldi. Eğer, salt bu açıdan bakarsak, TÜİK de, Sayın ÇİÇEK de bence haklı!.. Gereğinden fazla danışman istihdam ederseniz işsizliğin azalmasına tabii ki katkıda bulunursunuz(!)..
TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK bakınız nasıl yakınmış:
- “Benim tam 87 Danışmanım var. Bunları bulup bir toplantı yapmak, tanımak istedim. Ancak 20’sine ulaşabildik. Diğerlerinin nerede olduğu bilinmiyor. Bu güne kadar ne o danışmanlardan bana herhangi bir öneri geldi, ne de birisine herhangi bir şey sordum. Artık onların erimesini bekleyeceğiz ve yeni danışman almayacağız.”
 
Bu yakınmanın gerçekten ‘özrü kabahatinden büyük…’ 10 yıldır iktidarda olan AKP değil mi? Sizden önceki TBMM başkanları AKP’li değil miydi? Kimdi o başkanlar anımsayalım:
Bülent ARINÇ, Köksal TOPTAN ve Mehmet Ali ŞAHİN. (Hepsi AKP’li)
Sayın ÇİÇEK’e şöyle bir soru yöneltsek nasıl olur?
- “Siz, 7 aydır TBMM Başkanlığı yapıyorsunuz. Başkanlığa gelişinizin ilk 5.5’ncu ayında 2’si sözleşmeli olmak üzere 17 personeli meclis kadrolarına almadınız mı? Aldınız.. 87 Danışmanın 20’sine ulaşabildiğinize göre, en azından 67’sinin bankamatikten maaş almasına demek ki göz yummuşsunuz!.. Allah aşkına ‘onların erimesini bekleyeceğiz’ ne demek!
Madem danışmıyorsunuz, hepimizin vergilerinden maaş alan o beylere meclisin kapısını niçin göstermiyorsunuz? Çok mu güç?! Onların şeylerinde…boncuk mu var!.. Yoksa onlar işsiz kalırsa işsizlik artar diye mi çekiniyorsunuz!!!
 
2002’de TBMM’nin personel sayısı 4 bin 491 iken,
2012’de yaklaşık 6 bin 500 olmuş.
Bu rakamları esas alınca da tabii ki işsizlik azalmış oluyor(!)..
 
***
 
* Emekli vekil ve meclis başkanlarının maaşları;
Cumhurbaşkanı GÜL’ün vekil maaşlarını veto etmesinden sonra, Meclis Bütçe Plan Komisyonu Başkanı AKP’li Lütfi ELVAN, vekillere yapılan % 79.1’lik zammı bakın nasıl savunmuş:
- “Milletvekili ne kadar güçlüyse, halk da o kadar güçlüdür” demiş!
 
Bu mantık, düpedüz halkla alay etmenin daniskası değil midir? O zaman % 100, %500, % 1000 arttırsaydınız sayın komisyon başkanı…Biz de “halk” olarak sayenizde hiç sıkıntı çekmeden birden bire kendimizi güçlü hissederdik!..
Yeteer!.. Halkla alay etmeyi bırakın artık!
İşçiye, memura, emekliye yapılacak zammın % 10’u geçmediği bir dönemde emekli vekillere % 80’e yakın zam hak mıdır?
- Normal vekil maaşıyla hazineden (bizden) alacakları maaş tutarı 17 bin 500 lira’yı bulacak. Bu reva mıdır?
- Her şeyden önce halkın maddi gücünü arttırın ki vekil olarak sizin de gücünüz olsun.
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, halen parlamentoda bulunan eski TBMM Başkanları da son düzenlemeyle hayli güçlenecekler!.. Bülent ARINÇ, Köksal TOPTAN ve Mehmet Ali ŞAHİN; 11 bin 500 lira emekli maaşı, 11 bin 500 lira da milletvekili maaşı ile toplam 23 bin lira aylık alacaklar.
Gözümüz kimsenin maaşında değil, ama; toplum olarak vicdan ve insaf duygusunu da yitirmememiz gerekiyor.
Üçünün toplam aylığı; 69 bin lira.. Az para değil hani..Asgari ücretle çalışan 98 işçi’nin bir aylık maaşı.
Diyorum ki; - bu başkanlar döneminde ‘bankamatik danışmanlara’ ödenen paralar, eski meclis başkanlarından taksit taksit alınıp, hazineye gelir kaydedilse..nasıl olur?
Olamaz mı?.. Olamaaaz!..
- Neden?
- Bu iş için de düzenleme yapmak gerek!
- Hayy aksi!!!