havadurum

Barbaros Mahallesi'nde sular neden kesildi?

698

 Çanakkale Belediyesi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Barbaros Mahallesi’nde yaşanan su kesintisi ile ilgili bilgi verildi. Barbaros Mahallesi’nde yaşanan ve sosyal medya üzerinden eleştirilerin yapıldığı su kesintisi ile ilgili olarak yayınlanan açıklamada, eleştirilere açık olunduğu, ancak bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması noktasında açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi. Çanakkale Belediyesi açıklamasında, “Barbaros Mahallesinde yaşanan su kesintilerine yönelik Belediyemizin sosyal medya araçları ve diğer iletişim kanallarına iletilen eleştirilere açık olmakla birlikte, bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması adına bölgeyi besleyen ana isale hattı yatırımına ilişkin kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Teknik Altyapı üretimleri ve işletilmesi; zaman ve yoğun emek isteyen zorlu bir süreçtir. Kullanılan malın kalitesinden, işçiliğe, hattın basıncından,  suyun iletim süresine, zeminin yapısından, hava koşullarına, diğer altyapı kuruluşlarının, özel yatırımcıların izinsiz ve dikkatsiz müdahaleleri gibi bu süreci etkileyen birçok faktör vardır. Belediyemiz kendi yatırımlarında; mühendislik bilgi, beceri ve tecrübesi ile kullanılan malzemenin niteliği ve işçiliğine kadar yatırım sürecini etkileyen tüm aşamalara gerekli özen ve dikkati göstermektedir. Tüm bu çabalarımıza rağmen Barbaros Mahallesinde yaşanan sorun, DHMİ tarafından yapımı gerçekleştirilen ana isale hattından kaynaklanmaktadır. Barbaros Mahallesini besleyen ana isale hattımız, Havaalanının genişlemesi ile birlikte bu alanın içinde kalmış,  hattın başka bir güzergaha deplase edilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır” denildi. 

 
Hava Meydanları İşletmesi’nden olumlu cevap alınmadı vurgusu 
Çanakkale Belediyesi açıklamasında; “2014 yılı içinde DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) yüklenicisi tarafından yapımı gerçekleştirilen (Ø400 mm. PE 100 PN 10, 2400 mt) yeni içmesuyu isale hattında zaman zaman patlaklar meydana gelmiş, özellikle 2016 yılında defalarca arıza vermesi nedeni ile sık sık ve zamansız su kesintileri yapılmak zorunda kalınmıştır. Yaşanan bu olumsuzlukların en kısa zamanda telafisi için ekiplerimiz gece gündüz demeden hattın onarımını en kısa sürede gerçekleştirerek halkımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak adına yoğun çaba sarf etmiştir. Havaalanı yüklenicisi tarafından yapımı gerçekleştirilen hattın, hemen hemen tamamına yakın her noktasında yaşanan patlakların sıklığı, artık bu hattı kullanılamaz hale getirmiştir. Hattın yeniden yapım konusu, aciliyeti nedeni ile DHMİ’ye bildirilmiş ve hattın en kısa sürede değişimi talep edilmiştir.  Ancak DHMİ’den olumlu bir cevap alınamamıştır. Halkımızın yaşadığı bu mağduriyeti ortadan kaldırmak adına,  belediyemiz ivedi olarak yeni bir güzergâhta yeni bir isale hattı yapımı için proje hazırlamış ve ihaleye çıkmıştır. Proje kapsamında 2500 mt.’lik FDK 400 düktil ana isale hattı yatırımı gerçekleştirilmektedir. Proje; ihale ve yapım süreci, yasal ve zorunlu süreler, olumsuz hava koşullarına rağmen hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir” denildi. 
 
“Yatırımlar, kentteki yaşam kalitesini artırmak için yapılıyor” 
Çanakkale Belediyesi açıklaması, “19.01.2017 tarihinde yapılan planlı kesinti için halkımızın gerekli önlemleri alması adına tüm iletişim kaynaklarından duyuruda bulunulmuş,  ilan edilen tarih ve saat aralığında ana isale hattındaki beş ayrı noktada yeni bağlantılar yapılmıştır. Bağlantı noktalarının yapımı, anında yeni hattan su alımına olanak tanımamaktadır. Yeni hatta su almadan önce yumuşak bir zemin içinde bulunan bu bağlantı noktalarının 8- 10 ATÜ’lük su basıncına karşılık dayanımı arttırmak için bağlantıların stabilizasyonunun sağlanmasına yönelik imalatlar devam etmektedir. En kısa zamanda yeni hattımızdan su verilerek,  halkımızın yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırılacaktır. Ayrıca,  bu kesinti süresinde halk sağlığının korunması, daha nitelikli su temini sağlanması adına Barbaros Mahallesini besleyen ana su deposunun temizliği ve içmesuyu arıtma tesisinde pulsatör havuzu temizliği gerçekleştirilmiştir. Kentteki yaşam kalitesini arttırmak adına yapılan bu yatırımımıza ve çalışmalarımıza halkımızın gösterdiği destek, anlayış ve sabır için bir kez daha teşekkür eder, Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri ile son buldu. 
(Haber Merkezi)
Paylaş