havadurum

Başkan Deniz misafirlerini ağırladı

2373
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Deniz`i geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ziyaret etti. ÇTB Başkanı Deniz, Turan`ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti. Başkan Deniz "Üyelerimizin sorunları ile her zaman yakinen ilgilenen, sürekli takipçisi olan Değerli Vekilimize ilimize ve üyelerimize sağlamış olduğu değerli katkılar nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bugün de kendisi ile endemik bitkiler başta olmak üzere, tıbbi ve ticari değeri yüksek bitkilerin ilimizde ekilişlerinin arttırılması için Bakanlığımız ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz olarak görüşmeler gerçekleştirdik" şeklinde konuştu. Başkan Deniz ayrıca "Markalaşma çalışmalarımız kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumunca Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde askıya çıkan Çanakkale Domatesinin Coğrafi İşaret tescili sürecinde desteklerinden dolayı değerli Grup Başkan Vekilimize çok teşekkür ediyoruz" dedi. Çanakkale Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, ise Çanakkale Ticaret Borsası ile sürekli iletişim halinde olduğunu, Borsanın Çanakkale tarımına ve tarıma dayalı sanayisine yönelik çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve her zaman yanlarında olacağını belirtti. Deniz hafta boyunca, Dilkorhan Gıda Ltd. Şti. yetkilisi Korhan Meriç ve kentin önemli turizmcilerinden ve " Büyük Çetmi" kitabının yazarı Avukat Mehmet Öngen`i de makamında ağırladı.
"Tarımsal ürünlerin toplam üretim değerini arttırmayı hedefliyoruz"
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz`i, Çanakkale`nin meyve sebze sektöründe önemli bir yere sahip olan Dilkorhan Gıda Ltd. Şti. yetkilisi Korhan Meriç ziyaret etti. Ziyarete Başkan Deniz`in misafiri İsmail Yaşar ve oğlu Doğukan Deniz`de eşlik etti. Korhan Meriç Borsa Başkanı Deniz`e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, yaş sebze meyve sektörüne yönelik yapacağı çalışma ve projelere ilişkin misafirine bilgiler aktardı. Başkan Deniz "Çanakkale`de üretilen ürünlerimize olan talebi ve ihracat rakamlarımızın arttırılmasını, ürünlerin pazarlama konusunda ciddi sorunlar yaşayan işletmelerimizin pazarlama kanalları altyapısının oluşturulması amacıyla, Çanakkale`de üretilen tarımsal ürünlerin toplam üretim değerini arttırmayı hedeflemekteyiz. Yaş sebze ve meyve sektörümüz olmak üzere markalaşma çalışmalarımız devam ediyor. Borsamızın başvuru sahibi olduğu Çanakkale Domatesinin Coğrafi İşaret sürecini yürütmekteyiz. Mart ayı ortalarında Çanakkale Domatesi Coğrafi İşaret tescili alınmış olacaktır. Bununla birlikte Çanakkale` de üretilen ürünlerimizin ihracat potansiyellerini arttırmayı planlıyoruz" sözlerine yer verdi. Kendilerinden ayrıca sektörü ile ilgili beklenti ve taleplerini dinleyen Başkan Deniz ziyaretleri için memnuniyet duyduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti.
Türkiye`nin ilk defne plantasyonu kuruldu
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz`i, kentin önemli turizmcilerinden ve " Büyük Çetmi" kitabının yazarı Avukat Mehmet Öngen ziyaret etti. Ziyarete Başkan Deniz`in oğlu Doğukan Deniz`de katılım sağladı. Öngen Borsa Başkanı Deniz`e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Ege`nin turizm öncülerinden Mehmet Öngen, şimdi de tarım sektörüne yöneldiğini, kuruluş aşamasında Tarım Bakanlığı ile temasa geçerek Erenköy civarındaki araziye Türkiye`nin ilk defne plantasyonu kurduğunu, 6 bin kök fidan ektiğini belirtti. Öngen yaptığı açıklamada, "Bu bitki 3 yıl sonra mahsul vermeye başlıyor. Üretim yapmak bizim genlerimizde var. Bu bitki ilaç, kozmetik, boya ve gıda sanayiinde yoğun olarak kullanılıyor. Piyasada çok talep var ve ticari olarak karlı bir ürün. Bitki ekonomik olarak bölgeye büyük yararlar sağlayacak. Civardaki tarım yapan çiftçiler de çok ilgi duyuyor. En büyük hedefim Erenköy`ün adı Defneköy olarak anılması" dedi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Borsa Sektörleri ile ilgi bilgi verdi. İlimiz için önemli bir değer olan tıbbi aromatik sektörünün gelişimine yönelik yaptığı bu güzel proje için Öngen`i tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Kendilerinden ayrıca Borsadan beklenti ve taleplerini dinleyen Başkan Deniz ziyaretleri için kendilerine teşekkür etti.
(Nevin Yüksel)
Paylaş