havadurum

Başkan GÖkhan "Bir kez daha kılıcımı kuşandım"

916

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler için başvurusunu yaptı. Dün, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a başvuru dosyasını teslim eden Başkan Gökhan’a, çok sayıda partili ve vatandaş destek verdi. Gökhan’ın aday adaylık başvurusuna CHP YDK Üyesi Serdar Soydan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Karabiga Muzaffer Karataş, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. İlk olarak CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na çıkan Başkan Gökhan, burada aday adaylık başvuru dosyasını Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a teslim etti. Başkan Gökhan, burada yaptığı konuşmada Merkez İlçe ve ilçelerdeki tüm aday adaylarına başarılar diledi. Başvurusunu yapan Başkan Gökhan, daha sonra CHP binası önünde toplanan kalabalığa seslendi. Başkan Gökhan,  Belediye Başkanlık görevini 3 dönem boyunca Çanakkalelilerden gelen büyük destek sayesinde başarı ile sürdürdüğünü ifade etti. Çanakkale’yi hep birlikte ülkenin en yaşanılası kentlerinden biri yaptıklarını dile getiren Başkan Gökhan;  “Çanakkale uzun yıllardır yapılan akılcı yatırımlarla, canlı sosyal yaşamıyla, yüzünü aydınlığa dönmüş siz çağdaş insanlarıyla bugün bir ‘Avrupa Kenti’ ayarındadır” dedi.   Konuşmasına bu güne kadar edindiği deneyimle, “Ben bu işi biliyorum” diyerek devam eden Başkan Gökhan; “Sizlerden aldığım güç ve güvenle, bugüne dek hep birlikte başardıklarımızın devamı için bir kez daha kılıcımı kuşanmak istiyorum. Kılıçları kuşanarak mücadelemiz; ‘Adaleti, demokrasiyi, eşitliği’ yok sayanlara, gözü dönmüş çevre talancılarına, suyumuza zehir akıtanlara, kentin rantına göz koyanlara karşı olacaktır” dedi.

 
“Görev süremin son gününe dek sizler için çalışmaya devam edeceğim”
Vatandaşlardan gelen destekle Belediye Başkanlık görevini bugüne kadar başarı ile sürdürdüğünü ifade eden Başkan Gökhan; “13 Ağustos 2002’de Belediye Başkanı Sayın İsmail Özay’ın Milletvekili adayı olmasıyla, Çanakkale Belediye Meclisinden aldığım Belediye Başkanlığı görevini, 2004, 2009 ve 2014 yılları yerel seçimlerini sizlerin sonsuz desteği ve her defasında artan bir başarı ile kazanarak bugüne dek sürdürdüm. Partimin ve partililerimin verdiği, Çanakkale halkının büyük çoğunluğunun onadığı bu onurlu görevi namusum bilerek, gençlerin, yaşlıların, çocukların, hemşerilerimin gözlerindeki ışıktan aldığım cesaret ve destekle, görev süremin son gününe dek sizler için çalışmaya devam edeceğim. Görev yaptığım 16 yıllık süreçte, bugün hep birlikte ‘Barışın ve Özgürlüklerin Kenti’ haline getirdiğimiz Çanakkale sokaklarında attığım her adımda, soluduğum her nefeste, size verdiğim sözleri, sizlerin ürettiği kaynakları kullandığımı, bana korunmak ve kollanmak üzere çok değerli bir emaneti teslim ettiğinizi asla unutmadım.  Çanakkale için tutkulu hedeflerimizin yalnızca bu kent ve Türkiye için değil, tüm dünyaya örnek olacağına inanıyorum. Bu kentte yaşayan herkes, her zaman olduğu gibi, Çanakkaleli olmaktan gurur duyacak ve bizler ‘Barışın Kenti Çanakkale’ felsefesini önce ülkemize, sonra da tüm dünyaya yayacağız” dedi.
 
“Benim için Belediye Başkanlığı”
Kendisi için Belediye Başkanlığı’nın ne demek olduğunu aktaran Başkan Gökhan; “Sevgili dostlar benim için Belediye Başkanlığı; başımı yastığa koyduğumda aç açıkta kalan hemşerim var mıdır? Diye kaygı duyabilmeyi, bu sabah okuluna aç giden öğrencimiz olmuş mudur? Diye düşünebilmeyi,  evinden çıkamamış, yaşama karışamamış engellimiz var mıdır? Diye endişelenmeyi gerektirir. Benim için bu işin en önemli malzemesi insandır; insanın iyi yaşamıdır, insanın mutluluğudur. Bana böyle düşünebilmeyi, insanların dertlerini dert edinebilmeyi, derman olabilmek için didinmeyi, sadeliği ve sosyal demokrat anlayışı öğreten rahmetli babama, rahmetli amcama,  Rahmetli Reşat Tabak ve rahmetli İzzet Melih Dilmaç gibi duayen büyüklerime şükranlarımı sunar, önlerinde saygıyla eğilirim. Ailemin tüm fertlerine ve en çok da Sevgili Eşim Hale’ ye, çocuklarıma bu zor yolculukta bana gösterdikleri destek, sabır ve anlayış için çok teşekkür ederim. Her şey değişiyor. Bazen zamanla, bazen de bir insanla.  Ne mutlu bize ki bu değişimi ve gelişimi hep birlikte başardık” dedi.                                                 
“Birlikte yönetim, önce insan ve katılımcılık ilkelerinden asla vazgeçmedim”
İlkelerinden asla vazgeçmediğini dile getiren Başkan Gökhan; “Barışın Kenti Çanakkale’de Milli değerlerimizden ödün vermeden, kentimizin dokusunu bozmadan, kent ruhunu koruyarak, kökeni ne olursa olsun, herkesin huzur içinde yaşamasının güvencesi olduk.  İnsanların size güvenmesi, inanması, yolda gördüğünde çocukların çekinmeden sarılması öyle büyük bir mutluluk ve öyle büyük bir sorumluluk yüklüyor ki omuzlarınıza, bu mutluluğu ve gururu aynı anda yaşattığı için tüm Çanakkale halkına binlerce teşekkür ederim. Belediye Başkanlığı görevim boyunca; sosyal demokrasiden, özgürlüklerden, eşitlikten ve kendime anayasa olarak belirlediğim; birlikte yönetim, önce insan ve katılımcılık ilkelerinden asla vazgeçmedim. İnsanı ve insanın refahını her şeyin üzerinde tuttum.  Belediyeciliğin rutin hizmetleri zaten olmak zorunda; yollar yapılır, altyapılar tamamlanır, çöpler toplanır, aslolan insanın mutluluğudur dedim. Hem şehircilikte hem çağdaşlıkta birlikte çok yol aldık, Çanakkale’yi hep birlikte ülkemizin en yaşanılası kentlerinden biri yaptık. Çanakkale uzun yıllardır yapılan akılcı yatırımlarla, canlı sosyal yaşamıyla, yüzünü aydınlığa dönmüş siz çağdaş insanlarıyla, bugün bir Avrupa Kenti ayarındadır.  Bugün bu kentte insanlar kadını, erkeği, yaşlısı, genci, engellisi birlikte, rahatça ve özgürce yaşamlarını sürdürüyor, kimse kendisini öteki hissetmiyorsa, kentte uzun yıllardır süren sosyal demokrat belediyecilik anlayışının bunda çok büyük payı vardır. Hızla büyüyen, doğayı tüketen, insanı kahvesini bile ayakta içmeye zorlayan küresel anlayışa karşı; İnsanların birbirinin sıcaklığına sığındığı, sosyalleştikleri, el emeklerini birbirlerine sundukları sosyal korunakları yaratarak, sürdürülebilir kentsel gelişimin ve kent ruhunun korunmasının önemini birinci öncelik haline getirdim. İşte bu anlayışın, yaşam tarzının sürdürülebilir kılınması için, 16 yıl boyunca biriktirdiğim tecrübelerimle ilk günkü heyecanımı birleştirdim. Sizlere daha çok hizmet etmek için, bu şehre borcumu ödemek için, Çanakkale’nin büyük adını daha da yukarılara taşımak için içimde dipdiri bir heyecan ve faydalı olma azmi var” dedi.
  
“Mücadelemiz; ‘Adaleti, demokrasiyi, eşitliği’ yok sayanlara, gözü dönmüş çevre talancılarına karşı olacaktır”
Son olarak, “Bir kez daha kılıcımı kuşanmak istiyorum” diyen Başkan Gökhan; “İş bilenin, kılıç kuşananın demiş atalarımız. Ben bu işi biliyorum, hem de iyi biliyorum iddiasıyla, sizlerden aldığım güç ve güvenle, bugüne dek hep birlikte başardıklarımızın devamı için bir kez daha kılıcımı kuşanmak istiyorum. Kılıçları kuşanarak mücadelemiz; ‘Adaleti, demokrasiyi, eşitliği’ yok sayanlara, gözü dönmüş çevre talancılarına, suyumuza zehir akıtanlara, kentin rantına göz koyanlara karşı olacaktır. Demokrasinin en güzel örneğini, Cumhuriyet Halk Partisinin farkını bir kez daha gözler önüne seren bu süreçte aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.  Partimizin ve özellikle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha özgür, daha adil ve daha demokratik bir Türkiye adına verdiği mücadeleye, Çanakkale’den desteğe devam etmek için Ben Buradayım ‘Varım!’ diyorum.  Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu, Gazi Mustafa Kemal’in Atatürk olduğu,  pek çok değişik milletten, binlerce kahramanın koyun koyuna uyuduğu Şehitler Diyarı Çanakkale’nin Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlığı aday adaylığımı ilan eder,  herkesi ve her nefesi sevgiyle kucaklar, Katılımınız için çok teşekkür ederim” dedi.
(Eren Aşnaz)                                                       
 
Paylaş