havadurum

Başkan Gökhan; `Bir kentin olmazsa olmazı esnaftır`

226

 Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen aylık toplantı Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binasında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ve esnaf odaları başkanları yer aldı.  Birlik Başkanı Vurucu, toplantı ile ilgili; “Sorunların çözümü noktasında işlerimizin genel olarak iş yerlerimizin açılıp kapanmasına kadar yerel yönetimlerden geçmesinden dolayı bu tip toplantılar bize çok fayda sağlıyor” açıklamasını yaparken, Belediye Başkanı Gökhan ise; “Esnaf ile belediyenin birlikte hareket etmesi kadar doğal bir durum yok. Esnaflar ile belediyelerin mutlaka iç içe olması lazım” dedi.   

Aylık olarak gerçekleştirilen toplantıların Çanakkale’nin yararına olduğunu ifade eden Vurucu;  “Sorunların çözümü noktasında işlerimizin genel olarak iş yerlerimizin açılıp kapanmasına kadar yerel yönetimlerden geçmesinden dolayı bu tip toplantılar bize çok fayda sağlıyor. Çanakkale’mizin gelişip kalkınması için elimizi taşın altına koymak için elimizden geldiği kadar değerli Belediye Başkanımız ile beraber bunları görüşüyoruz. Bundan dolayı esnaf ve adına değerli başkanıma teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Ahilik haftasını kutluyoruz. Burada Belediye Başkanımızın büyük katkısı var. Meydanın düzenlenmesinden araçların getirilip götürülmesi, bayrakların asılması, amfinin, ses cihazlarının kurulması, gelenlerin otobüs tahsisi hepsinde belediyenin büyük katkıları oluyor. Bunları da Belediye Başkanımız ile görüşüyoruz” dedi. 
Esnafın bir kentin olmazsa olmazı olduğunu belirten Gökhan; “Fedakar, cefakar, kentin ekonomisine katkıda bulunan kesimdir. Esnaf ile belediyenin birlikte hareket etmesi kadar doğal bir durum yok. Esnaflar ile belediyelerin mutlaka iç içe olması lazım. Hepsinin hiç bir şey olmasa açılış ruhsatı var. Dolayısı ile bu bakımdan esnaf bizim gözümüz kulağımız. Bu şekilde Çanakkale esnafının sorunlarını çözme yolunda çaba gösteriyoruz. Bu toplantılar çok yararlı oluyor keşke her yerde olsa. Önemli işlerde çözümlerde bulunmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.   
(Şenol Güven)
Paylaş