havadurum

Başkan Gökhan Çan'da konuştu "Bu kadar yetki padişahlarda bile yoktu..."

342

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan`daki kahvaltı organizasyonunda katılımcılara kendisini bir siyasi parti mensubu olarak değil belediye başkanı olarak algılamalarını isteyerek başladığı konuşmasının devamında referandum içeriğinden bahsetti. Başkan Gökhan Çan Kale Bodur Sosyal Tesisleri`nde yaptığı konuşmada; "Önümüzdeki pazar günü bir siyasi partiyi oylamayacağız. Bir siyasi parti için oy istemeyeceğiz ya da oylarımızı bir siyasi partiye vermeyeceğiz. Hangi oyu kullanırsak kullanalım sandığa mutlaka gideceğiz, sadece kendimiz gitmekle kalmayacak komşumuzu, akrabamızı, iş arkadaşımızı da götüreceğiz ve orada iki tercihte bulunacağız. Bunun siyasi tercihlerimizle bir alakası yok" dedi. Başkan Gökhan, milletvekili sayısının arttırılarak meclisin güçlenmeyeceğini, `şişmanlayacağını` söyledi. Başkan Gökhan; "Meclis 550 milletvekilinden 600 milletvekiline çıkarılarak güçlenmiyor, şişmanlıyor; güçsüzleşiyor" dedi. Gelişmiş ülkelerdeki başkanlık sistemlerindeki yetkilerin bir kişinin elinde toplanmadığını söyleyen Başkan Gökhan; "Yetkilerin bir kişinin eline toplandığı ülkeler ortadadır; Suriye, Irak, Libya, Yemen... Venezuella`da bugünlerde bir şeyler oluyor. Ne olduğunu takip edin. Venezuella`da yaşananlar tek adamlığın sonucu" dedi. Konuşmasının devamında önümüzdeki pazar günü halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliği pakedini eleştirmeye devam eden Başkan Gökhan; "El insaf... Bu kadar yetki padişahlarda bile yoktu. Kadıların atama yetkileri bile şeyhülislamlardaydı. Burada her şeyi bir kişi yapıyor. Olamaz, olmamalıdır. Buna müsade etmemeliyiz" dedi. 

 
Başkan Gökhan; "Verimli bir toplantı oldu"
Kahvaltı etkinliği sonrasında Başkan Gökhan, Vekil Öz ve beraberindeki heyet 10 Nisan Polis teşkilatı`nın kuruluş yıldönümü nedeniyle Çan Emniyet Amirliği`ni ziyaret ederek, polis memurlarına çiçek takdim etti. Emniyet amirliği sonrası şehir merkezine inen Başkan Gökhan ve Vekil Öz vatandaşlar ile bir araya geldi. Menderes Parkı`nda sıkılmadık el bırakmayan Başkan Gökhan ile Vekil Öz, basının karşısına geçti. Başkan Gökhan burada yaptığı değerlendirmede; "Neden hayır dediğimizi, niçin bu anayasa değişikliğine hayır dememiz gerektiğini açık ve net bir biçimde anlattık. Hiç kimseyi kötülemeden, isim vermeden, hiç kimseyi karşımızda gibi göstermeden sadece hukuk çerçevesinde, anayasal çerçevede anlatmaya çalıştık. Verimli bir toplantı oldu" dedi. 
 
Vekil Öz; "Çan`da hayır çıkacağını umut ediyoruz"
Memleketi Çan`da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ise Çan`da hayır çıkacağından umutlu olduğunu söyledi. Vekil Öz; "Referandum sürecinin başından beri `neden hayır` denilmesi gerektiğini madde madde, tek tek anlatıyoruz. Ama maalesef `neden evet` verilmesi ile ilgili bir açıklama göremiyoruz. Bir hamaset görüyoruz, sloganlar üzerinden gidiyor. Hatta `evet verin, tek bayrak, tek millet` şeklinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Gerçekten bunlar ayıp... Şu an bizim iki bayrağımız mı var da 16 Nisan`dan sonra tek bayrak olacak? O yüzden neden evet verilmesi gerektiğini anlatsınlar... Biz hayır denilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bütün güçlerin, yetkilerin tek kişiye verilmemesi gerektiğini aktarıyoruz. Her gittiğimiz yerde `bu bir siyasi parti seçimi değil, 16 Nisan`da parti oylamayacağız` diyoruz. Vatandaşlarımız da bunun farkında. Özellikle Çan`da ziyaretleri bir süredir yapıyoruz, Çan halkımız da bu bilinçte. Dolayısıyla Çan`da da referandum sonucunda hayır çıkacağını diliyoruz, umut ediyoruz" dedi.    (Atakan Alkış)
Paylaş