havadurum

Başkan Gökhan'a destekler devam ediyor

517

 İşte konuyla ilgili tepkiler ve Başkan Gökhan’a destek mesajları;

Nejat Önder; “Lanetlilorum”
CHP İl Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yönelik yapılanları “terbiyesizlik” ve “ahlaksızlık” olarak nitelendirerek, “102 yıl önce vatanımızı istila etmek isteyenlere Atamız ve Mehmetçikler ‘hayır’ dedi. 102 yıl sonra da Atatürk`ün kazanımlarını yok etmek isteyenlere Çanakkale ‘hayır’ diyecek. Stadyumda yapılan törende demokrasiden nasiplenmemiş, fikir fakiri, diğer illerden taşınan hazır kıtaların belediye başkanımız sayın Ülgür Gökhan`ın konuşması esnasında yuhalaması terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. 18 Mart törenlerine bilinçli olarak gölge düşürüp şova dönüştüren bu zihniyetini lanetliyorum. Bu anlayışa ‘hayır’, ‘hayır’, bin kere ‘hayır’ diyorum” ifadelerini kullandı. 
 
“Sorumluları göreve davet ediyorum” 
CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ise, “Çanakkale Deniz Zaferi 102’ci yıl kutlamalarında resmi törende bu şehrin seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan kürsüye çıktığında maalesef son yıllarda olduğu gibi Çanakkale dışından gelen kitlelerin yoğun, çirkin protestosu ile karşılaştı. Bu çirkin, terbiyesiz protestoyu yapanları şiddetle kınıyorum. Bu Çanakkale halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Seçilmiş belediye başkanı o şehirde yaşayan herkesi temsil eder ve seçilerek o makama gelir. Stada yerleştirilenler bellidir. Sorumluları göreve davet ediyorum. Çanakkale halkı bu akşam saat 19.30’da fener alayında bu saygısızlığa hayır diyecek” ifadelerini kullandı. 
 
“Çanakkale halkına hareket ediyorsunuz”
CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan da duruma tepki göstererek, “Çanakkale Halkının yüzde 55 oyunu alarak seçilmiş Belediye Başkanı; Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları kapsamında konuşma yapıyor. Ama her yıl olduğu gibi; 1) Devletimizin kanalı TRT bu tarihi konuşmayı yayınlamıyor.  2) Çanakkale Halkı bu törenlere alınmıyor, Ailelere çocuklarının okuyacağı şiiri bile dinletilmiyor. 3) Dışarıdan taşınmış kıtalar korolar halinde Devlet Erkanı önünde Çanakkale`nin Belediye Başkanına hakaretler yağdırıyor, ıslıklayarak yuhalıyorlar. Kıymetli misafirlerimiz; sizler Belediye Başkanı nezdinde, gerçekte Çanakkale halkına hakaretler ediyorsunuz. Her yıl oynanan bu tiyatroya sırtını dönen, sorumluluklarını yerine getirmeyen, önlemini almayanları... Sizleri ilahi adalete teslim ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
Eğitim-İş’ten “Skandal” yorumu 
Eğitim-İş Sendikasından yapılan açıklamada; “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102’nci Yıl Dönümü törenlerinde Çanakkale’nin seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’a karşı stadyumdaki konuşması sırasında, dışarıdan getirilen bindirilmiş kıtalarla yuhalatılması ve ıslıklanması gibi yapılan saygısızlığın kabul edilir bir tarafı yoktur. Organize olmuş bu nezaketsiz ve saygısız güruhun çirkin tavırları Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın nezdinde, Çanakkale Halkına yapılmıştır. Her yıl tekrarlanan bu seremoniyi yapanlar ve bunlara seyirci kalanlar Çanakkale Halkının sabrını zorlamaktadırlar. Barışın ve özgürlüklerin kentini sanki işgal etmiş gibi dolduranlar bilmelidir ki, Ülgür Gökhan’a karşı yapılan bu haksız tepkiler, sizlere Çanakkale Belediye Başkanlığını kazandırmaz… Çanakkale Halkıyla bütünleşmiş, demokrat, Laik, Cumhuriyet ve Atatürk Değerlerine sahip çıkan ve savunan Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan bu kentteki halkın oylarıyla seçilmiştir.
Çelenk koyma töreni sırasında üstünün aranması ise tamamen bir skandaldır. Yüreği insanlık ve çocuk sevgisiyle, hizmet aşkıyla dolu Belediye Başkanımızın üzerinde ne bulmayı umuyordunuz da aradınız… Kimlerin talimatıyla bu uygulamaya maruz bırakılmıştır. Çanakkale Valisi tüm bu yaşanan akıl dışı uygulamalara bir açıklık getirmeli ve Çanakkale Kamuoyunu mutlaka aydınlatmalıdır. Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a karşı yapılan tüm bu saygısızlıkları esefle kınıyoruz. Bu yüzden seviyesizliğe ve saygısızlığa ‘hayır’ diyoruz…”  ifadelerine yer verildi. 
 
“Şiddetle kınıyoruz”
ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, “Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi olarak 2010-2011 yıllarında stadyumda yapılan 18 Mart törenlerine ADD`nin alınmayacağı,  derneğimize yazılı olarak bildirilince o dönemde Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk koyma töreni sırasında, Genel Başkanımız sayın Tansel  Çölaşan ve dernek üyelerimizle birlikte açıklama yapmıştık. Bu işin çok ciddi bir konu olduğunu; eğer sessiz kalınırsa gelecekte Çanakkale`de yaşayan hiçbir vatandaşımızın stadyumdaki törenlere alınmayacağını açıkça söylemiştik. Ancak o dönemde bizlere yeterli destek verilmemişti. Üzgünüz ki zaman bizleri haklı çıkarttı. Hatta iş öyle boyutlara getirildi ki, artık stadyuma getirilenler büyük Atatürk`ün (güzel ülkemizde neler olmaktadır ki, stadyuma 18 Mart zaferini kutlamaya gelenler, zaferin kazanılmasını sağlamış büyük Atatürk`e bu kadar düşman olabilmektedirler)  adını duyduklarında veya şehrin belediye başkanının konuşması sırasında saygı sınırlarını aşan protestolarda bulunmaktadırlar. Bu çirkinliklerin gelecek yıllardaki törenlerde de yaşanmaması için herkesin duyarlı olması gerektiğini düşünmekteyiz. Aynı zamanda bu topraklarda yatan şehitlerimize de yapılmış olan ve şehitler diyarı Çanakkale`mize hiç mi ama hiç yakışmayan bu davranışları şiddetle kınıyoruz” dedi. 
 
Başkan Gökhan’a bir destek de eski personelinden 
Bir dönem Çanakkale Belediyesi Başkanlık Personeli olarak görev yapan, MHP Bozcaada Belediye Başkan adayı Adnan İlter ise, “Milli değerler ve hassasiyetlerimize, şanlı ve onurlu tarihimize, kendi özgür seçim ve düşüncelerimize ve nihayet bizlere saygısı olmayanlara geleceğimizi belirleme yetkisi vermeyeceğiz. Çanakkale’mizin tarihindeki en önemli gün 18 Mart. Sadece halkımızın, ülkemizin değil, bütün dünyanın saygı ve hayranlıkla hatırladığı o yüce zaferin günü. Çanakkaleli olmaktan, Türk olmaktan gurur duymamızı sağlayan en kutsal zaferlerimizden birini kutlama günü.  Ve her yıl tekrar kutlamaktan onur ve mutluluk duyduğumuz, şehitlerimizi saygı ve rahmetle andığımız gün 18 Mart.  Çanakkale Zaferi! Ne var ki bu yıl, devletin en üst kademesini temsil edenler tarafından bu kutlamalar, mevcut bir siyasi partinin referandum propagandası olarak kullanılmaya alet edildi.  Çanakkale İli ve Çanakkale halkının resmi temsilcisi sıfatıyla törene katılan Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan`a protokol, etik ve saygı kurallarına uymayan çirkin, rencide edici davranışlarda bulunuldu.  Benzer bir uygulama, bu ülkenin şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına da yapılmıştı. Bu davranışları kabul etmemiz, anlaşılabilir bulmamız asla mümkün değildir.  Vatanımız, ülkemiz ve milletimiz, şahsi ve partisel her tür çıkar ve hesabın üstündedir.  Milli değerler ve hassasiyetlerimize, şanlı ve onurlu tarihimize, kendi özgür seçim ve düşüncelerimize ve nihayet bizlere saygısı olmayanlara geleceğimizi belirleme yetkisi vermeyeceğiz.  Milli egemenliğimizi partilere ve şahıslara devretmeyeceğiz” dedi. 
(Seçkin Sağlam-Zeynep Kocaman)
Paylaş