havadurum

Başkan Gökhan, ön seçim turlarında..

979

 2 Aralık tarihinde yapılacak olan eğilim yoklaması nedeniyle CHP’de çalışmalar hızla devam ediyor. Belediye Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Ülgür Gökhan, yaklaşan ön seçim öncesi vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Gökhan, Esenler Mahallesi’nde bulunan Muhtar’ın Kahve’de vatandaşlarla bir araya gelerek, eğilim yoklaması ile ilgili konuşarak fikir alışverişinde bulundu. Başkan Gökhan’ın düzenlediği ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, İl Genel Meclis üye aday adayları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyesi aday adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Gökhan, toplantı öncesi yaptığı konuşmada; “ben, buraya son olarak 5 yıl önce gelmiştim ve neler yapacağımızdan bahsetmiştik. 5 yıl, göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Bizler, şuanda yeni bir sürecin başlangıcındayız. Tabii, önümüzdeki pazar günü bir eğilim yoklaması yapılacak. Biz, şuanda aday adayıyız, hem partili arkadaşlarımla hem de mahalleliyle sohbet edelim, dertleşelim diye geldik” dedi. 

Eğilim yoklamasıyla birlikte Çanakkale’deki 4 bini aşkın CHP üyesinin çoğunluğunun desteğini almaya çalışacağını söyleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu dönem değişik bir yöntem oldu. Benim aday olmamı isteyen arkadaşlarımıza bir şartım oldu. Belediye başkan adaylığı açısından baktığımızda, tarafsız bir şirkete kamuoyu araştırması yaptırdık. Diğer adayların ne konumda olduğunu değil de kendi konumumuzu görmek açısından yaptık. İkinci şart olarak da, ‘Tüm üyelerin katılacağı bir eğilim yoklaması yapılmasını istiyorum’ dedim. Çünkü burada hep ‘eğilim yoklaması olsaydı, daha çok aday çıkardı’ gibi dedikodu oluyor. Çanakkale’de 4 bini aşkın CHP üyesi var. ben, CHP üyesine güveniyorum. Üyemin karşısında diğer adaylarla çıkarım, hep beraber yarışırız, hangimiz uygun görülürsek aday olarak çıkarız” ifadelerini kullandı.
 
“Eğilim yoklaması sonucunda kim aday çıkarsa onunla yolumuza devam edeceğiz”
Eğilim yoklamasının önce Bizim Düğün Salonu’nda yapılmasının kararlaştırıldığını daha sonra da Çataltepeliler Derneği’ne kaydırıldığını söyleyen Gökhan; “Bu akşam, burada birçok parti üyesi arkadaşlarım var. Bütün üyelerimiz ön seçimin sonunda çıkacak olan adayın arkasında durur. Eğilim yoklaması, geçtiğimiz pazar günü yapılacaktı. Fakat genel merkez ‘Eğer eğilim yoklaması yapılacaksa, benim gözetimimde, benim yöntemimle olacak’ dedi. Yoksa il ve ilçenin hazırlığı tamamdı. Eğilim yoklaması 2 Aralık Pazar günü Bizim Düğün Salonu’nda yapılacaktı, orada düğün olduğu için Çataltepeliler Derneği’ne alındı. Genel merkezden gözlemci gelecek, 10 sandıkta oylarımızı kullanacağız. Eğilim yoklaması sonucunda kim aday çıkarsa onunla yolumuza devam edeceğiz. Parti içi demokrasi böyle bir şeydir. Aynı yöntemi, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeliklerinde de yapacağız” dedi. 
 
“İl Genel Meclisinde ilk 3 içerisinde bir kadın üye olmasını tercih ederim”
Kadınları seçimlerde son derece önemli rol oynayacaklarını söyleyen Gökhan; “İl Genel Meclisinde ilk 3 içerisinde bir kadın üye olmasını tercih ederim. Çünkü kırsala gittiğimizde, kırsalda evlere girmemiz gerekiyor. Oradaki kadınların kalkınması için projeler üretmemiz lazım. Benim projelerim içerisinde kooperatifçilik ön planda. Kooperatifçilik, kırsal kalkınma dediğimiz konu çok önemli. Onun için kırsaldaki kadınlara ulaşmamız gerekiyor. Artık Türkiye farklı bir noktaya geliyor. Özellikle Çanakkale’miz çok farklı anlayışların olduğu bir memleket. Eğer sandıktan çıkarsak, önce hesap vereceğiz. Daha sonra da yeni süreçle ilgili görüşlerimizi paylaşacağız” dedi
 (Baykal Sağlam)
Paylaş