havadurum

Başkan Gökhan; "Burası böyle başıboşlar kenti mi?"

1528
Çanakkale Belediye Meclisi 2021 yılı ilk toplantısı 7 Ocak Çarşamba günü gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meclis açılışında gündeme ilişkin konuşma yaptı. Kente dair yapılanları ve sorunları sıralayan Başkan Gökhan, geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekili Bülent Turan`la yaptığı görüşmeyle ilgili olarak yapılan yorumlara yönelik eleştirilerde bulundu. Kentin seçilmişlerinin, kent için bir araya geldiğini belirten Başkan Gökhan, seçilirken siyaset yaptıklarını ancak seçildikten sonra hizmet noktasında olduklarını ifade etti. Kentin tüm bileşenlerinin bir araya gelmesine dair bir projeleri olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; "Düşüncem hep beraber bu kentin geleceği le ilgili bir projeksiyon hazırlanması. Bu kenti bilen herkes anlayacak ki bunlar burada bir arada" dedi. Yine geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Bütünleşik Kıyı Planı Projesiyle ilgili konuşan Başkan Gökhan, projeye dair itirazlarını verdiklerini ifade ederek; "Projeden kimsenin haberi yok. Tersane, liman... vs. olacak deniliyor, peki kime sordun? Nasıl bir anlayış bu? Kentte yaşayan insanlar kendi kentleri ile ilgili yapılacaklardan bilgisi olması lazım" dedi. ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinin Kolin şirketine satılacağına dair duyum aldıklarını ifade eden Başkan Gökhan, "Burası böyle başıboşlar kenti mi? Biz bu kenti sahiplenemeyecek miyiz? Böyle bir şey olmaya bilir ama bu söylentiler nasıl çıkıyor bunu irdelememiz gerekiyor" dedi. 
 
"Bu kenti bilen herkes anlayacak ki bunlar burada bir arada"
AK Parti Milletvekili Turan ile görüşmesine dair yapılan yorumları eleştiren Başkan Gökhan; "Birlikte yaptığımız toplantı ile ilgili saçma yorumlar var. Bu kentin seçilmişleri, yerel yönetici olarak ben, meclisin bir grubunun başkanı Esra Hanım, iktidarımızın Milletvekili olan Sayın Turan`la Çanakkale`mizin yararına olacak bir proje ile ilgili toplantı yaptık. Biz seçildik. Seçilirken siyaset yaptık ancak seçildikten sonra şu anda hizmet noktasındayız. Bize ait olan hizmetleri, vatandaşa yapacağımız hizmetleri yapmak için bu görevi yüklendik. Siyaseti seçim gelince yapacağız. Bu kentin bu birlikteliklere ihtiyacı var. Bu kentin yine seçilmiş birçok organı var, ticaret odası var, esnaf odası, ziraat odası, üniversitesi var. Bunların hepsi hizmet için seçilmiş insanlar. Bu insanlar kentin geleceği ile ilgili karar almak durumundalar. Önümüzdeki günlerde düşüncem hepsinin bir araya gelmesi. Hep beraber bu kentin geleceği le ilgili bir projeksiyon hazırlaması. Bu kent bilen herkes anlayacak ki bunlar burada bir arada" dedi. 
 
"Kente dair alınan kararlardan kimsenin haberi yok"
Başkan Gökhan, ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinin Kolin İnşaat Grubuna satılacağına dair duyum aldığını söyledi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, iddialardan toplantıdan bir saat önce haberi olduğunu açıklarken; CHP Meclis üyesi Fatma Kaynaş iddiaların bir süre öncesinden gündeme geldiği yönünde onay geldi. AK Parti grubunun ise ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinin satışı konusunda bilgisi olmadığı öğrenildi. ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinin Kolin İnşaat Grubuna satışı ile ilgili iddiaları gündeme taşıyan Ülgür Gökhan; "Çanakkale`de son zamanlarda bir takım gelişmeler olduğunu ancak bundan toplum kadar kanaat önderi konumundaki kişilerin bile haberdar olmamasından yakındığı esnada dile getirdi. Gökhan konuyla ilgili olarak; "Balıkesir-Çanakkale Bütünleşik Kıyı Alanları Planı askıya çıktı. Sonradan duyduk hatta son gün duyduk. Böyle bir plan yapılıyor ama Çanakkale`de kimsenin haberi yok. İtiraz etmek için harekete geçtik hemen. Soruyorum ilgililere kimsenin haberi yok. Peki nedir bu? Bir sürü şey yapma planı var ama bunu kime sordunuz? Üniversitenin Dardanos kampüsü satılıyormuş! Öyle diyorlar. Ben 1 saat önce duydum, isteyen kim? Kolin grubu istiyormuş. Bu kentte bu dedikodular nasıl oluyor? Burası böyle başıboşlar kenti mi? Biz bu kenti sahiplenemeyecek miyiz? Böyle bir şey olmayabilir ama bu söylentiler nasıl çıkıyor bunu irdelememiz gerekiyor" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş