havadurum

Başkan Gökhan; "Gitmeyeceğiz, gitmeye de niyetimiz yok.."

1016

 CHP, Çanakkale Belediye Başkan adayını 2 Aralık Pazar günü tüm üyelerin katıldığı temayül yoklaması ile belirledi. Mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Merkez ilçe eski Başkanı Dr. Celal Karakaş ve ADD Şube Başkanı Doç. Dr. Necmi Akyalçın’ın aday adayı olduğu seçimler 2 Aralık Pazar günü Çataltepeliler Dernek Lokali’nde gerçekleşti. 4495 üyenin bulunduğu Çanakkale Merkezinde, 3003 oy kullanıldı. 2970 geçerli oyun 1779’unu alan Çanakkale’nin mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde partisinin Belediye Başkan adayı oldu. Başkan Gökhan, sonuçların açıklanmasının ardından kendisini bekleyen üyelerle duygularını paylaştı.  Sonucun ardından, alkışlarla ve sloganlarla kendisine destek veren üyelere seslenen Başkan Gökhan; “Bu süreç tamamlandığında göre; artık diğer aday adayı arkadaşlarım ve aday arkadaşlarıma gönül vermiş partililerimiz var. Onları da kucaklayacağız” dedi.   Kadınların desteği ile seçimleri kazandığına inandığını ifade eden Başkan Gökhan, yerel seçimleri de yine kadınların desteği ile kazanacaklarını söyledi. Ön seçimin ardından birlik ve bütünlük içerisinde yerel seçimler için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Çalışmalarımızın sonunda da 31 Mart gecesi zaferimizi Cumhuriyet Meydanında hep birlikte kutlayacağımızdan eminim. Bizim gitmeyeceğimiz kesin, gitmeye de niyetimiz yok” dedi.

 
“Artık örgütümüz ayağa kalkmıştır, dört ay boyunca canla başla çalışacağız”
Seçim sonucunun ardından kendisini tezahüratlarla ve alkışlarla destekleyen üyelere seslenen Başkan Gökhan; “Bugün çok güzel bir şölen hüviyetinde ön seçim yaptığımızı gözlemledim. Tüm örgütümüz üç bin kişinin düzen içerisinde oy kullanmasını sağladılar. Bu süreç tamamlandığına göre; artık diğer aday adayı arkadaşlarım ve aday arkadaşlarıma gönül vermiş partililerimiz var onları da kucaklayacağız. Oy kullanmaya gelememiş bir çok arkadaşımız var onları da bu demokrasi yürüyüşüne dahil edeceğiz. Artık örgütümüz ayağa kalkmıştır, önümüzdeki dört ay boyunca canla başla çalışacağız. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu beraberliğimizi sadece Çanakkale’de değil il bazında göstereceğiz. Kadınlarımızın desteği ile seçimi kazandığımıza inanıyorum. Çanakkale Belediyesini yerel seçimlerde yine kadınlarımızın çalışması ile kazanacağız. Çok önemli bir seçim sürecindeyiz. Yerel seçimler sadece Çanakkale için değil Türkiye için çok önemli. Onun için bizler Çanakkale’de sosyal demokratların kenti, barışın kentinde iktidarımızı sürdüreceğiz. Çanakkale halkı bizlere güvenecektir, sizlerin çalışmaları ile Çanakkale’yi tekrar kazanacağımıza en ufak tereddüdüm yok" dedi.
 
“Zaferi hep birlikte kutlayacağız”
Ön seçimin ardında birlik ve beraberlik içerisinde yerel seçimler için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Gökhan, 31 Mart günü zaferi hep birlikte kutlayacaklarını söyleyerek; "Pazartesi’den itibaren birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalarımıza başlayacağız. Çalışmalarımızın sonunda da 31 Mart gecesi zaferimizi Cumhuriyet Meydanında hep birlikte kutlayacağımızdan eminim. Bizim gitmeyeceğimiz kesin, gitmeye de niyetimiz yok. Neden derseniz; Çanakkale halkı bizi tanıyor, halkın çıkarına çalışan, kenti peşkeş çekmeyen, çevreyi koruyan, insan haklarına saygılı bir yönetim sürdürdük bugüne kadar, bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Halkımız bunu biliyor, bunu kaybetmek istemedikleri için bize yine oy vereceklerdir. Bu sefer yüzde 54’ün de üzerinde oyla seçimi kazanacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş