havadurum

Başkan Gökhan "Herkes sokağa çıkacak, birlikte yaşayacağız"

1125

 Çanakkale Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün devlet malzeme ofisinden temin ettiği akülü ve manüel tekerlekli sandalyelerin ilgililere dağıtım töreni Kent Konseyi’nde yapıldı. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Remzi Bolaman katıldı. Törende konuşan Başkan Gökhan, bu düzenlemenin bir kereye mahsus olmadığını ihtiyaç dahilinde tekrar yapılacağının altını çizdi. Başkan Gökhan; “Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün devlet malzeme ofisinden temin ettiği akülü ya da manüel tekerlekli sandalyelerin ilgililere dağıtımı için burada bulunuyoruz. İhtiyaç sahiplerinin tespiti engelliler meclisi ve mahalle meclislerinden aldığımız taleplerle bunları oluşturduk. Mahalle meclislerine gelip müracaat ediyorlar daha sonra konseyinde dağıtımını yapıyoruz. Şu anda 11 manüel, 2 akülü tekerlekli sandalye verilecek. Akülü sandalye alma şartlarını sağlayanlara akülü veriyoruz. 11 manüel dışında 6 adet ilave tekerlekli sandalye var ihtiyaç oldukça hem kent konseyi hem de mahalle meclislerine gelip talep eden hemşerilerimize vereceğiz. Akülü araç alabilme hakkına sahip olabilen hemşerilerimize akülü araç alacağız. Bir kere mahsus değil ihtiyaç doğdukça bunu devam ettireceğiz” dedi. 

 
“Herkes, ‘ben de bir gün engelli olabilirim’ diye düşünmeli”
Başkan Gökhan, hiçbir engellinin evde oturmaması ve herkesin dışarıda olması gerektiğinin altını çizen Gökhan; “Bunun dışında elimizde 20 adet koltuk değneği, 10 adet ayaklı baston, 8 adet portatif engelli bar tuvaleti seyyar kullanılan,  10 adet 4 ayaklı baston ve 20 adet baston var. Bunları ilgili ihtiyaç sahiplerine verilecek. İhtiyaca bağlı olarak belediye kültür ve sosyal işler müdürlüğü alıyor. Tespiti engelliler meclisi ve mahalle meclisleri yapıyor. Çanakkale Kent Konseyi önemli bir kurumdur. Bu kentte hep beraber katılımcı bir şekilde sorunları çözebilmek için önemli.  Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün arkadaşlarımıza takdim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Herkes bir gün engelli olabilir. Yaşlılık bir engelliliktir. Hiç kimse bu engelli ben olmam diye düşünmesin. Tam tersine empati yapmalı ben de bir gün engelli olabilirim diye düşünerek engellilere destek olunmalı yardımcı olunmalı. Her türlü engelliyle birlikte yaşamanın yolunu bulmalıyız. ‘Bana ne, engelliyse’ denmemelidir. Biz de spastik çocuklar için okullar yaptık alt yapılarını yapıyor ulaşımını sağlıyoruz. Olabildiğince destek oluyoruz. Ben bunu bir kere aldım kırılır, bozulur diye düşünmeyin her zaman bu imkân var. Araç gereçlerde gelişti. İmkânlarda var. İnşallah bunlarla kentin her yanında dolaşır bizle beraber olursunuz. Engelliler evde değil sokakta olacaktır. Herkes sokağa çıkacak. Birlikte yaşayacağız” dedi.
 
“Bir engelli vatandaşımızın 27 sene boyunca dışarıya çıkamaması hepimizin ayıbı”
Başkan Gökhan, evden ilk defa çıktığı ifade edilen 27 yaşındaki Pınar Tokgöz için herkesin seferber olması gerektiğini belirterek; “Bu kız, herkese emanet. Bu kız, yeni kordona, eski kordona, AVM’lere gidecek. Ben bu durumdan çok üzüntü duydum. Bu büyük ayıp, hepimizin ayıbı, muhtarın ayıbı, mahallelinin ayıbı. Hepimiz insanız, bu kız sokağa çıksa kime ne zararı var. 27 sene evde kalan bir kişinin evden dışarıya ilk adımını atması ayrıca bir mutluluk. Engelli vatandaşlarımız evde kalmayacak, hepsi dışarıya çıkacak, sokakta olacaklar” dedi.
 
“Sayın başkanımızdan her konuda destek görüyoruz”
Başkan Gökhan’dan sonra konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, tekerlekli sandalye dağıtımında asıl emeğin Başkan Gökhan’a ait olduğunu ifade ederek; “Dağıtımda asıl emek belediye başkanımızındır. Kendisi çok kıymetli ve çok değerlidir. Birçok yerde faaliyet gösteriyoruz, her konuda istediğimizden daha fazlasını yapmıştır. Şehrimizde herkes engelli adayıdır. Yaşlı insan da engelli adayıdır. Sayın başkanımızdan her konuda destek görüyoruz. Engelliler, engelli aile bireylerini bir yere bırakamıyor. Engelliler için geçici günübirlik yerler kurabilsek faydası olacaktır. Ailelerin bazen işleri çıkabilir, sosyal hayatları daha farklı olabilir. Bu konularda ilerleme kaydedeceğimize eminim. Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepiniz çok değerlisiniz” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş