havadurum

Başkan Gökhan "Sosyal demokrat meşaleyi onurla taşıyacağım.."

967

 Çanakkale Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, hayata geçirdiği ve önümüzdeki dönem hayata geçireceği projelerini kamuoyuna açıkladı.  Toplantıya, CHP Genel Sekreteri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Muharrem Erkek, İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Belediye Başkan adayları,  CHP İlçe ve Belde Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda CHP ve İyi Partili üye katıldı. Truva Otel’de düzenlenen proje tanıtım toplantısı büyük coşkuyla gerçekleşti. Salona sığmayan kalabalık için dışarıya led ekran konuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tanıtım toplantısı konuşmalarla devam etti. Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık’ın açılış konuşmasının ardından, sırasıyla İyi Parti GİK üyesi Uz, CHP Milletvekili Ceylan, CHP İl Başkanı Güneşhan, CHP YDK üyesi Soydan ve CHP Milletvekili Erkek konuştu. Konuşmaların ardından Çanakkale Belediyesi tarafından geçmiş dönemde hayata geçirilen projelerin tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından kürsüye davet edilen Başkan Gökhan, hayata veda eden siyasetçilerin slaydını izletti. Slaydın ardından konuşma yapan Başkan Gökhan; “Üç dönemdir Çanakkale de Belediye Başkanlığı görevimi yani sizleri temsil etme görevimi yerine getiriyorum. Sizin emanetinize 5 yıl boyunca nasıl sahip çıktığımı gösteren bir filmi beraber izledik. Çanakkale`de partimizde 1968 yılından bu yana dirsek çürütenler, akıl yoranlar, bayrak asanlara teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Gökhan konuşmasının devamında; “Sizler bana güvendiniz, Çanakkale`yi bana emanet ettiniz. Sizler beni Çanakkale`yi onurla temsil etmeye layık gördünüz. Ben de sizlerin desteği ile yeni dönemde Çanakkale tarihinden iyi bildiğim Sosyal Demokrat Belediyeciliğin meşalesini gururla ve onurla tekrar taşımak için yola çıktım" dedi. Konuşmasının ardından, ‘Çocuk, Gençlik, Emekli, Kadın, Aile, Engelsiz Yaşam, Sağlık, Spor, Yaşam ve Çevre’ olmak üzere, toplam 10 ana başlık altında ve her birinin 7 alt başlığı bulunan toplamda 70 projesini anlattı.  Başkan Gökhan projelerini tanıtmasının ardından İl ve Belediye Meclis üyelerini tek tek kürsüye davet ederek kamuoyuna tanıttı. Açılış konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “2019 yerel seçimlerinde artık finale doğru yaklaşıyoruz. Kadrolarımızı oluşturduk. Bugün belediyemiz, gelecekte yapacakları ile dünden bugüne getirdiklerini, hayata geçirdiği projelerini sizlerle paylaşacak. Geleceğe sahip çıkan tüm Çanakkaleliler adına sizler selamlıyorum. Mart’ın sonu bahar herkes duysun” dedi. 

 
“Süper devlet olacağız derken  ‘süpermarket’ olduk”
İyi Parti GİK üyesi Uz, konuşmasında ülke siyasetine değinerek; “Ülke zor günlerden geçiyor, bunun hepimiz farkındayız. AK Parti İktidarı, yıllardır ‘Süper devlet olacağız’ derken en sonunda ‘süpermarket’ oldu. Varlık kuyruğu dedikleri kuyruklarda insanları yokluğa mahkum ettiler. Sonra da çıkıp dediler ki; ‘İsmet İnönü devrinde de kuyruklar vardı!’ Doğru. Fakat o zamanlar dünya savaşı vardı. Dünyada büyük ekonomik kriz vardı, bu süreç yönetiliyordu. Sonra dediler, ‘Ecevit döneminde de kuyruklar’ vardı. Evet vardı ama Kıbrıs çıkarması vardı, ABD başta olmak üzere tüm devletler, Türkiye’ye ambargo uyguladılar. Ve Ecevit herkese vatanseverlik nedir gösterdi. Şimdiki döneme bakıyorsunuz, 17 senedir iktidar sizsiniz. Sizin mazeretiniz ne?” dedi. 
 
“Başkan Gökhan, Çanakkale ruhunu yansıtmıştır” 
CHP Milletvekili Özgür Ceylan; “Çanakkale Türkiye’nin gözbebeğidir. Çanakkale özgürdür. Çanakkale vatanını milletini sever, Çanakkale şehitlerine saygılıdır. Çanakkale’nin ruhu, inancı ve karakteri vardır. Bu nedenle Çanakkale’yi almakta bir türlü başarılı olamıyorlar. Bu ruhu yaşayan, özümseyen, bu ruhun parçası olumlu bir karakter ile Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’dır. Kendisi karakterini Çanakkale’ye yansıtırken, Çanakkale’de ona kendi karakterini yansıtmış adeta bütünleşmişlerdir. Bu nedenle Cumhur İttifakı bu gücü kendisine çevirememektedir” dedi. 
 
“Ülgür Başkan herkese eşit hizmet etti”
CHP İl Başkanı Güneşhan konuşmasında; “17 yıldan beri Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan bu kenti yönetiyor. Başkanımız 17 yıldan beri bu kentte yaşayan herkese eşit mesafede durdu. Kimsenin kimliğine, inancına bakmadan, ötekileştirmeden herkese eşit şekilde hizmet verdi. Kentte oluşan rantları kendi için değil, kent halkı için kullandı. Çanakkale halkının parasını kullandı. Harcadığı her kuruşun hesabını Çanakkale halkına verdi ve şeffaf bir yönetim anlayışını ortaya koydu” dedi. 
 
“Tarım bitti, adalet bitti, kardeşlik bitti”
Güneşhan’ın ardından kürsüye gelen CHP YDK üyesi Soydan; “Beka sorununu kendinizde arayın! 16 yıldır ne yaptınız bu ülkede? Bizim üreticimiz tarlasını evini barkını satarken sen 95 milyar dolar parayı Almanya’nın Arjantin’in üreticine verdin. 16 yılda bu ülkede tarım bitti, adalet bitti, kardeşlik bitti, dostluk bitti. Ama bazı şeyler arttı. Şiddet, tecavüz, cinayet oranları arttı. Bunları Cumhur İttifakı’na oy verecek vatandaşlarımıza anlatmamız lazım” dedi.
 
 “31 Mart’ta baharı getireceğiz”
 “Bizler için beka sorunu 1923’te bitti” diyen CHP Milletvekili Erkek; “17 yıldır tek başına ülkeyi yönetip 17 yılın sonunda beka sorunu var diyorsunuz bir yerde yanlış var demektir. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Bu topraklarda kardeşçe, barış içinde yaşamayı öğrenmemiz lazım. Bunu da Martın sonunda baharı bu kente bu ülkeye getirerek yapacağız. Ülgür Gökhan Toki’yi Çanakkale merkeze sokmadı. Ama siz yeşili bitirdiniz, beton yığınına çevirdiniz ülkeyi. Sosyal belediyecilik diyorsunuz bir de! Siz zaten ülkeyi beton ormanına çevirdiniz. 17 yıldır yapmadığın şeyleri manifestona yazıyorsun. Buradan söylüyorum ki Ak Parti Belediyeciliği iflas etmiştir, konkordato ilan etmiştir. Bize zillet ittifakı diyorlar bir de! Ülgür Gökhan burada ranta müsaade etmezken, şehrin hakkı ve hukukunu savunurken zamanında Ülgür abi ile uğraşan savcı cezaevine girdi, soruşturmadaki polisler ülkeden kaçtı. Bizim ellerimiz temiz. Şimdi 31 Mart’ta öyle bir baharı getireceğiz ki bizlere bu iftiraları atanlara en güzel cevabı da vermiş olacağız” dedi. 
 
“Çanakkale`yi bana emanet ettiniz”
Projelerini tanıtmak için kürsüye çıkan Başkan Gökhan, 17 yıldır Belediye Başkanlık görevini yürüttüğünü belirterek; “13 Ağustos 2002 yılında Sayın İsmail Özay`dan Çanakkale Belediyesi mührünü teslim aldım. Aldığım mührün benim için önemi çok büyüktü. Bu kentin esenliğinin gelişmesinin simgesinin mührüdür. Ona gözüm gibi bakmalı çocuklarım gibi korumalı, eşim gibi aşkla sevmeliydim. 2002 yılından bu yana 17 yıla yakın bir zaman geçti.  17 yıl önce, 17 plakalı bu şehre karşı heyecanım ve aşkım hiç bitmedi. 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde sürekli artan bir başarı ile partimizin bayrağını sürekli yukarılara taşıdık. Ama belediye kapısından girince asla partizanlık yapmadım. Sizler bana güvendiniz, Çanakkale`yi bana emanet ettiniz. Sizler beni Çanakkale`yi onurla temsil etmeye layık gördünüz. Bende sizlerin desteği ile yeni dönemde Çanakkale tarihinden iyi bildiğim Sosyal Demokrat Belediyeciliğin meşalesini gururla ve onurla tekrar taşımak için yola çıktım" dedi.
 
“Kendimi en güçlü hissettiğim dönemdeyim”
Konuşmasına; "Kendimi en güçlü hissettiğim dönemdeyim” ifadeleriyle devam eden Başkan Gökhan; “Çünkü her geçen gün artan deneyimime ek olarak ön seçimle sizlerin oyları ile artan güveniniz ile aday olarak devam ediyorum. Şöyle bir geriye dönüp bakmak istiyorum. 2002 yılından bu gününe değişen dünya ile birlikte kentimizde de birçok şey değişti. Çanakkale`de nüfusumuz arttı. Bugün 136 bin kişiyiz. Hizmetler çeşitlendi, kent genişledi, belediyecilik anlayışı değişti, çocuklarımız büyüdü, farkındalıklarımız değişti.  Değişmeyen tek şey içimizdeki Çanakkale aşkı oldu, Çanakkale`ye hizmet etme sevdamız oldu. Her zaman belirttiğim gibi; Çanakkale`nin belediye başkanı olmak bir ayrıcalıktır. Bende bu konuda kendimi hep şanslı hissettim. Biliyorum ki böylesine güzel bir coğrafyada, değerli insanlarla yaşamak, kenti yönetmek her belediye başkanının şansı değildir. Çanakkale Belediye Başkanı olmak büyük bir onur ve gurur kaynağı olmasının yanında büyük bir sorumluluk. Ama bu görevin aynı zamanda çok büyük sorumluluk getirdiği de bir gerçektir. Çünkü, Çanakkale tarihiyle, destanlarıyla Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı yerdir. Çanakkale, 1915 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, her adımda binlerce şehidin canıyla kanıyla yedi düveli titretmiş destansı bir kenttir. İşte bu yüzden Çanakkale Belediye başkanı olmak her yiğidin harcı değildir. Böylesine özel, böylesine güzel ve önemli dünya tarihinin akışını değiştirmiş, tarihsel bir öneme sahip bir kentin Belediye Başkanı olma ayrıcalığına 17 senedir beni layık gördüğünüz için her şeyden önce sizlere teşekkür eder minnetimi sunarım" dedi.
 
“Yolsuzluğa ve ranta müsaade etmedim”
Başkanlık görevi boyunca hiçbir yolsuzluğa ve ranta müsaade etmediğinin altını çizen Başkan Gökhan; "Yoğun bir seçim dönemini başarıyla bitmemize çok az kaldı. Bu dönemde de her seçim döneminde olduğu gibi kulağınıza çok şeyler gelecektir. Rant diyeceklerdir, eleştirenler olacaktır, bunları artık deneyimledik. Sizler her seferinde başınızı dik tuttunuz hem de cevabınızı esirgemeyiniz. Çünkü ben hem sade bir vatandaş olarak hem de bu kentin Belediye Başkanı olarak hayatım boyunca hiçbir yolsuzluğa, ranta müsaade etmedim, etmem de. Sizlerin emanetini korumak ve kollamak benim en önemli görevimdir. Bizde emanete ihanet etmek, halka ait olanı yandaşlara peşkeş çekmek yoktur. Üç ‘İ’ konusunda; yani ‘İmar, İhale ve istihdam’ konularında şeffaf ve adalet olmazsa olmazlarımız oldu. Aynı yoldan doğru bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz. Güveninizle seçildiğim başkanlık sürem boyunca en temel ilke siz kentlilere hesap verebilir, denetlenebilir bir başkan olmaktır. Yollar alt yapılar elbet yapılır ama asıl olan bu hizmetleri kullanacak olan insanların yaşamına katkı sunmaktır. İnsanlık onuru ve haklarını korumak ve kollamaktır. Kent demek insanların özgür ve eşit, kardeşçe ve dayanışma içerisinde yaşaması demektir" dedi. 
 
“Yaşanabilir bir gelecek bırakmalıyız”
Çanakkale’de 100 yıl sonra yaşayacaklara da yaşanabilir bir gelecek bırakmak gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; "Her geçen gün büyüyor, değişiyor ve gelişiyoruz. Bilgi teknolojileri sürekli gelişiyor. Gelişen dünyaya ayak uydurmak zorunlu. Çağın gerisinde kalanı sistem affetmiyor. Artık ülkeler değil, şehirler birbiriyle yarışıyor. Tam da bu sebeple geleceği doğru ve akılcı yöntemlerle iyi tasarlamak, 100 yıl sonra Çanakkale`de yaşayacaklara iyi bir gelecek bırakmalıyız. Çanakkale`nin geleceğini, tarımı, turizmi, üniversiteyi, yerelden kırsala ekonomik kalkınmayı akıl ve bilimi yücelterek yapmak zorundayız. Şehrin planlı gelişimi için ortak akılla birlikte yürünecek yol haritasını geç kalmadan planlamalıyız. Çanakkale Belediye olarak bu planlamaya öncülük etmek istiyoruz. Bu bağlamda bölgede yer alan yerleşmelerin arasında dayanışma ve yardımlaşmanın öne çıkartıldığı, birbirinden destek alarak dünya ölçeğinde rekabeti güce sahip olabileceği yerleşmeler ağı kurmak istiyoruz. Bütüncül, teknolojiye dayalı oluşturulacak, mekansal stratejik planlarla su kaynaklarımızla, ormanlarımıza, tarımımıza doğal hayatımıza şehre uzun vadeli bakış açısı sunmak istiyoruz. Mevcut planlamayı tamamlayarak; Çan yoluna doğru genişleyerek uydu kentler oluşturacağız. Gelibolu, Bozcaada ve Gökçeada ile birlikte, kültürel değerler gibi Çanakkale kıyılarının bütünleşik planların önünü açacağız. Kazdağları`nın doğal kaynaklarını havza bazında Sarıçay hava planı yapacağız. Tarihi ve doğal değerleri ile Turizm kenti olan Çanakkale`nin hak ettiği turizmden pay alması için adımlar atacağız. Üniversite kenti akademik çalışmalarının dünyaca bilinir ve öğrencilerin ilk tercihi olması için el birliği için çalışacağız. Kamu alanlarının şehir alanlarının dışına çıkartılması için bir projemiz vardı, bunun takipçisi olacağız. Kentimiz güzel, keyifli, yaşanılası, derdimiz Çanakkale`nin keyfini kaçırmadan büyüyüp gelişmesinin önünü açmaktır . Birlikte ne kadar doğru işler yaptığımızı görüyorum. Daha çok üretmek için duyduğum heyecan daha da artıyor. 5 yıl daha kenti sizlerle birlikte yönetmek için, kentinden geleceğe umutla bakmak için sizlerle birlikte varım diyorum" dedi. 
 
“10 x 7=70 Proje”
Başkan Gökhan, konuşmasının ardından, ‘Çocuk, Gençlik, Emekli, Kadın, Aile, Engelsiz Yaşam, Sağlık, Spor, Yaşam ve Çevre’  konularından oluşan 10 ana başlık altında ve her birinin 7 alt başlığı bulunan toplamda 70 projesini tanıttı. Projelerini Çanakkalelilerin beğenisine sunan Başkan Gökhan, ardından İl ve Belediye Meclis üyesi adaylarını tek tek kürsüye davet ederek kamuoyuna tanıttı. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş