havadurum

Başkan Gökhan "Yurtdışından gelen gençlerimiz bize mutluluk veriyor"

640

 Osnabrück Atatürk Kültür ve Gençlik Evi öncülüğünde Çanakkale ve Şehitlik gezisi için Almanya’nın Osnabrück, Bremen ve Oldenburg kentlerinden gelen heyet, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Osnabrück, Bremen ve Oldenburg kentlerinden gelen gençler ve ailelerine, Çanakkale ile Osnabrück arasındaki kardeş kent protokolüne öncülük eden Atilla Aşçı eşlik etti. Konuklarını Belediye Meclis Salonunda ağırlayan Başkan Gökhan, ziyaret nedeni ile duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle de Almanya’dan gelen gençleri Çanakkale’de ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, yurtdışında yaşayan gençlerin kendi tarihlerini yaşayarak öğrenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

 
“Gençlerimizi görünce mutluluk duyuyoruz”
Başkan Gökhan konuşmasında; “Bu yaptığınız Çanakkale ziyareti çok önemli. Özellikle gençlerin Çanakkale’ye gelmesi çok çok önemli. Maalesef, yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın çocukları buraya gelerek tarihlerini yerinde görebilme fırsatını yeteri kadar bulamıyorlar. Sizler gibi buraya gelebilme fırsatı bulan gençlerimizi görünce de mutluluk duyuyoruz. Çünkü orada yaşayan gençlerimizin de, Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ile ilgili bilgi sahibi olmaları gerekir. Bunu görerek, bu topraklara gelerek, yaşayarak öğrenmeliler. Tabi yurtdışında yaşayabilirler ama kökleri itibari ile Türk kimliğini benimsemişlerse, bu kimliğin nasıl oluştuğunu da anavatanlarına gelerek bunu yaşamaları ve hafızalarına yerleştir-meleri lazım” dedi.
 
“Oradaki gençlerimizin tarihimizi bilmesi şart”
Yurtdışında yaşayan gençlerin ülke tarihini yerinde görerek öğrenmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Gökhan; “Biz yüce bir milletiz. Maalesef bu yeteri kadar ortaya çıkarılamıyor. Özümüzü, kökümüzü bilmediğimiz için, bunlar bize anlatılmadığı için, orada kendimizi savunamıyoruz. O nedenle gençlerimizin buraya gelip, nereden geldiğimizi, bu ülkenin nasıl kurulduğunu, kurucularımızın kimler olduğunu öğrenmeleri gerekir. Buraya geldikten sonra yaşadıkları ülkelere döndüklerinde de bunu oradaki insanlara anlatmaları lazım. Biz güçlü bir devletin mensubuyuz diyerek, kendilerini ortaya çıkarmaları gerekir. Bu nedenle oradaki gençlerimizin tarihimizi bilmesi şart” ifadelerini kullandı. 
(Şenol Güven)
Paylaş