havadurum

Başkan Işık; "Yaşanacak Şehir Biga'yı ortaya çıkaracağız"

825

 Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, basın toplantısı düzenleyerek Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu süre boyunca yaptığı çalışmaları aktardı.  Yaklaşık 1 saat süren toplantı, Atatürk Kültür Merkezi’nde belediye meclis üyeleri ve belediye müdürlerinin katılımıyla düzenlendi. Başkan Işık, toplantının başında görevde olduğu süre içinde yapılan çalışmaları anlattı. Işık, geçen yaz yapımına başlanan Kocabaş Çayı Köprüsü’nün prestij projesi olduğunu ama 4 yıl boyunca bir tek o projenin gerçekleşmediğini söyledi. Başkan Işık “Bir tek köprüyü yapamadık. Prestij projemizdi. Ancak Ağustos ayındaki süreci hepiniz hatırlıyorsunuz. Hep birlikte yaşadık. Orada Valilik tarafından ben ve Fen İşleri Müdürümüz hakkında görevi kötüye kullanmak ve kamuyu zarara uğratmakla ilgili bir soruşturma süreci başlatılmıştı. Devlet memurlarının ve özellikle belediye başkanlarının yargılanmasına İç İşleri Bakanı’nın izni gerekiyor. Sayın Bakan yargılanmamızın gerekli olmadığı kararını verdi. Sonuçta yanlış hesap Bağdat’tan değil ama bizimkilerin yanlış hesabı Ankara’dan döndü. Zaten köprü tamamen bir siyasi çekişme sonucunda kaldırılması sürecine kadar geldi. Devlet Su İşleri’ne yapılan baskılar sonucunda da olay bu noktaya gelmişti. Köprünün hala geçici kabulü yapılmadı mesela” dedi.

 
“Tamamen kara propaganda amaçlı safsatalar uyduruluyor”
Şubat ayında yapılan Biga Deve Güreşleri’ne de değinen Başkan Işık; “İlçe Tarım Müdürlüğü’ne de aynı baskılar yapılmış. Yani bunları orada görevli arkadaşlardan öğrendik. ‘Biz görevimizi yapmadık’ şeklinde kendilerini ele veren, bu anlama gelen o açıklamayı da ne yazık ki İlçe Tarım Müdürlüğü’ne yaptırmış oldular. Veteriner arkadaşımız da burada, güreşlerle ilgilenen arkadaşlarımız da burada. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün görevlileri tarafından numune alındığına kendileri bizzat şahitlerdir. Hatta numune alındığı sırada onlar da refakat ettiler. 2017 yılında da şikayet eden kişi, şikayeti sonucunda numune alındığını açıkça söylüyor zaten. Tamamen kara propaganda amaçlı safsatalar uyduruluyor. Açıklamalarımız sonucunda kafa karışıklığının giderildiğini zannediyorum” dedi.

“Olmayan bir şeyi, kişisel çıkarlar için ‘olmuş’ göstermek kara propagandadır”
Deve Güreşleri’nde satılan ‘sucuk’ olaylarına açıklık getiren Işık konuşmasında; “ “Bunları bilinçli yapıyorlar. İlçe Tarım Müdürlüğü bu açıklamayı yaparak, ‘Biz görevimizi yapmadık’ diyor. Böyle bir şey olur mu? Burada bir olay olsa, belediye kaynaklı bir ihmal olsa biz yanlış yaptığımızda özür dilemesini de biliriz. Ancak olmayan bir şeyi, siyasi ve kişisel çıkarlar için olmuş gibi göstermenin kara propaganda dışında bir amacı olamaz. Numune alımı bizimle ilgili bile değilken, ilgili kurumlarının izinleriyle çalışan ve denetimlerine tabi olan bir firmayla ilgili bizi suçlayıcı karalama çabalarına girenlerin kişisel hırslarını anlayabiliyoruz. Burada satılan deve sucuğu, dana sucuğu değil. Domuz kalıntısı bile başka bir firmanın dana sucuğunda çıkıyor. Burada kasıt var. Bu şekilde birilerinin maşalarıyla ilgilenmiyoruz. Bizden hiçbir şekilde fikir alınmadan, görüşümüz alınmadan yazılan yalanlarla ilgilenmiyoruz. Daha fazla da böyle önemsiz yalanlarla gündemin meşgul edilmesini de doğru bulmuyorum” dedi.
 
“‘Biga Belediyesi şeffaf bir yönetim ile yönetiliyor’ diyemedikleri için ‘sızıntı’ diyorlar”
Yapılan toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Işık; “Seçim yaklaştıkça gazetecilik yaptığını iddia eden kişileri, dürüstlükten bahseden sahte facebook sayfaları ve yalan üreten açıklamaları daha çok göreceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Bizim denetim komisyonunda paylaştığımız, AKP’li Meclis Üyesi’ne verdiğimiz belgeler sahte facebook sayfasından paylaşılıyor. Mali Hizmetler Müdürümüz Abdullah Bey burada. Denetim Komisyonu üyesine o belgeleri kendisi verdi. Sanki olmayan bir şey bulunmuş gibi davranılıyor. Aynı arkadaşlar bilgilerinin olmadığını iddia ediyorlar. Buna ‘Biga Belediyesi şeffaf bir yönetim tarafından yönetiliyor’ diyemedikleri, diyemeyecekleri için ‘sızıntı’ diyorlar. Buradaki memur arkadaşları da sıkıntıya sokuyorlar. Algı operasyonları yapıyorlar. Benim de bilgim dahilinde bir dosya paylaşımı oldu. Bizim yaptığımız işlerle ilgili bir sıkıntımız yok. Kültür Müdürlüğümüzün harcamaları son yıllarda artmıştır. Biz burada yüzlerce etkinlik yaptık. İnsanlarımızın evlerine hapsolmasını önleyecek, insanlarımızın Gönen’e, Bandırma’ya kaçmasını önleyecek çalışmalar yapıyoruz. Tüm alışverişimizi de büyük oranda Biga’dan yapıyoruz” dedi.
 
“Alnımız açık, yaptığımız işler ortada”
Başkan Işık, AKP heyetine verilen belgelerin sahte facebook hesaplarından paylaşıldığını vurgulayarak; “Biz zaten yaptığımız işten bir tereddüdümüz olmadığı için rahatlıkla belgeleri verdik. Biz bu belgelerin bu amaçla kullanılacağını da biliyorduk, belgeleri paylaşırken. Bu şeffaflıktır. Ne istiyorsanız bakın dedik. Tabi seçimler de yaklaşıyor. AKP’li arkadaşların kullandıkları sahte facebook sayfaları da deşifre olmuş oldu. Kurumsal kimlikle yapılması gereken açıklamaları sahte facebook sayfalarından açıklayarak Biga’daki esnaf arkadaşları da sanki çok gizli bir iş yapıyorlarmış gibi hedef gösterdiler. Bu tür çabaların daha çok artacağını da biliyoruz. Eleştiri yapmak yerine kara propagandayı tercih edeceklerini de net bir şekilde görüyoruz. Kendilerini ifşa ettiler artık. Alnımız açık, yaptığımız işler ortada. Yanlış yapılması Biga Belediyesi’nde pek mümkün olmaz. Biga Belediyesi mevzuat anlamında çevre belediyelerce danışılan bir konumdadır” dedi.
 
“Bir belediyenin borcu yoksa o belediye, çalışmıyor demektir”
Başkan Işık, 25 milyon lira ile devraldığı belediyenin 675 bin lira kredi taksitinin olduğunu ve taksitlerin ödendiğini söylediği açıklamasında; “Biga Belediyesi’nin borcu biz göreve geldiğimizde 25 milyon liradan fazlaydı. Biz borçsuz bir belediye devralmadık. Dolayısıyla borçsuz bir belediyeyiz asla demedik ve demiyoruz da. Bizim kredilerle yaptığımız çok sayıda işimiz var. İş yapmayıp beklese miydik? Bizim şuan 675 bin lira kredi taksitimiz var ve ödüyoruz. 95 milyon liralık bir belediye için de bu miktar hiç de ödenemeyecek bir para değil. Bugün 15 milyon liralık kapalı pazaryeri yapıyoruz, kimseden para istemeden hem de. Pazarcıların bir kısmı peron başına 2’şer bin lira vermek istediler ama biz para istemedik. Kapalı pazaryeri hesapta olmayan bir problem olarak karşımıza çıktı. Çok daha güzel işler yapabilirdik. Belediyenin borcu yoksa belediye çalışmıyor demektir. Ama tabi ödenebilir bir borç olması lazım bunun” ifadelerini kullandı.
 
“Belediyenin borcu olmasın, Biga’yı su bassın”
Biga Belediyesi adına ‘Borçlu Belediye’ şeklinde algı yapıldığını söyleyen Başkan Işık; “Biga Belediyesi ile ilgili herhangi bir şey bulamıyorlar ve söyleyemiyorlar. Bu nedenle de sürekli ‘Borçlu belediye’ diye algı operasyonları yapıyorlar. En borçlu belediyelere bakın bakalım, hangi partiden bu belediyeler? Bizim çevremizdeki ilçe belediyelerine bakın? Borçlanmaları ne düzeyde? 4 yılda 250 milyon lira bütçe kullanmışız ve bunun 125 milyon lirasını somut, gözle görülür, elle tutulur yatırımlara harcadık. Bunun 50 milyonu zaten 5 tane büyük yatırımımız için kullanıldı. Bunların dışında yol yaptık, köprü yaptık, mevcut yollarımızı yeniledik. Sadece altyapıya 7 milyon 300 bin lira para harcadık. Evleri, işyerlerini su basıyordu. Esnaflar sabahlara kadar işyerlerinde nöbet tutuyorlardı. Kaldı mı bu görüntü? 4 yılda 7 milyon 300 bin lira harcadık, şimdi sadece 1 yılda 25 milyon liralık altyapı yatırımına başlayacağız. Altyapı sorunlarımızı yüzde 85 oranında çözdük, şimdi 100 yıl altyapı sorunu düşündürmeyecek bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. 60 km yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması bu. 4 yılda yollara, kaldırımlara 32 milyon lira para harcadık. Belediyenin borcu olmasın, Biga’yı su bassın yani” dedi.
 
“Atatürk ilkeleri ışığında eğitimlere devam ediyoruz”
Atatürk Kültür Merkezi’ni değerlendiren Işık; “Atatürk Kültür Merkezi’nde diğer kurumların da kullanımıyla 185 etkinlik gerçekleşti. Atölye çalışmalarımız haftanın 6 günü devam ediyor ve 33 kursta 3.847 kursiyer çalışıyor. Dijital kütüphanemize 3.901 kişi kayıt oldu. 19 sergi açıldı burada. Bigalı yazarlarımızın kitaplarını arşivliyoruz. 117 kitap kaydı yaptık. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerimizden 1100 kişi yararlanmış. Bilgi evlerimizde modern ve Atatürk ilkeleri ışığında eğitimlere devam ediyoruz” dedi.
 
“Bugün imar planımızda yer alan park alanlarının tamamı dolu”
Biga içinde yapılan çalışmalardan bahseden ve çalışmaların kente sağladığı faydaları anlatan Işık; “Biga’da bütün parklarımızı yeniledik. Komple her şeyiyle birlikte düzenledik. 55 parkımızdan yapılmayan 8-10 park kaldı. Onlara da ihtiyaç olmadığı için dokunulmadı. Bugün imar planımızda yer alan park alanlarının tamamı dolu. Biz 34 tane park kazandırdık ilçemize. 2 kreş açtık. 10 meydanımızı düzenledik. 42 yeni araç aldık. 2 aile sağlık merkezi kazandırdık. 25’ten fazla yeni arıtmalı ve arıtmasız çeşme yaptık. Ulaşılabilir bir belediye ortaya çıkardık. Bunun sonucunda whatsapp hattında 1011 farklı numaradan 18.127 mesaj aldık. 25 bin 336 çağrı aldık. Halk Masa sistemimize 18.705 kayıt aldık. Kocabaş Çayı çevre düzenlemesine başladık. Daha sonra Kocabaş Çayı’nda su tutulmasını sağlayacağız. Gondolları da gezdireceğiz. Eskişehir benzeri küçük bir alan ortaya çıkarmış olacağız. Tema Park’ı inşa edeceğiz” dedi.
 
“Bırakın saldırsınlar, bırakın yalanlar üretsinler”
Biga’da yapılan çalışmalarla ilgili kitapların hazırlandığını yakın zamanda dağıtılacağını söyleyen Işık; “Tüm bu çalışmalarımızla ilgili hazırladığımız kitapları sizlerle paylaşıyoruz. Dağıtımlarına da başlayacağız. Bigalı hemşerilerimize sizler aracılığıyla şu çağrıda bulunmak istiyorum: Kara propagandaya aldırış etmeyin. Bırakın saldırsınlar, bırakın yalanlar üretsinler. Biz gerekli açıklamaları yapıyoruz. Ancak bu yalan haberler ve kara propaganda içeren algı operasyonları o kadar çok arttı ki, hepsine açıklama yaparak zaman kaybedemeyiz. Biz işimize bakıyoruz. Belediye yayınlarımızı takip edin, belediyemiz yayınlarını dikkatli okuyun, sosyal medya sayfalarımızı inceleyin. Çok yakında internet sitemizin içeriklerini de güncelleyeceğiz. Bununla ilgili arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Yaşanacak Şehir Biga’yı ortaya çıkaracağız. Hep birlikte çalışarak başaracağız bunu” dedi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş