havadurum

Başkan Mutan "2019 yılı, Atatürk Yılı olacak"

841

 Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü, bir gün önceden kutladı. Çetinkaya Fabrika Kahvaltı Evi’nde dün yapılan toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen başkan Mutan, açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, ülkede yaşanan ekonomik krize değinen Mutan, ciddi anlamda sıkı bir para politikası uygulanması gerektiğini söyledi. Vatandaşın yaşananların farkında olmadığını söyleyen Başkan Mutan, muhaliflerin yaşananları anlatması gerektiğini ifade etti. Kepez Belediye Başkanı Mutan, 2019’u 1919’un 100’üncü yılı olması sebebiyle ‘Atatürk Yılı’ olarak ilan edeceklerini belirtti. Başkan Mutan; “Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ettiği 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı olması nedeniyle 2019 yılını, ‘Atatürk Yılı’ olarak ilan edeceğiz. Dağıttığımız masa takvimlerinde, duvar takvimlerinde Atatürk’ü işledik. Sonraki haftada da esnafımıza Türk bayraklı Atatürk tablosu armağan edeceğiz. Atatürk Yılı çalışmalarımıza, 31 Mart’a kadar devam edeceğiz” dedi.

 
“Bu krizi hepimiz yaşıyoruz”
Ülkede ciddi bir kriz olduğunu ve bu krizi halka anlatmak gerektiğini söyleyen Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan; “Bazı arkadaşlar, ‘Mart’tan sonra Çanakkale’de gazeteci kalmayacak ya da iyice küçülecek’ diyor. Bu bir felaket tellallığı değil ama ülkede ciddi bir ekonomik kriz var. Şuanda hükümetin müdahaleleri var, kredi kartlarının yapılandırılması, futbol kulüplerinin borçlarının yapılandırılması gibi… Bunlar, küçük küçük dokunuşlar. Aslında yapısal bir dönüşüme işaret etmiyor. Normalde çok ciddi anlamda sıkı bir para politikası gerekiyor. Piyasada zaten para yok. Olmayan parayı, ortaya çıkarmaya çalışan bir anlayışla, sanki 90+2 maç oynanıyor. Yani ne kadar bir şeyler gidecek, ondan sonra ne olacağı noktasında bir hesap kitap yok gibi geliyor. Halkımızın, bu olayın farkında olup, olmadığını veya biz muhaliflerin, bu olayın ne olduğunu anlatabilecek miyiz bilmiyorum. Zaten bizim temel görevimiz de bu olmalı. Ülkeyi, kim bu hale getirdiyse, düzeltmek zorundadır. Çünkü mevcut hükümet daha 4-4,5 yıl devam edecek. 2019’a umutla girilmemekle birlikte, enseyi karatmamak adına umudu beslemeye çalışıyoruz. Fakat ciddi bir kriz var. Ben bunu belediyemde de yaşıyorum, bunu hepimiz yaşıyoruz. Umarım, kalıcı bir iz olmaz ve bugünleri en az hasarla atlatırız. Bize dün umut aşılayan Mustafa Kemal Atatürk için 2019’u belediye olarak ‘Atatürk Yılı’ olarak ilan edeceğiz. Bütün objelerimiz, bütün çalışmalarımızı bu konuda şekillendirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
“Ufukta bir çıkış göremiyoruz”
31 Mart’tan birçok belediyelerin işlerinin de zor olacağını söyleyen Başkan Mutan; “31 Mart’ta Kepez Belediye Başkanı olacak kişiye kolaylıklar diliyorum. Çünkü işi gerçekten de çok zor olacak. Bu tabi sadece Kepez Belediyesi değil, Edremit, Ardahan, Bursa gibi şehirlerde de çok zor. Bursa Büyük Şehir Belediyesi, şuanda Türkiye’deki en çok borca sahip olan belediyedir. Borçlular çok fazla, para yok ve vatandaşa durup durup yapılandırma yapıyoruz. Sonuç olarak, ufukta bir çıkış göremiyoruz. Ecevit döneminde de kriz olmuştu ve bir vatandaş Ecevit’e kasa atmıştı. Ben o dönemde de belediye başkanıydım. O dönemde bu kadar bir sorun, sıkıntı yaşamadık. Kapitalizm evrensel boyutuyla, küresel ekonomide sistemin bir parçasıyız. Bende şuanda dışlanmışlık hissi var. Biz, sistemin içinde olsak, bunları yaşamayız. Avrupa kriz yaşamıyor, krizi biz yaşıyoruz. küresel sistem içinde entegre olmuş bir ülkeysen, bu sistem seni ayakta tutmak zorunda. Çalışan tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş