havadurum

Başkan Ülgür Gökhan "Çırpılar için 'Yürütmenin Durdurulması' sevindirici"

944

 Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1 Ekim Perşembe Günü, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Açılış konuşmasında, Ekim ayı içerisinde yapılanları aktaran Başkan Gökhan, gündemine Çırpılar Termik Santrali için verilen yürütmeyi durdurma kararını ve okul gezileri hakkında çıkan haberleri aldı. Başkan Gökhan açılış konuşmasında;  “Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci Yıl Dönümünü kutlamalarını yaptık. Gündüz etkinlikleri konser ve fener alayımız ile bir bayramı geçirdik. 19 Ekim’de Çanakkale Belediyesi’nin hizmet binasını açtık. Muhtarların faydalanacağı bir mekanı kazandırdık. Bazı meclis üyelerimiz ile beraber Troya Müzesini ziyaret ettik. Hoşumuza gitti güzel olmuş. Daha yeni açılmış olmasına rağmen güzel bir kronoloji içerisinde geziyorsunuz. Bina dışarıdan basit duruyor ama içerisine girdiğinizde güzel dizayn edilmiş, birçok çağı yansıtıyor. Görmemiş olan Çanakkaleli hemşerilerimizin gidip görmeleri tavsiye ederiz. SODEM Yerel Yönetim Ödüllerinden, Tohum Sandığı Projemiz karşılığında ödül aldık. Bunu da paylaşmak istedik. Geçmiş dönem AK Parti Belediye Meclis üyemiz Ümit Burunlular Antalya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında sağ ve sol her iki kolda da şampiyon oldu. Kendisi kutluyoruz. Kendisini çalıştırıcıları ile beraber ödüllendireceğiz ve teşekkür etmiş olacağız” dedi. 

 
“Yürütmeyi durdurmanın anlamlı olduğunu düşünüyorum”
Çırpılar Termik Santrali için verilen ÇED raporu yürütmeyi durdurma kararının sevindirici olduğunu belirten Bakan Gökhan; “Geçen hafta Yenice Çırpılar Termik Santrali’nin, İdare Mahkemesince ÇED Raporu’nun yürütmesi durduruldu.  Umuyorum birileri bunu bozmaz. 140 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda yapılması planlanan ve kömürle çalıştırılması söz konusu olan bir termik santral ile ilgili 75 muhtarın 71’inin de bu konuda itirazı var. Bu, yürütmeyi durdurmanın anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu noktada bizde bu süreçlerin takipçisi oluyoruz. Çevre konusunda bizim avukatlarımız da bu konuda çalışmalara katılıyorlar” dedi.  

“Okulların belediyenin çözebileceği ihtiyaçlarını çözmek benim görevim”
Okul gezileri ile ilgili haberlere cevap veren Başkan Gökhan; “Bazı gazetelerde  ‘Belediye Başkanı okulları ziyaretlere gidiyor, bu ziyaretlere engel olunsun, okullara siyaset sokuyor’ gibi başlıklar var. Ben, 16 yıldır Belediye Başkanlığım süresince her yıl okullar açıldıktan sonra okulları ziyarete gidiyorum. Hiçbir aşamasında da bu güne kadar asla ve asla bir siyaset yaptığım görülmemiştir. Sadece okulların ihtiyaçlarında neler olması gerektiği ile ilgili düşünce paylaşırım. Her hangi bir kurumu eleştirmeden, hangi yöntemlerin daha iyi olabileceğini, hatta okulların binaları dahil tüm yapılarının belediyeler tarafından yapılmasını, Milli Eğitimin kaynaklarının onlar tarafından düzenlenmesi gerektiğini savunduk.  Bu olmadan da bizim yapabileceğimiz bir şeyler varsa ki bugüne kadar da çok şeyler yapıldı’. Destek oluyoruz. Hem okul idaresi, hem öğretmenlerin, hem okul aile birliklerinin, hem de öğrenci temsilciliklerinin okulla ilgili taleplerini alıyoruz. Yapabildiklerimizi yapıyoruz. Yapamadıklarımızı bir daha ki seneye erteliyoruz. Burada böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Son derece yanlış. Bu yıl, okul gezilerine başladık. Hiç kimse de bana siyaset yapıyorsun diyemez çünkü yapmıyorum. Çünkü orası bir eğitim kurumu. Belediye Başkanı’nın ne işi var okulda’ denilebilir. Oda şudur. Okuldaki biraz önce saydığım unsurlar, ‘öğretmenler, öğrenciler, veliler, idareciler’, hepsi Çanakkale’nin yaşayan insanları ve onlar Çanakkale Belediyesine kaynak aktarıyorlar. Biz, bütün o insanların okul dışındaki hizmetlerini yapıyoruz. Ama o insanlar yaşamların belli bir bölümünü okulda geçiriyorlar. Okullarında fiziki yapıları var. Ben eğitime karışmıyorum. Nasıl, şehrin sorunlarını çözmeye çalışıyorsam, aynı şekilde okulların belediyenin çözebileceği ihtiyaçlarını çözmek benim görevim. Biz, yine okullara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.  
 
“Minia Çanakkale önerisine destek”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Belediye Meclis Üyesi Ethem Hırçın’ın ‘Minia Çanakkale’ önerisine destek geldi. Gökhan konuşmasında; “Grup olarak bir öneri getirin meclis gündemine alalım. Çanakkale Savaşları biliyorsunuz şehrin karşı yakasında olmuştur. Bu yanda da tabyalar mevcuttur. Minia Çanakkale adına bir öneri getirirseniz gündeme alıp gereğini hep birlikte yaparız. Çanakkale Belediyesinin böyle bir alanı yok ama Vakfa ait birçok alan var. Sizin grup destek verirse; vakıf yönetimi onaylarsa Belediye olarak biz bunu yapabiliriz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş