havadurum

Başkan Yıldıray Ölçek oldu

4737

AK Parti 7. Olağan Merkez İlçe Kongresi dün Çanakkale 18 Mart Stadyumu`nda gerçekleşti. Kongre`ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve delegeler katıldı. Önceki Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek adaylığını koyan tek isim olarak görülürken, Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay`da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı`na son dakika aday olduğunu açıklamıştı. AK Parti 7. Olağan Merkez İlçe Kongresi`ne Akçay`ın adaylığının divan tarafında kabul edilmemesi damga vurdu. Akçay ve listesi divan tarafında `ret` edilirken, mevcut Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve listesi Genel Kurul`da tek aday olarak yer aldı. 

Akçay, adaylığı öncesi yaptığı açıklamada, "Eskisiyle yenisiyle bu davaya gönül vermiş tüm teşkilatımızla birlikte, 2002 ruhunu yaşatmak, liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın önderliğinde 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümek için bu yola çıktık" ifadelerini kullanmıştı. Akçay ve Yönetim Kurulu adaylarından oluşan listesinin Akçay`ın `kamu kurumunda çalıştığı` gerekçesi ile kabul edilmediği ifade edildi. Akçay`ın adaylığının ret edilmesi sonrası birçok delegenin oy kullanmadan kongreyi terk ettiği gözlendi. 
 
Akçay`ın adaylığının ret edilmesinin damga vurduğu AK Parti 7`inci Olağan Kongresi, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından, tek aday olarak Kongreye katılan mevcut Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ`ın konuşmaları ile devam etti. Kongre`de tek aday olan AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek konuşmasında; "Bu süre içerisinde ben bu görevi şevkle yaptım ve çok da duygulanarak, çalışarak acaba daha fazla ne yaparım diye düşünerek yapmaya çalıştım. Hep çalıştım ama benim en büyük kılavuzum yerelde Jülide Vekilim, İl Başkanım ve özellikle de Bülent Başkanımdır. Allah hepsinden razı olsun ama en büyük liderimiz de Recep Tayyip Erdoğan`dır. Bugün hesap verme günü dedik ya ben de sizlere elimden geldiği kadar çalıştıysam ne mutlu bana, bugün de inşallah görevi yine bana verirseniz bunu en güzel şekilde ustalık dönemimde yapmaya şimdiden size söz veriyorum" dedi. 
 
Kongrelerin AK Parti`de yenilenme ve tazelenme süreci olduğunu ifade den AK Parti İl Başkanı Naim Makas; "Kongreler Ak Parti`de tazelenme ve yeni bir heyecan sürecidir. Nispi hesapların, nefsi hesapların bir kenara bırakıldığı ancak ve ancak hasbi değerler üzerinden hasbi hesaplar üzerinden iş yapılan, hareket edilen bir süreci aşıyoruz bugün. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan`ın çizdiği yol haritasında hep beraber gönül birliğiyle çalışmaya deva edeceğiz inşallah. Kongremizden sonra inşallah Başkanımız, mahalle teşkilatları, köy teşkilatları, hep beraber tüm sokaklara gireceğiz, sandık sandık dolaşacağız, yeni dönemde Türkiye`mizin 2023, 2053, 2071 hedefleri ve vizyonları çerçevesinde hep beraber çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 
 
Çanakkale`nin 2023 seçimlerine damgasını vuracağını belirten Ak APrti Çanakkale Milletvekili Jülide İskedenderoğlu; "Çanakkale demek birlik beraberlik demek ve Çanakkale, Türk`ün, Türkiye Cumhuriyeti`nin `biz buradayız! Dediği yer demek... Ve bizler de aslında bu sorumluluk bilinciyle bir tık daha fazla çalışmak zorundayız diye düşünüyorum. Daha fazla sözlerimi uzatmadan inanıyorum ki İl Başkanımızın önderliğinde, Genel Merkez`den 2 Vekilimiz ve 12 İlçemizle Çanakkale önümüzdeki 2023 seçimlerine de damgasını vuracak" dedi.
 
Son olarak konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise; "AK Parti kadroları bu millete 18 yıldır hizmet eden ve inşallah bundan sonra da hizmet etmeye devam edecek AK Parti kadroları aslında 1915`te tarihe o meydan okuyanların bugünkü temsilcileridir. Onun için kendimizi çok daha önemsemeli, kendi hareketimizi, kendi davamızı çok daha ileriye götürmek için ciddi bir çaba ve uğraş vermek durumundayız. Bugün biz Türkiye`nin her bir ilinde 7. Olağan Kongreleri gerçekleştiriyoruz ve 18 yıldan bu yana da Ülkeye iktidar olarak hizmet ediyoruz. Bir dava partisiyiz, bir dava hareketiyiz ve bir dava hareketi derken aslında bir dava hareketinin neyi gerekli kıldığını iyi düşünmek durumundayız" dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş