havadurum

Başkan Yılmaz'dan Şampiyona Jest

2147
2021-2022 Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullar Arası Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 02-04 Nisan 2022 tarihleri arasında Antalya`nın Alanya ilçesinde düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen ve yüksek katılım gözlenen şampiyonaya Çanakkale`den katılan, aynı zamanda sayısız şampiyonlar yetiştiren kentin başarılı kulübü Anafartalar Spor Kulübü sporcusu olan milli Taekwondocu İrem Dinç Türkiye Şampiyonluğunu Çanakkale`ye getirdi. Öğrenim gördüğü Özel Çanakkale Doğa Fen Lisesi adına 49 kiloda tatemiye çıkan İrem Dinç, rakiplerini sayı farkı ile yenerek adını Türkiye şampiyonluğuna yazdırdı. 
Şampiyona Başkan Yılmaz`dan ödül 
Özel Doğa Fen Lisesi Öğrencisi milli sporcu İrem Dinç ve lisanslı sporcusu olduğu şampiyonların kulübü Anafartalar Spor Kulübü Başkanı ve Milli Antrenör Hasan Altunışık, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından kabul edildi. Yılmaz, Çanakkale`nin gururu olan milli sporcu İrem Dinç`in Türkiye Şampiyonluğunu tebrik ederken, şampiyon sporcuyu altın ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi. Yılmaz, bireysel ya da takım sporlarında üstün başarı gösteren sporculara her zaman destek olduklarını belirterek, bundan sonraki süreçte de destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. 
 
Altunışık teşekkür etti 
Türkiye Şampiyonu İrem Dinç`in hocası ve Kulüp Başkanı Milli Antrenör Hasan Altunışık da kendilerini sürekli destekleyen, sporcuları kucaklayan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz`ın duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Çanakkale`de uzun yıllardır büyük şampiyonlar çıkarttıklarını, Türkiye, Avrupa ve dünya klasmanlarında şampiyonlukların kolay olmadığına dikkat çeken Altunışık, bu süreçte bir çok maddi manevi sıkıntılar yaşandığını belirtirken, bu desteklerin büyük değer taşıdığını hatırlattı. 
Hedef Avrupa şampiyonluğu 
Milli Antrenör Hasan Altunışık İrem Dinç`in Antalya`da önemli bir başarıya imza attığını vurgulayarak şunları kaydetti : "Şimdi önümüzdeki turnuvalara daha iyi hazırlanacağız. İrem bu yıl Fransa`da 14-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak Okul sporları Olimpiyatları Taekwondo Şampiyonası`na katılma hakkı kazanmış oldu. 2005 doğumlu sporcumuz İrem`in birçok Türkiye şampiyonlukları ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır. Fransa`da yapılacak olan okul sporları olimpiyatlarında da başarılarına bir yenisini daha ekleyecek ve şanlı bayrağımızı dalgalandıracağı inancındayım. Ayrıca Avrupa şampiyonu Milli sporcumuz Zeynep taşkın bu yıl elde etmiş olduğu çok başarılı maçlarından dolayı Olimpiyatlara kot almış ve Dünya şampiyonu olmuş sporcuyu yenerek başarılarına bir yenisini ekleyerek yükselişini sürdürmeye devam ediyor".
(Yusuf Sonkurt) 
Paylaş