havadurum

Başvurular devam ediyor

2187
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünün düzenlediği, 14.3 Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında; yüzde 50 Hibeli Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları konusunda, Çanakkale`nin 11 ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
 
Proje başvuruları konusunda, bilgilendirmelerde bulunan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, "Bakanlığımız tarafından uygulanan Ekonomik Yatırımlarda, yeni yatırım tesisleri için 7 milyon TL, tamamlama yatırımları için 5 milyon TL, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme yatırımları için 4 milyon TL kadar olan projelere yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır. Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları müracaatları A İş Planı ve B İş Planı olarak iki bölüme ayrılmıştır. A İş Planı çerçevesinde 1 adet makine/ ekipman alımı için başvuru yapılabilecek ve referans fiyatı üzerinden yüzde 50 hibe verilecektir. B İş planı çerçevesinde birden fazla makine/ ekipman alımı yapılabilecektir. Projeler Bakanlığımız web sitesi üzerinden kabul edilecektir" dedi. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, Ziraat Mühendisi İbrahim Gölcük, Tekniker Necdet Uyar tarafından katılımcılara yeni yayımlanan tebliğ hakkında sunum yapılarak katılımcıların başvuru süreci, şartları ve başvuru dönemi hakkında soruları cevaplandırılarak toplantı sona erdi.
 
"İnternet sayfası üzerinden başvuru yapılacak"
Karadağ, başvuru süreçlerine dair bilgi vererek, "Ekonomik Yatırımlar için 10 Şubat 2023, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları için 20 Ocak 2023 tarihine kadar Bakanlığımız internet sitesi üzerinden başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Müracaatlar sistem üzerinden yapılacağından başvuru aşamasında İl Müdürlüğümüze herhangi bir evrak getirilmeyecektir. Ancak yatırımcılarımızın ve çiftçilerimizin soru ya da sorunlarına Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüz tarafından çözüm üretilecektir. Burada önemli olan doğru bölümden doğru bir şekilde başvurunun yapılmasıdır. Bizim isteğimiz il genelindeki çiftçi ve işletmelerimizin bu desteklerden faydalanmalarını sağlamaktır" ifadelerine yer verdi.
(Duygu Yılmaz)
Paylaş