DOLAR 32.3454 %0.12
EURO 35.1805 %0.00
G.ALTIN 2243.3002 %-0.01
BITCOIN 65178.1209 %-3.24
ETHERIUM 3380.8809 %-3.59
havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Bay DEVLET GETİRDİ.. Bay DEVLET GÖTÜRECEK!

Değerli okurlarım "1 Mayıs Emeğin ve Emekçinin Bayramı" kutlu olsun.. 52 gün sonra da siyasi tarihimizin en önemli seçimleri için sandığa gideceğiz.

8614

           Oysa bu seçimler Kasım 2019’da yapılacaktı. Hani erken seçim istemek akıl karı değildi. Erken seçim talebinde bulunmak vatana ihanetti! Ne oldu da acilin acili bir seçimle karşı karşıya geldik? Büyüteçle bakalım!

***

*Şu anda TBMM’de 532 milletvekili var… AKP+ MHP’nin toplam milletvekili sayısı 352. Acul seçime gitme gerekçesini Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şöyle açıkladı: “Suriye meselesi ve eski sistemin hastalıkları sürekli karşımıza çıkıyor. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kespetmeye başlamıştır!”

            Soralım: Mecliste çoğunluğunuz var olduğuna göre sistemi tıkayan ne varsa niçin düzeltmiyorsunuz? Üstelik ordu, istihbarat Emniyet, yargı, medya da tam kontrolünüzde değil mi? Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile bir gecede arzu ettiğiniz yasaları çıkarmıyor musunuz?

*Cumhurbaşkanı 6 ay önce Konya’da: “Seçimin zamanı belli zaten. Daktilolar Başbakanlık’ın önüne fırlatılmıyor ki, böyle bir durum yok” demişti. Atılan Yazarkasaydı ama onun daktilo olduğunu da yıllar sonra böylece öğrenmiş olduk(!)

            Yukarıdaki soruların yanıtını şöyle verebilirsiniz! “16 yıldır Türkiye’yi yönettik ama içeride ayrıştırma yaptık, dışarıda dışlandık. OHAL’i kısa sürede kaldıracağız dedik ama sürekli hale getirdik. İşçinin, çiftçinin köylünün hali.. TBMM önünde kendini yakan vatandaşlar.. İntiharlar.. vb. Cumhuriyetin kazanımları olan fabrikaları haraç-mezat sattık ve ekonomiyi duvara toslattık. Yani biz beceremedik, mahvettik yönetemiyoruz… Ama acil-baskın seçimle zaman kazanıp mabadımızı kurtarmak istiyoruz!”

            Evet… Eğer yanıtınız böyleyse gerçekler sizi de ilgilendiriyor demektir.

***

            Bay DEVLET’in erken seçim istemek için çok haklı gerekçesi var kuşkusuz!

            Nedir o gerekçe?

            MHP’nin tabanı İYİ Partiye kayıyor, bu gidişi önlemek ve sıfır(0) barajla vekil sahibi olup iktidar nimetlerinden kadrolarını doyurmak!

            Cumhur İttifakına girmeyen partiler yüzde 9.99 oy alsalar da vekil çıkaramayacak, ama Bay DEVLET için gam yok… O, yüzde 1 oy alsa da vekil çıkaracak ve başı göğe yükselecek(!)

*Ancak, CHP müthiş bir hamleyle 15 milletvekilini İYİ Parti’ye vererek seçimlere katılmasını sağlayıp iktidarın sinsi tuzağını bozdu! Bu hamle MHP’ye bizim bekamız ne olacak kabusunu yaşatmaya yetti! “Biz İYİ Partinin seçime girmesini isteriz canım…” diyerek alay ederken CHP’nin hamlesi üzerine Bay DEVLET’in “Bu siyasi ahlaksızlıktır” diye köpürmesine! Ne diyeceğiz?

            Bay DEVLET kızmakta haklı!.. Çünkü CHP, hem AKP+MHP İttifakının hem de YSK’nın oyununu bozdu, darmadağın etti.

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları iki yıl öncesine kadar birbirlerine karşı adeta ağıza alınmayacak sözlerle saldıranlar Kasım 2019’da ki bekalarını öngöremediklerinden acul seçim ipine sarıldılar!

            *Bir kehanette bulunarak yazımı tamamlamak istiyorum; eğer sınırlarımızda ‘savaş hali var!’ denilerek seçimler ertelenmez ise 2002’de AKP’yi getiren Bay DEVLET 24 Haziran’da götürecektir! AKAPE+MEHAPE miyadını tamamladı… Şimdi gitme ve hesap verme zamanı!

            24 Haziran’ı kazanmayı hedefleyenler ise şimdiden; “Ne ABD ne AB, Tam Bağımsız Türkiye” sloganına yanıt verebilecek ekonomik ve sosyal programlarla ülkeyi yöneteceklerini ilan etmeliler. Yani Cumhuriyet değerlerine bakışın gerektirdiği ekonomik ve sosyal çözümleri halkın anlayacağı tarzda aktararak propagandalarının temel taşı haline getirmeliler.

*Ülkemize yakışan “Tek Adam Sistemi” değil, “Demokratik Parlamenter Sistemdir.”

SON SÖZ: Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, her türlü gericiliğe karşı çıkan, bilimden yana ve ortak aklı oluşturabilen, tarafsız kişi Cumhurbaşkanı olsun… T.Ç.