havadurum

Bayram "Kendimi Kepez halkına emanet ediyorum"

1060

 İyi Parti Kepez Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Gökhan Bayram’ın adaylığı CHP-İyi Parti ittifak görüşmeleri sonrası geri çekilmişti.  Kepez ve Gökçeada için İttifak görüşmeleri yerelde sonuçsuz kalmış, Genel Merkez bazında yapılan görüşmeler neticesinde, CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan Kepez,  İyi Parti Gökçeada Belediye Başkan adayı Ünal Çetin ise Gökçeada belediye başkan adayları olarak açıklamışlardı. Görüşmelerin ardından İyi Parti Kepez Belediye Başkan adayı Bayram dün, yaptığı basın toplantısı ile adaylığını ‘bağımsız aday’ olarak sürdüreceğini açıkladı. Bayram’ın Kepez Lidya Park’ta yaptığı açıklamaya çok sayıda Kepezli vatandaş katılırken, İyi Parti İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bayram’ın adaylığı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı belirtilerek, Bayram’a bağımsız adaylığında başarılar dilendi. İttifak görüşmeleri kapsamında kapı kapı çalışmalarına rağmen, Kepezlilerin adaylığındaki belirsizliği sorduğunu belirten Bayram;  “Bu süreçte ben beklemekten çok yoruldum. Bu süre zarfında açıkçası çok derin üzüntüler yaşadım, incindim, kırıldım. Ama bunları çok da ifade etmedim. ‘Kol kırıldı yen içinde kaldı’ şeklinde düşündüm ve hep içime gömdüm” dedi. Kepez halkının önerileri olduğunu ve bunların dikkate alınması gerektiğini belirten Bayram; “Kepezli, aldığımız görüş ile şunları söylüyor; ‘irademe ipotek koyamazsın, beni çantada keklik sayamazsın’ diyor. Yüzlerce görüşün sonucunda, ‘ben kimsenin emir eri değilim, çantada keklik değilim’  hassasiyeti ortaya çıkmıştır” dedi. Kepez Belediye Başkanlık adaylığını bağımsız olarak sürdüreceğini belirten Bayram; “Üniversite hocalığına döneceğimize, YSK’ya gidip bağımsız adaylık dilekçemizi sunmaya, halkımızın emriyle karar verdik.  Ben ve bizler, burada olmayanlar ile birlikte şu andan itibaren, bu halkın sinesinde, bu halkın içinde, eşim, ben, ailem ve arkadaşlarım her türlü oyuna, hileye aldırış etmeden, onurumuzun ve namusumuzun gereği olarak bizden isteneni en hat safhada yapacağız” dedi.  Bayram açıklamasında; “Yıllardır başta Kepezli ile Çanakkale’nin tüm ilçeleri ile hatta en ücra köylerine varana kadar, çok çeşitli, somut, insana dokunan ve gerçekçi bir takım işler yaptık. İnsanlarımız ile bu geçen zaman içerisinde çok iyi ilişkiler kurduk. Birçok dost kazandık. Yoğun talep üzerine, herkesin de malum olduğu üzere belediye başkan adayı olarak Kepez’imizden gösterildik. Seçim kampanyasını olağanca bir hız ile sürdürdük. Bu anlamda halkın çok büyük sevgisini, iltifatını ve teveccühünü kazandık.  Bu süreçte, özellikle bu meşakkatli ve zorlu çabada bizimle beraber olan ve özellikle İYİ Partililere kalpten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süre zarfından vakitlerinden çaldığım ve ihmal ettiğim kıymetli babama, anneme ve benimle birlikte bu mücadele olan sevgili eşime, aileme ve bütün dostlarıma canı yürekten teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

 
“Halk neyi arzu ediyorsa o olsun istedik”
Süreç boyunca halk neyi istiyorsa onu yaptıklarını belirten Bayram; “Biz, bu süreç boyunca hep şuna vurgu yaptık; halka sorun dedik. Halk neyi istiyorsa, neyi takdir ediyorsa, arzu ediyorsa o olsun istedik. İki aydır kapı kapı çalışmalarımıza rağmen Kepezliler, adaylığımdaki belirsizliği soruyordu. Bu süreçte ben beklemekten çok yoruldum. Bu süre zarfında açıkçası çok derin üzüntüler yaşadım, incindim, kırıldım. Ama bunları çok da ifade etmedim. ‘Kol kırıldı yen içinde kaldı’ şeklinde düşündüm ve hep içime gömdüm. Malumunuz olduğu üzere, geçtiğimiz hafta biz sosyal medyadan bir mesaj yayımlamıştı ve herkes bundan sonra yaşadıklarımı hak etmediğimi düşündü ve defalar çok çeşitli yerlerde bunları ifade etti.  26 Ocak Cumartesi gününden itibaren dün akşama kadar, her kesimden binlerce Kepezlinin görüşünü aldık. Kimine sosyal medyadan düşüncelerini istedik ve kimine bizzat biz gittik, kimileri bize geldi ve uzun toplantılar düzenlendi.  Dün akşama kadar birçok sivil toplum kuruluşları ile görüştük, onların düşüncelerini aldık.  Bütün bunların nihayetinde bir envanter çıkardık ve Kepezlilerin duygularını aldık” dedi. 
 
“Kepez halkının önerileri dikkate alınmalı”
Kepez halkının önerileri olduğunu ve bunun dikkate alınması gerektiğini ifade eden Bayram; “Kepezliler bir takım kişilerin güdümündeki adayları reddediyor.  Ben birilerine sadakati olanı değil, liyakatli olanı istiyorum diyor. Kepezli ‘benim de önerilerim var ve bunu dikkate almaya mecbursunuz’ diyor.  Kepezli masa başlarında atanmış adayları değil, bu topraklarda emeği ve izi olanları, emeği olanları istiyor. Birilerinin ‘Elimde bu var, bununla yetineceksin, biz bunu tercih ettik bunu seçeceksin,  bundan başka alternatifin yok, buna karar vereceksin’ diyenlerin dayatmasını reddediyor ve Kepezli, aldığımız görüş ile şunları söylüyor, ‘İrademe ipotek koyamazsın, beni çantada keklik sayamazsın’ diyor. Yüzlerce görüşün sonucunda bize ifade edilen şudur; Kepezlinin haykırışı şudur; ‘ben kimsenin emir eri değilim, çantada keklik değilim’ diyor ve bütün bunların sonunda çok beğendiğim bir söz, işte Kepez’deki bu hissiyat sonunda ortaya çıkmıştır. O sözü nakletmek istiyorum, o söz izinden yürümekte onur duyduğumuz bir kişinin sözüdür;  ‘Milletin geleceğini yine Milletin azim kararı belirleyecektir’ Mustafa Kemal Atatürk” dedi.
 
“Bağımsız aday dilekçesini sunmaya karar verdim”
YSK’ya bağımsız aday dilekçesini sunmaya karar verdiğini belirten Bayram; “Bu sebeple bizi yüceltenlerin, bize umut besleyenlerin bu sesine kayıtsız kalamazdık. Bize umut besleyenlerin hayallerini yıkamazdık. İnsanlarımızı birkaç seçenek içerisinde seçim yapmaya mecbur bırakamazdık. Bu sebeple, bu esarete karşı direnmeliydik.  Bunu, risk alıp cesurca yapmalıydık.  Yarın, onurdan, haysiyetten ve dik bir duruştan bahsedeceksek önümüze bugün konulan bu anı değerlendirmeliydik.  Üniversite hocalığına döneceğimize, YSK’ya gidip bağımsız adaylık dilekçemizi sunmaya halkımızın emriyle karar verdik.  Ben ve bizler, burada olmayanlar ile birlikte şu andan itibaren, bu halkın sinesinde, bu halkın içinde, eşim, ben, ailem ve arkadaşlarım her türlü oyuna, hileye aldırış etmeden, onurumuzun ve namusumuzun gereği olarak bizden isteneni en hat safhada yapacağız. Halkı projeleri ile ve dürüstlükleri ile ikna edemeyenler şüphesiz bizim için algı operasyonu yapabilirler. Bunların hiçbiri kazanmamızın önünde bir engel değil. Bir gözesinden çıkmış su misaliyiz. Denize gitmek yolunda kararlıyız. Hedefe ulaşmaya azimliyiz, bu su akışı önüne setler, bentler konulduğunda bu setleri aşıp geçeceğiz ve nihayet kazanacağız.  Bundan sonraki yol haritamız halk ile halk için halkla yürümektir. Mücadelemiz hak ile halk içindir. Güçlü sarsılmaz dayanağımız Atatürk’ün az önce söylediği sözüdür; ‘milletin geleceğini yine milletin azim ve kararı belirleyecektir. Sloganımızı vurgulayarak söylüyorum; ‘esarete karşı cesaret mücadelesidir’.  31 Mart akşamı en nihayet kazanan Kepez halkı olacak ve zafer halkın olacak. Zafer, bir mağduriyet yaratanların değil, onurlu bir şekilde duranların olacaktır. Kendimi bundan sonra sinesinde bulunmaktan onur duyduğum halkıma emanet ediyorum” dedi. 

“Bayram’a adaylığında başarılar dileriz”
Bayram’ın adaylık açıklaması sonrası İyi Parti İl Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada; “Genel Merkezimiz tarafından Kepez beldesi belediye başkan adaylığı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Buna rağmen Kepez İyi Parti belediye başkan aday adayı Gökhan Bayram an itibarı ile resmi açıklama beklemeden bağımsız adaylığını açıklamıştır. Kendilerine bağımsız belediye başkanlığı adaylığında başarılar dileriz” denildi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş